Huomentaaa! Kuinkas siellä on aamu alkanut? Ajattelin kirjoitella teille alkujaan ihan muita juttuja tänään, mutta koska tämä kihlaus on ollut ajatuksissa niin pinnalla viimeisen viikon ajan ja teiltä on tullut paljon aiheeseen liittyviä kysymyksiä, niin vastaillaas tänään vähän niihin. Taidan myös jossain vaiheessa Instassa jutella videolle myös enemmän aiheesta, siellä kun saa sanottua joitain asioita vähän helpommin ns. ”kasvotusten” teidän kanssanne. :)

Aloitetaas nyt kuitenkin sillä, että laitan ylös teidän kyssäreitä ja vastailen niihin.

Kauanko me ollaan oltu Villen kanssa yhdessä? Me ollaan 3,5 vuotta oltu yhdessä, mutta meistä molemmista tuntuu, että oltais oltu aina vain pelkästään toistemme kanssa. Niin helppoa on ollut olla yhdessä alusta saakka ja elämä on mennyt nopeasti yhdessä eteenpäin. Tuntuu kuin oltais seurusteltu jo kymmenen vuotta. Voit lukea mitä kirjoitin meistä pari vuotta sitten täältä: Ikuisesti sinkku.

Oltiinko me puhuttu häistä aiemmin? Kyllä, oltiin puhuttu siitä jo aikoinaan, kun tavattiin. Mun mielestä tällaisistä isoista elämään liittyvistä asioista pitää aina puhua suhteen alussa ja kun mulla oli alkuun ajatus, etten edes haluaisi häitä, niin Ville on kyllä ansioituneesti kääntänyt sen ajatuksen. Ei me asiasta alun jälkeen puhuttu juurikaan, mutta ajan kanssa sitten ollaan vitsailtu yhteisestä nimestä ja siitä, kun sitten ollaan naimisissa.

Kun rakastuin Villeen, tajusin, että naimisiin on mentävä, kun se on toiselle niin tärkeä asia. Pikkuhiljaa itsellekin siitä alkoi mielessä muodostua tärkeä asia ja oon monesti sitä miettinyt, että tahdon sanoa tahdon siellä alttarilla. Aina oon tiennyt, että joskus mua kositaan, mutten tiedä koska. Lapsen takia me ei tahdottu mennä naimisiin, sillä meille jo lapsi oli suuri sitoumus ja naimisiin meno ei sitä ajatusta muuta. Me haluttiin ajatella, että naimisiin mennään toistemme vuoksi ja sitten kun sille on oikea hetki. Lapsi ei saanut olla meille syy mennä äkkipikaa naimisiin kuin käskystä. Emme myöskään tahtoneet sotkea lapsen syntymään tai ristiäisiin häitä (tästä tosiaan puhuttiin, kun lapsi oli tulossa) ja haluttiin antaa kaikki huomio lapselle syksyllä, ei niin että meidän häihin olisi mennyt jokaisen katse.

Olenko perinteinen häiden ja kihlausten suhteen, olisinko voinut esim itse kosia? Ei, en olisi. Tässä olen perinteinen siinä mielessä, että en voisi sopia meneväni kihloihin ja ihan todella odotin sellaista romanttista Villen näköistä kosimista. Tiesin, että joku päivä hän sen tekee ja mulle oli ihan sama onko se nyt vai kymmenen vuoden päästä. Yhdessä tässä kuitenkin ollaan ja sormus sormessa ei muuta mitään. Vaikka tavallaan se muuttakin kaiken.

Mitä kihlaus mulle merkitsee? Vaikka en oo naimisiin halunnut aiemmin juurikaan, niin kihlaus on silti musta aina merkinnyt sitä, että sitten myös mennään naimisiin. Jo nuorena ihmettelin sitä boomia muilla ikäisilläni, kun moni meni kihloihin moneen kertaan ja nopeasti. Ei se kihlaus ollut kuin sormus sormessa, merkki siitä, että mun naiseen ette koske. Tai siis siltä se näytti ulospäin. Kihlaus merkitseekin mulle sitoumusta ja lupausta siitä, että naimisiin mennään ja ollaan aina yhdessä.

Millainen sormus on? Aivan ihana. Miten Ville osasikin valita niin oikeanlaisen sormuksen? Sormus on tilattu oikeassa koossa ja se on vielä kaiverrettavana. Saatte siitä kuulla myöhemmin lisää. :)

Koska me mennään naimisiin? No, sen kun tietäisi! Meillä ei ole esteenä aika, eli ei ole kiire eikä ole mitään syytä odottaakaan. Päivämääräneuvottelut on kohisten käynnissä täällä kotona ja viime yönä puhuttiin asiasta keskiyöhön saakka. Saa nähdä päästäiskö pian päätökseen, mutta luultavasti pääsen lähiaikoina kertomaan koska meidän hääkellot humisee harjulla. ;)

Millaiset häät tahdon? Tosi moni on kysynyt, että millaiset häät minä tahdon. No, jos olisikin vain mun tahdosta kyse ja kuten alttarillakin, niin kaikkeen tarvitaan kahden tahto. Mun tahtoni olisi, että koko hääjuhlia ei olisi, sillä mua ahdistaa sellainen suuri juhla, jossa olen keskipisteenä. Mun puolesta me voitaisiin karata kirkosta häämatkalle, mutta vissiin se ei nyt mene niin kuitenkaan. Tykkään järkätä muille juhlia ja oon jo luonteeltani ratkaisukeskeinen ja isosti asioiden järjestelijä. Musta on ollut ihana olla osana satojen ihmisten juhlia ja olla vastuussa niiden järjestelyistä, mutta heti kun pitäisi miettiä, että on kyseessä oma juhla ja minä olen se päävieras (toinen niistä) niin alkaa pelottaa. Mieluiten siis teen asioita muille ja järjestän muille juhlia tai yllätyksiä, mutta itse olen vähän vaikeana jos minä oon se kohde. Voin avata tätä pelkoa joskus toiste lisää, mutta ehkä jotkut siellä tietävät mistä puhun?

Jokatapauksessa, koska Villelle on tärkeää että on juhla ja varmasti myös monelle sukulaisellekin, niin kyllähän nyt juhlat pidetään. Tottakai! Ei mitään suuria juhlia, lähimmät ihmiset juhlimaan ja johonkin mukavaan paikkaan. Meidän tyylillä, eli luultavasti tosi rennosti ja ilman mitään kaavoja ja kangisteluita. Hyvää ruokaa, musiikkia ja skrakat pois kaulaa kiristämästä.

Mistä tiedän, että olen aina naimisissa, jos häät tulevat? Niin, eihän me mitään voida tietää täydellä varmuudella, mutta ainakin olen ihminen joka taistelee. Ei mikään tässä elämässä ole helppoa ja jokaisen suhteen eteen pitää taistella. Arkipäiväisissä asioissa tulee huomioida toista, ei saa uhkailla erolla jos ongelmia tulee eteen ja yhdessä nähdään vaivaa sen eteen että me jaksetaan myös haastavissa elämäntilanteissa. <3

Olisikohan siinä ollut nyt ne tärkeimmät kaikki ajatukset? Kyselkää ihmeessä lisää ja antakaa toiveita, jos sellaisia aiheeseen liittyen on. Mitään hääblogia tästä tosiaan ei ole tulossa, mutta tottakai voin kertoa eri vaiheista ja omista ajatuksistani näihin asioihin liittyen. Elämässä kun ne nyt ovat niin isosti tapetilla jokatapauksessa. :)

Heräsikö sulla samoja ajatuksia kuin mullakin on häistä ja kihloista? Pystyitkö samaistua mun ajatuksiini esimerkiksi siitä, että omien juhlien järjestäminen pelottaa?  <3

 

14 kommenttia artikkeliin ”Ajatuksiani kihloista ja häistä

 1. Ninni sanoo:

  Onnea onnea onnea! <3
  On niin ihana seurata tätä sun blogia ja teidän elämää,koska niin moni asia on samalla tolalla kuin itsellä; meillä on 7 kk ikäinen tyttö, olemme myös olleet 3,5 vuotta yhdessä mieheni kanssa ja naimisissa hieman reilun vuoden :D
  Oon vaan niin onnellinen teidän puolesta. Tosi hassua, kuinka vahvasti voi eläytyä jonkun toisen elämään näin virtuaalisesti :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   EIkä!! Mikä sattuma :D Teillä on aika samanlainen matka siis takana, ehditte vaan ekan naimisiin ;) No, onneksi me tullaan täältä vauhdilla perästä ;)

   On kyllä niin upea tunne, kun te lukijat eläydytte niin vahvasti. Itsekin oon aina tosi vahva eläytyjä ja sunkin viesti sai tosi iloisen mielen. Kiitos siitä <3

   Tykkää

 2. Paula sanoo:

  Tiedän mitä tarkoitat tuolla ettet halua itselle juhlia. Meillä häät reilu kahden viikon päästä ja ei tule varsinaista hääjuhlaa. En tykkää olla juhlien keskipiste, mutta jos ne pitäis järjestää, niin kulutan itseni helposto loppuun kun mietin juhlia liian monelta kantilta ja kaiken pitäis olla just eikä melkein.
  Siispä meillä vihkiminen perinteisesti kirkossa ja sitten ravintolaan syömään. Kutsun on saaneet vaan lähin perhe joten meitä on alle 20 :)
  Rennot juhlat kavereille sitten joskus.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ymmärrän mistä puhut! Ihana tapa teillä juhlia häitä, se oli meilläkin yksi vaihtoehdoista. Saa nähdä millaiseen juhlaan päädytään! :) Viettäkää ihana hääpäivä! <3

   Tykkää

 3. Mia sanoo:

  Olipas mukava lukea ajatuksistasi kihloista ja häistä! Kaverini meni naimisiin ristiäisten ohessa, koska hänkään ei tykkää olla yhtään keskipisteenä eikä halunnut hääjuhlia järjestää. Itse hänellekin jo totesin, että olen aivan erilainen tämän asian suhteen. Olen aina tiennyt haluavani naimisiin ja jos joskus naimisiin pääsen niin haluan isot jääjuhlat. Toki juhlista tulisi isot jo ihan suuren sukuni vuoksi (omissa ylppäreissäkin oli jo yli 50 henkilöä) En ole kuitenkaan pienestä pitäen suunnitellut sellaisia prinsessahäitä, joita jotkut taas suunnittelevat. Mutta hääleikeistä tykkään ja sellaiset aika perinteiset häät varmaankin haluaisin :) Toki miehelläkin olisi tässä sananvaltaa, mutta kompromisseja joutuisimme kumpikin tekemään koska hän ei välttämättä taas haluaisi ihan niin isoja juhlia. Mutta ihanaa kun teillä on häät suunnitteilla ja kuulostaa juuri hyvälle tuo rento hääjuhla. Juuri sellaiset oman näköiset häiden kuuluukin olla :) Mielelläni kuulen jatkossakin hääjutuista! Katsotaan pääsenkö itse koskaan naimisiin. Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä pian 4,5 vuotta, mutta mies on sanonut että hänellä ei ole kiire naimisiin ja onhan tässä itsellänikin aikaa sitä vielä odotella :) Niinkuin sanoit että lapsi ja rakkaus on kuitenkin tärkeitä sitoumuksia ja niin se on meilläkin!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hei tuohan on tosi ymmärrettävää! Siis että pitää ristäiset samalla kun häät, niin saa yhdistettyä. Silloinhan varmasti lapsi saa kyllä isomman huomion, kun on kuitenkin pieni ja ihmeellinen uusi elämä <3 Tosi fiksua!

   Kuulostaa niin upealta sun hääsi ja se miten sulla on vankka tahto siitä millaiset ne olisivat. Meilkein toivoisin itsekin, että olisi samanlainen ajatus :D Olisi helpompaa järkätä kun tietää mitä tahtoo, eikä vaan seilaa ajatuksesta toiseen ja jahkaile :D Meillä jää molemmilla suuri osa suvusta varmasti pois, kun on myös isot suvut. Ei kuitenkaan olla kaikkien kanssa tekemisissä ja tahdotaan pitää häät, joissa on rento ja hyvä olla kaikilla. Silloin vaaditaan sitä, että jokaisen kanssa on rento olo ja ihmiset tuntee hyvin. :) <3

   Katsotaan koska pääset naimisiin. Ehkä nopeammin kuin uskotkaan! <3 ;)

   Tykkää

 4. Sari sanoo:

  Samaistun todellakin tuohon ettei tahdo olla keskipisteenä! Siks me pidettiin pienet häät, n 40 hlöä ja vain sellaiset sukulaiset kutsuttiin, joiden kanssa ollaan oikeasti tekemisissä. Muodon vuoksi ei tahdottu kutsua ketään. Puolet vieraista olikin kavereita. Kirkkoa ei ollut, koska ei kuuluta kirkkoon. Juhlat paikassa, jonne sai viedä omat tarjottavat ja kutsussa jo luki, että tarkoitus on juhlia rennosti ja pitää hauskaa. Ja voi luoja että oli hyvät häät, vaikka ite sanonkin! :D Tanssittiin aamuun asti ja vieraat vieläkin 4v myöhemmin muistelee, kuinka kivaa oli! Ja tuosta yhdessä pysymisestä, niin kyllä vaan suurin osa vieraiden puolisoista on vaihtunut tän 4 v aikana, mutta suurin osa ei naimisissa ollutkaan. Mutta itsellä kanssa hyvin vahva ajatus, että yhdessä ollaan sitten hamaan tappiin saakka! Meillä kyllä vuosia takana jo ennen häitä useampia. Lapset haluttiin tehdä vasta naimisissa, ja niinhän nuo palleroiset nyt sitten on saatu 2 kpl. 😄

  Pointti siis just se, että mitään ei tarvi tehdä siks että joku muu aattelee, että jotain pitäis olla tai tehdä, tai että ei ole häihin/häissä sopivaa! Ihan itseänne vaan ajattelette, että millaiset häät oikeasti itse haluatte, eikä että näin jonkun asian kuuluu mennä, kun muillakin. Tsemppiä ajatusprosessiin, se on sitten kivaa!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oi, kuulostaa tosi ihanilta häiltä! Juuri siltä oikeastaan mitä mekin on mietitty :) Kirkkoon me kyllä mennään, mutta siis muuten. :)
   Missä te piditte teidän hääjuhlan, vai oliko se jossain muualla Suomessa kuin täällä pääkapunkiseudulla? Etsitään juuri tilaa ja pienille häille on vähän vaikeampia musta löytää oikeanlaista paikkaa. Eiköhän me joku kiva löydetä pian. :)

   Ymmärän hyvin tuonkin, että lapsia tahtoo vasta kun on naimisissa. Ja sekin on juuri tehty omaan tyyliin ja omilla toiveilla. Ei väliä muiden ajatuksilla omiin valintoihin. :)

   Kiitos tsempeistä, tää oli oikein kiva viesti! Tuli vielä varmempi olo, että pitää tehdä just omaan tyyliin ne häät :)

   Tykkää

   1. Sari sanoo:

    Joo meidän häät oli täällä ”landella”, ei siis pääkaupunkiseudulla. 😀 Mutta voisin kuvitella, että sieltäkin löytyy joku kiva paikka, joka on just teille sopiva! Tsemppiä hakuun!

    Tykkää

    1. Marissa sanoo:

     Hihi, kiitos! Pitäisköhän meidänkin lähteä landelle? ;)

     Tykkää

 5. Anniina sanoo:

  Onnittelut kihloista! :) Mukavaa, kun avasit vähän ajatuksiasi kihloista ja häistä! Olin saanut jotenkin sellaisen käsityksen, että tämä naimisiin meneminen ei olisi sinulle niin välttämätön asia – älä ymmärrä väärin, mutta jotenkin ehkä sellainen mielikuva oli välittynyt blogistasi. Tässä postauksessa kuitenkin vastasit oikeastaan kysymyksiin, joita itselläni oli noussut mieleen :)

  Mä olen myöskin ihmetellyt tuota joidenkin parien innokkuutta kihlautua – ja erota! Siis mennään kihloihin ja erotaan sitten muutaman kuukauden päästä :D Itsekin olen aina ajatellut, että kihlat sitten oikeasti tarkoittaa sitä, että mennään naimisiin. En kyllä kihloihin suostuisikaan, jos en oikeasti olisi varma, että tämän ihmisen kanssa haluan mennä naimisiin :)

  PS: Olisiko teidän häät mahdollisesti jo tänä vuonna? :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Anniina! :) Joo,olet ymmärtänyt ihan oikein! En ole kokenut naimisiin menoa välttämättömänä, mutta kun se miehelle on tosi tärkeää, niin sitä kautta myös mulle. :)

   Hihii..voi olla että ne on jo tänä vuonna! ;) Jos ei malteta oottaa pidemmälle :D

   Tykkää

 6. toreynn sanoo:

  Mä en kanssa IKINÄ ole ymmärtänyt ”teinikihloja”. Niitä tosiaan harrastettiin sillon kun mä olin ylä-asteella. Ihmiset menee typeristä syistä kihloihin. Oon kuullu kanssa erilaisia syitä teinikihlojen syistä. Saavat akan suun suljettua kun se on sit tyytyväinen eikä pelkää enää et sitä petettäis. Tai että sitten kukaan äijä ei koske mun naiseen nyt kun sillä on halpa rinkula sormessa. EIEIEI.

  Kihloihin ei pitäisi mennä ikinä, ellei tarkoitus ole olla OIKEASTI yhdessä! Turhat kihlat halventavat oikeiden kihlausten tarkoitusta, joka tosiaan on se yhdessä olo ja naimisiin meno!

  Tykkää

  1. toreynn sanoo:

   Niin ja sit ne naurettavat kihlat on solmittu tosiaan kympin sormuksilla ja kestää sen 2 viikkoa. Vuhuu! Ja sukulaismammat miettivät eka kauhuissaan et ei kai se sitä harakkaa/pässiä nai, mutta saavat sit huokaista helpotuksesta. 😂

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: