Tajusin eilen yhden aika erikoisen asian. Mun ympärillä, tai siis elämässä ylipäänsä, ei sentään jatkuvasti ympärillä, eh, on lähes pelkästään miehiä jotka kokkaa. Äidithän ne tunnetusti kai tekee aina hyvää ruokaa ja yleisesti taidetaan puhua, että naiset tekee ruoan kotona, mutta mulle se on oikeestaan aika vieras ajatus. Meillä kotona isäpuoli teki lähes kaikki ruoat, veljet on oppineet kokkaamaan siinä samalla tosi hyvää ruokaa, vaari on loistava grillimestari, mun isä on kanafileiden kunkku ja jostain ihmeen syystä oon myös onnistunut löytämään itselleni miehen, joka tekee monipuolisesti tosi hyvää ruokaa. Miespuoliset kaveritkin mulla on tosi hyviä kokkaamaan, ainakin useimmat heistä. Terkut siis Rikulle, Samille, Santulle ja Esalle. ;)

En oo koskaan aiemmin tätä asiaa miettinyt, mutta ilmeisesti mulle on todella tärkeää myös se, miten mies syö. Monikin mun deittailemistani miehistä on ollut hyviä kokkeja, mutta muistan myös monen olleen sellaista aika perinteistä pizza ja hamppari kansaa. Ei siis millään pahalla sanottuna, lähinnä vain erotuksena siihen, miten itse oon tottunut syömään. Ja itseasiassa kun nyt tarkemmin ajattelen asiaa, niin kyllä mua se asia vaivasi joskus seurustellessakin, että toinen söi vain lähinnä noutoruokaa, mutta ehkä sitä ei silloin pitänyt niin tärkeänä asiana? Nyt vasta ymmärrän miten tärkeää mulle on kotona yhdessä syöminen ja se, että kumpikin rakastaa ruoanlaittoa. On tosi tärkeää, että meistä molemmat nauttii hyvästä ruoasta ja se on usein yksi päivän kohokohdista, kun istutaan alas syömään. Näin oli jo lapsena, joten tottakai se on ihana tapa myös nyt aikuisena.

En voisi kuvitella tilanneta, että molemmilla olisi vaikka omat ruoat tai että käytäisiin erikseen kaupassa hakemassa vain omia juttuja. Puhumattakaan siitä, että jääkaapista ei saisi omassa kodissa syödä kaikkea jääkaapista ja ruoissa olisi nimilaput. Jaiks, kauhea ajatuskin! 

Mutta joo, oon näemmä tosi onnekkaassa asemassa, kun lähellä on paljon niin hyviä kokkeja. Omat ruoanlaittotaidot sen kuin vain ruostuu ja hyvä kun osaan edes leipoa enää mitään. Leivoin viikonloppuna muffinseja ja ennen kuin ehdin edes kaappeja availla, oli Ville jo mittailemassa mulle aineita valmiiksi pöydälle desimitan kanssa. Yritin väliin sanoa, että kyllä mä ite pärjään, että tee sä vaan jotain muuta, mutta sieltä tuli vastaus, että ”kun sä oot vähän tollanen suurpiirteinen. Ihan vaan autan vähän” Jaahas. Vai että suurpiirteinen? :D Okei, myönnetään. Desimitta ei oo mun paras kaveri ja tykkään soveltaa vähän liikaa. Näemmä Ville halusi, että tällä kertaa muffinsit onnistuisivat yhdellä kertaa ja varmuudella. ;)

Tämän mutkikkaan ajatuspolun kautta jaan teille vielä pari kuvaa sellaisista hetkistä, kun mut on miehet yllättäneet täysin. Tai ehkä ei voi puhua yllättämisestä, sillä oon jo tottunut liikaakin siihen, että mun ympärilläni miehet osaa kokata ja laittaa esille hyvännäköistä ja maukasta ruokaa. Ai että, taidan olla aika onnekas? :)

Tässä parhaat setit teillekin nähtäväksi. N A M!

Sellaisia ihania lautasia, kippoja ja kulhoja on eteen tuotu. Ehkä vois alkaa itsekin vähän enemmän kokkailla nykyään, niin ei ihan pääse taidot ruostumaan. Nautin muutenkin suuresti keittiössä häärimisestä, joten taidanpa tänään tehdä meille jotain hyvää ruokaa. :)

Herkullisia hetkiä teidän viikonloppuunne! 

4 kommenttia artikkeliin ”Miehet jotka kokkaa

 1. Mia sanoo:

  Hei jee sielläkin miehiä, jotka kokkaa. Mustakin olis tosi vieras ajatus, että mies söisi eri ruokaa kuin minä tai ostettaisiin omat ruokatarvikkeet kaappiin. Itse asiassa mun ystävä teki näin entisen puolisonsa kanssa ja musta se oli äärimmäisen outoa. Siellä ne kotona söivät eri ruokia tai no mies lähinnä juuri sitä noutoruokaa. Tää olis mulle jo sellainen asia että suhde ei vaan voisi toimia. Mulla on täysin samat ajatukset kuin sulla että on ihana istua pöytään yhdessä syömään. Tämä tosin toteutuu meille todella harvoin miehen kolmivuorotyön takia, sillä rytmit menevät aivan ristiin. Mä kun syön jo lounastani niin mies saattaa vasta yövuoron jälkeen herätä. Mutta silloin kun ehdimme koko perhe syödä yhdessä nautin siitä todella :) Meilläkin mies siis kokkaa. Mä tosin tällä hetkellä huomattavasti enemmän, koska kotona olen mutta tämä varmaan kääntyy toisinpäin elokuussa kun mies jää kotiin. Itse arvostan suuresti miehiä, jotka osaavat kokota. Tai osaavat tehdä edes perus arkiruokaa. Meillä mies hoitaa ehdottomasti grillauksen kun on siinä niin hyvä :) Itsekin olen saanut joskus kokea aikamoisia ruokaylläreitä ja noi sun laittamat ruokakuvat näyttää taivaalliselta. Täytyy varmaa iltapalalle lähteä kun tuli nälkä kuvia katsoessa :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No mutta te ainakin myös pyritte syömään yhdessä! Varmasti lapsikin tulee siitä myöhemmin nauttimaan, tekee perheestä yhteinäisemmän kun on jotain yhteisiä juttuja. :) Mikshän miehet on aina parempia grillaamaan? Tai siis ainakin mun lähipiirissä on. Pitäis ehkä itsekin joskus edes kokeilla, mutta kun toiset tekee niin hyvää ruokaa, niin mieluummin sitä sitten vaan istuu valmiiseen pöytään. ;)

   Tykkää

 2. Kati-Laura sanoo:

  Oot onnekas ku sun mies kokkaa. Kyllä munki mies osaa mut tekee tosi harvoin. Joskus teki enemmänki mut mun piti keksiä mitä hän tekee ja mitään ohjeita hän ei osaa seuraa. Tuntu sit helpommalta et ite teen. Raskausaikanaki hän teki joskus ruokaa mut sillon mulle ei maistunut ja sit hän ei enää halunnu 😕 Helpottas kyl varmasti arkeakin nyt vauvan kanssa jos hän kokkailis enemmän. Pari viikkoo sit hän teki ruokaa ku olin tanssitunnilla ja hän oli myös vauvan kanssa kotona. Sano et oli aika vaikee ku piti samaan aikaan viihdyttää vauvaa ja mietti miten mä pärjään ruuanlaiton kanssa 😆 Yleensä teenki ruuan vasta kun hän on tullu töistä. Vauvan kanssa on vähä vaikee ainaki vielä.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, joo onhan se samaan aikaan vaikea kokkailla jos lapsi on hereillä ja pitää viihdyttää :D Mä yritän pojan kanssa yhdessä kokkailla jotain helppoja ja nopeita juttuja, kun hän innostuu katselemisesta myös. Saa samalla narskuttaa porkkanaa tms käsissään tuolissa ja äiti kokkaile vieressä. Kivaa puuhaa yhdessä. :)

   Mutta oon kyllä onnekas, kun se isi kokkaa usein. Helpottaa kummasti arkea ja maistuu paremmalta kuin oma ruoka ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: