Koska tässä on taas useampi kuukausi jo vierähtänyt ja en oo hetkeen kuulumisia kertonut kotoa, niin jutustellaas tähän väliin meidän aamuista. Kun heräämiset vielä on vähän vaihteleviin aikoihin, ei aamun rutiinit vielä täysin toista itseään ja siksi tässäkin tekstissä on paljon mutta sanoja. Uskoisin, että tässä parin kuukauden sisällä meille muodostuu rutiinit ja vähän tarkemmat kellonajat syömisille, heräämisille ja unille.

Vaikka aamut on isosti muuttuneet, niin edelleen rakastan aamuja. Ei oo parempaa energiaa kuin mitä aamu tarjoaa… Ja niin muuten rakastaa myös meidän poika! Aamulla mä useimmiten herään mun omaan herätyskellooni, eli huutavaan poikaan kainalossa tai omassa sängyssään. Sillä on silmät kiinni ja siinä se makaa selällään kärsivän näköisenä. Kun otan hänet sitten kainaloon tai nostan istumaan, niin hän hymyilee heti. Siis ihan heti ilmestyy hymy kasvoille, kun Allu saa silmänsä auki. Joskus kuuluu jopa naurua ja hänen on heti päästävä liikkeelle. Aivan kuin hän ei osaisi tai uskaltaisi avata itse silmiään ja kun sitten sieltä herää, on heti super iloinen. Tästä mä jotenkin heti aina innostun aamulla ja nautin ihan kamalasti siitä, että voidaan yhdessä nousta ylös. Joskus olisi tottakai kiva viettää aamu rauhassa itsekseen, mutta tiedostan hyvin, että se on nykyään harvinaista herkkua. Mieluummin annan aikani mun lempparihurmurille. :)

Meille aamu alkaa monesti jo kello viideltä, mutta joskus voi mennä jopa puoli seiskaan, että herätään. Useimmiten mä nousen ylös pojan kanssa, mutta välillä jos on tosi vaikeita öitä, niin Ville saattaa nousta jo aiemmin ja antaa mun nukkua vähän aamusta. Se kieltämättä helpottaa, sillä eihän kukaan pärjää päivää lapsen kanssa (eikä itsensä kanssa!) jos valvoo kaikki yöt. Vaikka kuinka tasapainoinen ihminen olisi ja vahva mieleltään, niin ilman unta tulee seinä nopeasti vastaan. Onneksi meitä on kaksi tässä perheessä pitämässä pojasta huolta, kaksi tasapuolisesti tärkeää vanhempaa. :)

Kun uni on vielä usein vähäistä, niin on ihan selvää, että aamun energiat vaihtelevat tosi paljon. Välillä pursuan energiaa heti aamusta, joskus saatan hieroa pitkään silmiäni ja on vähän pyörryttävä olo. Eihän huonosti nukkuneena voi olla super energinen heti herätessään. Normaalissa tilassa mun ei itseasiassa tarvitsisi hieroa silmiä väsymyksestä aamuisin, mutta nykyään se on ihan normaali tila. Aamut on edelleen mun suuri rakkauteni ja odotan sitä aikaa, kun saadaan yöt vähän sujuvammiksi. Ehkä viimeistään sitten kymmenen vuoden päästä? ;) #apua

Siitä ne meidän aamut siten alkaa, kun on sängystä kömmitty ylös. Useimmiten me hipsitään kaksin  makkarista pois olkkariin ja jätetään isi nukkumaan. Heti ekana alkaa kämpän kiertäminen ja ralli pitkin kaikkea mahdollista, missä voi kiivetä. Allu käy läpi eteisen, keittiön ja olkkarin. Kengät lentelee eteisessä sinne ja tänne, olkkarin pöytää kierretään kiiveten ja sohvia tottakai myös. Nyt Allu on alkanut ottamaan sivuaskeleita kun seisoo esim pöytää vasten, eli taitaa jo pikkuhiljaa tajuta, että itse voi myös liikkua.

Siinä mä sitten seurailen kun tutkimusmatkailija tekee ympyräänsä ja keittelen itselleni kahvia ja selaan somea keittiössä seisten. Radion napsautan usein myös päälle heti kuudelta, kun Suomi Pop aloittaa aamujuonnon. Niitä juttuja on kiva kuunnella. Joskus laitan pyykkejä pinoon narulta, haen hesarin valmiiksi odottamaan lukemista ja siivoilen keittiötä, jos se on jäänyt sekavaksi illalla. Keittiön siivouksessa mulla usein on apuri mukana, on nimittäin yks innokas pieni mies on aina kiipeemässä heti ekana koneeseen sisälle.

Kun kahvi on valmis, me istutaan useimmiten lattialle tai joskus samantien keittiönpöytään. Riippuen vähän miten yö on mennyt ja mitä kello on, annan pojalle vähän jotain aamiaista (jogurttia ja hedelmäsosetta esim) ja juon omaa kahviani ja yritän lukea samalla lehteä. Joskus me lauleskellaan itse sanoitettuja lauluja, joskus ollaan hiljaa. Usein olen aika puhelias heti aamusta, mutta joinain aamuna huomaan, että me kumpikin ollaan pojan kanssa hiljaisempia.

Syömisten jälkeen vielä vähän leikitään ja usein Allu menee myös Villen mukana aamulla suihkuun, ennen kun hän lähtee töihin. Siellä ne tälläkin hetkellä on, kun tätä tekstiä tässä naputan, hih. Suihkun lattialla poika istuu ihmettelemässä veden lorinaa ja istuu hymyillen vaikka kuinka pitkään. Sellainen vakkariksi muodostunut aamuhetki isälle ja pojalle, musta jotenkin aina tosi söpöä kuunnella, kun ne siellä lauleskelee kaksin vessassa. :) <3

Aika usein aamulla ollaan hereillä vain noin 1,5 tuntia ja on taas aika mennä nukkumaan, kun kämpässä alkaa pyöriä pieni kiukkupeikko hieromassa silmiään. Ellei Ville ol tässä vaiheessa vielä hereillä, niin usein herätän sen ja me tehdään meille smoothiet ennen kun poika laitetaan unille.

Välillä me lähdetään heti aamusta ulos, kun ensimmäisten unien aika tai sitten kun Ville herää, hän laittaa pojan nukkumaan omaan sänkyynsä. Meillä nukutus toimii paremmin Villeltä, sillä Allu kiukuttelee mulle helposti tunnin, eikä nukahda ellei ole mun sylissäni. Siksi on ihanaa, jos Ville joskus aamulla nukuttaa hänet ennen lähtöään töihin, sillä se käy niin nopeasti ja saan hetken istua koneella rauhassa tai vaikkapa lukea Hesarin ilman vaippaikäisen peppua heilumassa lehden päällä, hehe.

Aamun ekojen unien jälkeen teenkin sitten viimeistään puuron, jos en ole sitä jo aikaisemmin aamusta mikrottanut ja soseuttanut valmiiksi. Odotellessa Allu istuu omassa syöttötuolissaan ja annan eteen jotain naposteltavaa odotellessa. Leipää, parsakaalia, päärynää tai vaikka kurkkua. Kurkut on ihan parhaita tällä hetkellä, hän kaivaa sieltä keskuksen pois ja syö vain sen nesteen sieltä keskeltä. Loppurinkula jää sitten mun syötäväksi. ;)

Syöminen sujuu meillä aamuisin kaikista parhaiten, ruokahalu on selvästi kasvanut, kun maitoa annan öisin vähemmän. Meillä puuro on ihan tavallista kaurapuuroa ja sen joukkoon laitan aina mukaan kaurajogurttia ja banaania, useimmiten myös jotain marjaa. Nykyään Allu syö isoja annoksia ja joskus menee yhdeltä istumalta iso lautanen, väillä sitä jatketaan vielä seuraavalla syöntikerralla. Ville naureskeli, että jos saman puuroannoksen laittaisi meidän mittakaavaan, niin esim. mun pitäisi syödä noin 2,5 kiloa puuroa aamiaisella. :D

Huh, aikamoinen ruokahalu! Pieneen mieheen mahtuu suuri määrä energiaa. <3

Puuron jälkeen sama rumba jatkuu oikeastaan koko päivän, eli leikitään, syödään ja nukutaan. Usein me ehditään viettää kotona ihan hyvin aikaa useampi tunti, ennen kun lähdetään näkemään kavereita. Aamut on meille nykyään kyllä tosi kivaa aikaa ja musta on ihana herätä, kun poikakin on aina hyvällä tuulella. Tai no, tarkennus tuohon aina sanaan, että hän on iloinen aina kun saa liikkua paljon eikä joudu istua paikoillaan tai olla muissa tylsissä paikoissa. ;)

Kiva kun toivoitte kuulla meidän aamuista ja unista tällä hetkellä, tykkään kirjoitella ihan näitä tavallisia arjen juttuja ja jakaa omia alun fiiliksiä äitiydestä. Oon nyt yrittänyt myös Instagramin MyStoryyn kuvailla videopätkiä aamuisin/päiväaikaan, kun on energiaa ja aikaa. Moni onkin laittanut siellä mulle paljon kivoja viestejä ja selvästi videoille on katsojia. Kiitos kaikille ihanista viesteistä, ne piristää aina. <3

Nautin todella paljon meidän aamuista yhdessä, vaikka myönnänkin joskus olevani todella väsynyt ja pää lyö ihan tyhjää. Onneksi kuitenkin hyvän musiikin kuuntelu, oman pojan hymy ja sujuva yhteinen arki perheenä auttaa. Elämä on juuri nyt täydellistä, enkä vaihtaisi tätä aikaa mihinkään muuhun. Kiitos, kun olen saanut hypätä tähän elämään!

Nyt hei pallo sulle, millaisia on teidän aamut? :)

 

Lue myös:

Arki pienen vauvan kanssa

Annan mä näytän sulle miltä aamut musta tuntuu

Hyvinvointini ensiaskel löytyy aamuista

Puolen vuoden äitiyteni aikana olen oppinut..

18 kommenttia artikkeliin ”Meidän aamut juuri nyt

 1. Jenska sanoo:

  Meillä herätään 8kk vauvan kanssa 6-7 aikaan. Hän nukkuu omassa huoneessa ja heräilee vielä tosi vaihtevasti. Välillä yössä on 1 herätys ja välillä niitä on reilusti enemmän, mutta selkeästi unet parani omassa huoneessa, kun noi syöntikerratkin tippui yhteen. Jos aamu meinaa alkaa liian aikaisin, käyn hakemas tytön viekkuun nukkumaan, jossa rauhoittuu jossain vaiheessa kyllä ja nukahtaa. Sit me herätään tavanomaiseen aikaan ja köllitään. Höpötellään ja kutitellaan ja nauretaan. Sit äippä selaa puhelinta ja tyttö leikkii selällään maaten yöpukunsa vetskarilla. Puoli tuntia heräämisestä mennään pesulle ja syömään aamupuuro. Sit alkaa tytöllä ralli lattialla. Myös minä rakastan nykyisin aamuja😍 Ennen lasta inhosin niitä!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Awww..saitpa kuulostamaan kivalta teidän aamun. <3 Tosi söpön kuuloista teidän köllöttely siellä. Se on jännää, miten mieli voi muuttua monestakin asiaista lapsen myötä. Niin sitä voi alkaa rakastaa jotain ihan uusia asioita elämässä. <3

   Tykkää

 2. Suvi sanoo:

  Ihana lukea sun postauksia! Mulle tulee aina niin hyvä mieli ja aamulla odotan, että kun meidän tytön kanssa aletaan aamupuuroille, niin laitan sun instagramin mystoryn pyörimään. Jos oon aamulla ihan väsynyt valvotun yön jälkeen, niin saan susta niin paljon energiaa. Meidän tyttö myös pienempänä(nyt10kk) aamuisin alkoi itkeä ja piti silmiä tiukasti kiinni. Aivan kuin kuvailit että ei uskaltaisi itse avata niitä :D Heti kun otin syliin niin oli tyttö yhtä aurinkoa. Sama juttu myös tuo puuron syönti. Me syödään samankokoiset satsit! :O

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos, tosi kiva kuulla, että tykkäät! Olipa muutenkin super ihana ja piristävä kommentti. <3 Välillä mietin että jaksaakohan kukaan näitä oikeasti lukea tai kuunnella mun mystoreja, mutta aina kun kirjoitan perhe-arjesta niin lukijamäärät tuplaantuu. Näemmä muitakin kuin mua kiinnostaa ihan se tavallinen kodin arki. <3 :) Kiitos siis kun kävit kertomassa, saa motivaatiota kirjoitella, kun saa palautetta. :)

   Fiksu tyttö sulla, taitais tulla hyvin toimeen meidän pojan kanssa, kun on niin samanlainen. ;) hehe!

   Hyvää äitienpäivää!

   Tykkää

 3. Luttajotta sanoo:

  Kiva kuulla teidän arjesta! Meillä reilun nelikuisen tytön kanssa aamut alkaa vasta 8-10, joskus köllitään 10.30 asti… 🙊 yöunille hän käy vasta klo 22 maissa, joten unta riittää suht hyvin ainakin sinne ysiin asti. Useimmiten tyttö syö pari kertaa (välillä kolmekin) siihen mennessä ja aikaisin aamulla tokalla syöttökerralla jätän tytön viereeni. Herättyämme kans hassutellaan sängyssä hetki ennen kuin käydään aamutoimiin. 😊 Aamuhetkiin ei vielä kuulu puurot tms. mutta pikkuhiljaa kiinteitäkin aletaan maistella!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana kuulla teidän aamun köllöttelyistä. :) Teillä on rytmi vähän myöhemmällä, mutta muuten kuulostaa aika samanpituisilta unilta. Meillä vähän vaihdellen herätään öisin syömään, joskus on 3 syöttöä yöllä, joskus 8. :D Mutta ihanaa se on silti, nautin joka hetkestä tän poitsun kanssa. <3

   Ihanaa alkavaa viikkoa sinne ja nautinnollista äitienpäivää!

   Tykkää

 4. Sanna sanoo:

  Ihanalta kuulostaa ja näyttää teidän aamut. :) <3 Tulee kyllä hyvälle mielelle aina sun postuksista. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos. Olipa ihanasti sanottu! :) <3

   Tykkää

 5. Milli sanoo:

  Ihana postaus :) Sun mystoryt instassa on aamuisin kyllä pirteitä! Meillä menee nykyisin aamut niin, että minä yökkäilen miehen aamukahvin hajulle ja juon mahdollisimman kylmää smoothieta mahdollisimman pian heräämisen jälkeen ;) Innolla odotan millaisia aamuja meillä on edessä loppuvuodesta!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos, ja kiitos! :D Tosi ihana kuulla, että stooreista on instassa tykätty. <3

   Voi että, varmasti aivan ihania aamuja teillä on tiedossa loppuvuodesta. Vähän ehkä enemmän meininkiä voi olla, ainakin tietyllä tapaa. ;) Ihanaa odotusaikaa Milli <3

   Tykkää

 6. Laura sanoo:

  Aika samanlaisilta kuulostaa teidän aamut ku meidänkin täällä syyskuisen kanssa. Oot kyllä niin superpositiivinen aina! Pakko kysyä että mitä kaurajogurttia oot löytäny et voi antaa ton ikäiselle? Meillä tykätään kovasti soijajugusta ja vaihtelu ois jees.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Me ollaan käytetty Yosaa, eli ihan tavis kaurajogurttia kaupan hyllyltä. Sellaista, missä ei ole mitään ylimääräistä makua mukana. Natural luonnonjogurttia olen myös antanut noin kerran päivässä, se on sopinut pojalle hyvin. Molemmista tykkää. :)

   Soija jogurtti oli maualtaa aika kitkerä, meille se ei ole sopinut. Kokeilen sitä varmaan myöhemmin uudestaan, sitten kun on enemmän tullut kokeiltua makuja :)

   Tykkää

 7. Riikkahannela sanoo:

  Moikka! Kiva postaus ja komppaan muita, sun mystoreja on kiva seurata! :) ja jälleen kerran, oot kyllä ihanan positiivinen! <3

  Aamut on kyllä ihan parhaita <3 yleensä meillä herätään 5.30 kun miehen kello soi. Mä nousen hänen kanssa samaan aikaan, meillä ollut aina tapana et käyn sanomassa ovella heippa menen sitten takasin nukkumaan tai en :) nykyään en siinä nää järkeä mennä takaisin kun tyttö herää kuitenkin reilun tunnin päästä ja mä sit taas nautin siitä, kun ehdin juoda itse aamukahvit ja syödä aamupalan ennen kun tyttö herää :) usein siis katson hömppäuusintoja tallennuksista jo kuuden aikaan aamulla, nautin heräämisestä rauhassa jotta pääsen pirteänä hakemaan neidin sängystä kun sieltä höpinää kuuluu n.seiskan aikaan :) toki on maailman paras syy nousta ylös hänen kanssaankin aamulla, mutta kyllä ennemmin nousen itse ensin. Jos oon fiksu niin laitan itseni kuntoonkin jo ennen kun hän herää, jos meillä on jotain menoa tiedossa :) sitten neidille maito ja sohvalla halailua ja sit aamuleikkeihin. Noin tunnin päästä maistuu jo puuro ja kun hereillä on ollut 2-3h on ensimmäisten unien aika :) joko vaunulenkkien muodossa tai pihalla vaunuissa. Tai sitten liikenteessä, jos menoa mut nyt oon alkanut enemmän pitää kiinni jo päikkäriajasta ja siitä et ne tulee rauhassa nukuttua. Aamuisin käyn myös välillä salilla, jolloin pian heräämisen jälkeen kamat kasaan ja neiti mummulle 2km päähän ja itse salille, viedään mummu töihin ja tullaan itse kotiin eli tää kaikki hoidettu jo kymppiin mennessä. Loistava päivän aloitus <3 tykkään myös aloittaa aamut lenkillä, mut jotenkin tuntuis hullulta laittaa suoraan herätessä vaunuihin, joten se tapahtuu sit aikasintaan ekojen unien aikaan :) sellasta. Tulipa pitkä selostus omista aamuista :D

  ootkohan kirjottanut teidän ruokailuista, on pieni muistikuva et oot? Kun tuli mieleen et ois kiva kuulla lisää teijän poitsun ruokailusta, mistä tykkää ja mistä ei ja miten teillä on sujunut sormiruokailu kun ilmeisesti ainakin osittain teillä syödään itse? :) ihanaa viikonloppua!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi ei, kiitos! ootte ihania, kun ootte kehuneet näin paljon. <3 :)

   Tuo aamurutiini kuulostaa aivan ihanalta ja melkeinpä itsekin voisin nauttia siitä, että saisin sen yhden tunnin olla aamusta rauhassa. Ennen tuli vietettyä aina aamun eka tunti kirjoitusten parissa ja siitä nautin super paljon. Joten ymmärrän todella hyvin, jos tahdot herätä aikaisin ja nautiskella aamun hiljaisesta hetkestä. Mäkin suuresti nautin, jos sellainen joskus sattuu olemaan. <3 :)

   Muutenkin kuulosti tosi mukavalta teidän aamut. Nopeilta ja vauhdikkailta, aivan kuten meilläkin on joskus jos lähdetään nopsaan liikkeelle. Meillä on vaan aika paljon aikaa usein,kun ollaan jo silloin viiden maissa hereillä. Siinä ehtii nukkua melkin kahdet päikkärit ennen kuin muut herää :D hih.

   En oo tainnut kirjoittaa ruokailuista juurikaan, mutta voisin jossain vaiheessa kirjoitella. Meillä on vähän vielä vaiheessa tuo syömään opettelu ja poika on vähän kranttu. niin tosin taitaa olla aika moni tuonikäinen. Koitan kirjoitella jossain vaiheessa lisää kuulumisia keittiön puolelta:)

   Ihanaa uutta alkavaa viikkoa sinne ja hyvää äitienpäivää! :)

   Tykkää

 8. Mia sanoo:

  Ihana postaus ja jälleen niin täynnä energiaa :) Kiva lukea teijän kuulumisista! Hauskaa miten Allu jo noin seisoo tuolla tiskikoneen luona. Meilläkin nykyään jo ollaan tiskiapuna mutta vasta polvillaan seistään tiskikonetta tutkien. Katsotaan milloin meillä sitten seistään! Allu on kyllä niin paljon kehittyneempi monessa asiassa kuin meidän neiti vaikka onkin lähes 2 kuukautta nuorempi. Herralla on ollut kova kiire oppia kaikki taidot :D

  Mutta siis mäkin nautin aamuista. Tai ainakin silloin jos ei tarvitse heti aamusta rynnätä johonkin. Neiti heräilee yleensä seiskan aikaan, jonka jälkeen haen neidin omasta huoneesta pötköttelemään viereeni. Joskus jos neiti nukkuu levottomasti tai meinaan herätä kovin ajoissa niin haen hänet jo aikaisemmin viereen. Siinä me sitten hetki pötkötellään ennen aamutouhuja. Ensin vaihdetaan vaippa, puetaan ja pestään hampaat. Sitten aamupuuron tekoon. Neidin syöminen on aina ollut aika vaihtelevaa, mutta aamuisin usein puuro maistuu hyvin. Jos ei maistu niin sitten kokeillaan hedelmäsosetta tai muuta herkkuaamiaista. Neidin syötyä annan hänelle maissinaksua, jota hän siinä sitten puputtaa jotta saan itse syötyä aamupalaa. Aamupalan jälkeen leikitään ja laitetaan ruokaa. Usein neiti on kantorepussa ruoanlaiton ajan, sillä hän ei viihdy juurikaan yksin. Välillä kuitenkin suostuu leikkimään keittiössä ruoanlaiton ajan. Ekoille päikkäreille neiti menee 11 aikaan. Me ollaan todella harvoin päivisin vain kotona, joten yleensä me säntäämme jo heti aamusta jonkun ystävän luokse tai salille. Näinä aamuina neiti viettää suurimman osan kantorepussa, jotta saan tavarat pakattua jne. Siksi juuri nautinkin noista aamuista kun saamme olla vain rauhassa kotona :) Ja aamut vaihtelee myös sen mukaan mihin työvuoroon mies menee. Välillä jään itse nukkumaan ja mies herää neidin kanssa tai jos mies tulee yövuorosta niin hiljaisesti teemme aamutoimet ja livahdamme johonkin siksi aikaa että mies saa nukkua. Tulipas pitkä ja epämääräinen teksi :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, joo no Allu on vähän hypännyt vaiheiden ohi ja oonkohan sitä kertonut, että hänhän ei osaa kunnolla kääntyä selältään, eli jos laitan hänet lattialle selälleen, niin hän ei pääse siitä välttämättä aina pois :D Eli joo, hän melkeinpä kävelee ja juoksee jo, mutta kääntyminen ei onnistu :D Mitäs on ollut hätähousu opettelussa. ;)

   Ihanalta kuulostaa teidän aamu. <3 Meillä ei muuten nuo maissinaksut oikein kelpaa, siksi oon antanut leipää suuhun jo aika aikaisin. Yleensä lapset niitä näyttää mutustavan, mutta en tiedä miksei meidän tyyppi niitä huoli. Täytyy kokeilla myöhemmin joskus uudestaan :)

   Ihanaa äitienpäivää Mia! <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: