Iho värähtää ja tunteet nousee vahvana pintaan. Mä katson ympärilleni. Sitähän tää taas onkin. Dejavu.

Hei mä oon kokenut tän hetken jo aiemmin. Oon tän väsymyksen ja samanaikaisen ilon. Hien, sykkeen ja kiitollisuuden. Just tässä näin. Tässä suihkussa mä oon seissyt, kivunnut kohta saunaan ja istunut siellä miettimässä. Oloani ja olemattomuuttani. Kaiken olemattomuutta. 

Olin tässä yhtenä aamuna salilla ja kun normaalisti syöksyn pikana treenin jälkeen kotiin, jäin  tällä kertaa saunomaan. Kotona meillä oli hoitaja Allun kanssa ja mulla oli ruhtinaalliset neljä tuntia omaa aikaa. En oikein alkuun tiennyt mitä tekisin, mutta lopulta tajusin että kaikista selkein vaihtoehto omassa mielessä on tehdä hyvä treeni, käydä saunassa ajan kanssa ja mennä siitä aamiaiselle johonkin kivaan kahvilaan. Kaivan koneeni esille ja kirjoittelen kaiken hyvän energian sinne sivuille, luen rästiin jääneitä artikkeleita ja laitan viestiä kaikille joille olen unohtanut kotona laittaa.

Joku voisi miettiä, että onpa hassua mennä istumaan koneen kanssa johonkin, kun saa omaa aikaa. Etkö sitten parempaa tekemistä keksinyt? Niin, mulle tämä on juuri sitä parasta tekemistä. Mulle itselleni parasta mielen terapiaa on kirjoittaminen, treenaaminen ja läheisten kanssa hengailu. Tällä kertaa valikoin tämän aamupäivän puuhaksi salin ja kahvilavierailun, mutta ensi kerralla saatan tehdä jotain muuta. Vaihtelu se virkistää ja kunhan tekee aina sitä, mikä juuri sillä hetkellä omaa itseään rentouttaa, ei voi mennä pieleen. :)

Mutta sitten siihen vahvaan muistoon, joka mulla nousi mieleen. Kun mä seisoin siinä suihkussa hyvän treenin jälkeen ja tajusin, että kohta pääsen myös saunomaan, nousi mulla tosi vahvana tunteet pintaan. Siitä mä sitten kipusin itseni saunaan istumaan ja pohdin miten ihana olo siinä oli olla. Kiuas sihisi, treeni oli takana ja mulla oli aivan loppuun vedetty olo. Muistin niin elävästi sen tunteen, kun tein aina ennen treenin jälkeen saman, eli menin saunomaan ja lähdin super väsyneenä kotiin. Perjantain kohokohta oli aina työn jälkeen mennä salille, treenata itsensä aivan piippuun ja nauttia pitkästä saunasta. Sama toki toistui myös lauantaina ja sunnuntaina, mutta perjantai oli ehkä se kaikista kivoin treenipäivä. Kotona pystyin jatkamaan ajatustyötäni ja rentoilua, sain tehdä mitä milloinkin mieli teki. Kunto oli silloin ihan huippuluokkaa ja mä todella nautin treenaamisesta. Nautin edelleen, mutta enää en malta/ehdi jäädä saunomaan useinkaan, kun pitää jo olla kotona takaisin pojan kanssa.

Me itseasiassa naureskeltiin kerran jumppatunnilla parin treenikaverin kanssa siitä, miten sitä tuli ennen käytyä monilla eri tunneilla ja mäkin saatoin vetää putkeen jopa kolme erilaista treeniä. No, en sano etteikö ois tuntunut missään, mutta yksi tunti ei olisi tuntunut. Siksi piti treenata ahkerasti ja vetää itsensä monesti viikossa ihan piippuun. Se oli sen hetken suurimpia nautintoja ja käytännössä asuin salilla. Haha, en tosin ollut ainut, muitakin siellä tuntui asuvan. ;)

Ihana muisto nousi pintaan ja samalla kaikki ne tunteet, joita siihen liittyy. Ja vaikka siitä ei ole pitkäkään aika, kun elin sitä elämää, tuntuu siitä olevan ikuisuus. Pidän hyvässä tallessa tämän muiston, kaivan sen sieltä ajoittain varmasti esiin, mutta en usko että hetkeen tulen elämään sitä elämää. Nyt on muut kuviot, jotka vie enemmän aikaa. Kuviot nimeltä perhe. <3

Loppuun vielä kuva jumppapirkosta noin viisi vuotta sitten. Eh, onpa ollut paljon lihaksia mitä pullistella!! ;) 

 

6 kommenttia artikkeliin ”Muistin sen heti kuin eilisen

 1. Jossu sanoo:

  Tuollaiset hetket on parhaita! Mulla aina välillä iskee melkein hätä kun tulee de ja vu-hetki, enkä tiedä olenko kokenut saman hetken kertaalleen unissa vai todellisuudessa :D
  Voi miten vanhalta alkaa tuntua kun muistelee miten sitä jaksoi ravata jumpasta jumppaan nuorempana.. Tänä päivänä ulkoilu on se liikuntamuoto, jonka valitsen poikkeuksetta ekana :’D Kuvia kun katselee tulee aina mietittyä, oliko sitä lainkaan sen onnellisempi vaikka muskeleita olikin nykyistä enemmän.. Iloinen olen siitä, että mieli on muuttunut ja vähempi tuntuu riittävän ollakseen ihan kiva :)
  Kivaa viikonloppua!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kyllä, ulkoilu on se juttu! Välillä menee salikortit ihan hukkaan, varsinkin kesäisin, kun tulee käytyä niin vähän. Ulkoilu on aina parasta, siellä mieli lepää ja ajatukset herää ihan erilaisella tavalla eloon. <3

   Ihanaa vappua Jossu! :)

   Tykkää

 2. miltsu sanoo:

  oi että, mulle tulee usein kans samanlaisia fiiliksiä. kun on treeni tehty, kotona suihku käyty ja aurinko paistaa keittiöön, on pakko pysähtyä, tehä piiiiitkä venytys kohti kattoa ja todeta et onpa hyvä fiilis kun saa viel aamupalaakin :) ja wau miten paljon terveemmältä ja paremmalta näytät nykyään :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ah, kuulostipa ihanalta sun kertomasi. Piti nousta itsekin venyttämään omaa kroppaa ja katsoa ikkunasta ulos. Tänään nimittäin paistaa upeesti aurinko ja on hyvä fiilis!!:)

   Ja kiitos! tuntuukin paremmalta nykyään omassa kropassa :)

   Tykkää

 3. Mia sanoo:

  Musta on ihan parasta myös mennä kunnon treenin jälkeen saunaan ja käydä kaikessa rauhassa suihkussa. Olen harvoin päässyt tästä nauttimaan ennen lasta, sillä salilla jossa kävin ei ollut saunaa. Toki välillä kuntoilun jälkeen lämpesi kotona sauna tai menin uimahallin saunaan. Nyt kuitenkin käyn salilla, jossa on sauna ja nautin saannattomasti niistä kerroista kun treenin jälkeen ehtii jäädä saunomaan. Harvassa nämä kerrat on kun joko täytyy lähteä päästämään mies töihin tai harkkoihin tai jos lapsi on salin lapsiparkissa niin mahdollisimman nopeasti hänet sieltä haluaa pois. Ehkä siksi niitä kertoja kun saunaan ja suihkuun on aikaa jäädä osaa todellakin arvostaa :) Ja sinun vapaa-aikasi kuulostaa juuri ihanalle ja varmasti sait siitä uutta energiaa vauva-arkeen. Mukavaa viikonloppua!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No siinäpä se, oppii todella arvostamaan niitä hetkiä, jotka on harvassa nykyään. Kai niitä ennenkin osasi arvostaa, mutta ei yhtä paljon. nyt ne tuntuvat luksukselta :)

   Ihanaa uutta viikkoa Mia ja koko teidän perhe! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: