Välillä mä mietin sitä. Ihmettelen, mutta toisaalta kyllä ymmärrän. Sitten taas ihmettelen, enkä oikeastaan sittenkään ymmärrä. Siis sitä, että niin herkästi uppoudutaan katse kiinni omaan napaan ja nähdään vain oman itsemme hyvä olo tai päinvastoin – paha olo. Että me unohdetaan se fakta, että me jokainen ollaan yksilöitä. Että jokainen ei toimi samoin, eikä jokaiselle samoista asioista tule hyvä olla. Jokainen ei nauti esimerkiksi urheilusta, vaan joku voi nauttia ihan vaan pienoismallien kasaamisesta tai junalla matkustamisesta paikasta toiseen. Jokaisella on se oma juttu tai omia juttuja.

Niin, että miksi me niin herkästi ollaan arvostelemassa muiden tapaa elää? 

Ehkä tärkein asia, jonka itse olen havainnut, on armollisuus. Itselle, sekä muille. Että antaa itselleen, ja muille, vapauden olla väärässä. Antaa vapauden toteuttaa itseään just niin kuin he itse haluavat. Että antaa oikeuden testata ja soveltaa, ei aina seurata jokaista ohjekirjaa ja luotuja odotuksia. Niin ja antaa vapauden ottaa rennosti, mutta joskus myös pistää pystyyn äkäsen hässäkän, jos siltä tuntuu. Jos siis tuntuu, että nyt pitää toimia ja muuttaa elämässä jotain. Sitten kun sitä tuntuu tarvitsevansa.

Olen myös oppinut, että kaikki erilaiset tunteet pitää osata ottaa vastaan sellaisina kuin ne ovat. Ei peitellä, eikä kieltää niitä nousemasta pintaan. Itken, jos itkettää. Tottakai on hyvä myös pohtia, mistä omat tunteet johtuvat. Annanko toisen ihmisen tekojen vaikuttaa omaan elämääni liikaa? Samalla on hyvä miettiä, että miten tulee toimittua, kun tunteita herää ja esimerkiksi loukkaantuu toisen väärästä teoista tai sanoista. Sorrunko kostokierteeseen?  Vai annanko vain olla? Jokainen ratkaisu vaikuttaa meidän arkeen ja elämään, myös se, päättääkö jättää asian vain olla. Joskus se voi olla kaikista paras ratkaisu oman hyvän olonsa kannalta.

IMG_6155IMG_6124

Edelliset kappaleet menivät nyt oikeastaan vähän aiheen vierestä, mutta siis. Jokaisen meidän hyvinvointi koostuu todella todella monista eri asioista. Mulle hyvinvointi on läheisyyttä perheen kanssa, sopivasti rauhaisaa kotiaikaa, ystävien kanssa keskustelua päivittäin, liikuntaa päivittäin (kävelykin riittää), kunnollista ruokaa pienillä stibluilla, musiikkia, tanssia ja se, että saan jokaisessa tilanteessa olla omana itsenäni. Ettei tarvitse stressata liikaa. Ei musta itsestäni, ti tilanteesta, eikä muista,

Enkä mä stressaannu edes kovin helposti. Tykkään touhuta ja puuhastella, mitä enempi vauhtia ja vilinää, sen parempi. Oon aika nopsa toimimaan. Liian rauhallinen elämä saa mut tylsistymään, en nauti enää olostani. Eli siis hyvinvointi on mulle kai aika paljon vauhtia. Ihan omasta tahdosta, ei väkisin yhtään.

Milloin sitten kannattaa neuvoa jotakuta toista, miten hän ehkä voisi olla enemmän hyvinvoiva? Silloin, kun toinen voi silminnähden huonosti. Kun hän esimerkiksi jatkuvasti valittaa, itkee usein, on väsynyt usein, kärsii tai vaikkapa ei jaksa nousta sängystä. Silloin voi olla ihan hyvä antaa jotain pieniä vinkkejä ja rohkaista toista uudenlaisiin ratkaisuihin. Muissa tilanteissa voisi olla parempi, että tyytyy siihen faktaan, että jokaisen hyvinvointi on jokaisen oma asia.

Jos mulla tulee hyvä olo pelkästä jo kävelystä kello kuudelta aamulla ulkona katsellen kun aurinko nousee, saattaa sulle hyvä olo tulla siitä, että sä torkutat kymmenen kertaa ja istut tunnin aamulla keittiössä heräten sen kahvikupin ääressä. Ja se on ihan fine mulle. Jokainen nauttii eri asioista. Jokainen kokee itsensä hyvinvoivaksi eri tavoin.

Muisetetaanhan se hei? <3

4 kommenttia artikkeliin ”Hyvinvointini muiden silmissä

 1. Mia sanoo:

  Hyvä kirjoitus jälleen ja paljon heräsi taas ajatuksia! Nuo kuvat sinusta on ihania ja näytät niistä mielessäni hyvinvoivalta ja niin kauniilta :) Laitoit mutkin vähän pohtimaan omaa hyvinvointiani. Juuri tällä hetkellä se on hetki kirjan lukua ja sitten unille. Mukavaa loppuviikkoa teidän koko perheelle!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana kommentti, kiitos Mia! :) Nautinnollista kesäkuuta teidän koko perheelle :)

   Tykkää

 2. Ihana kirjoitus (niikun aina<3)! Oikeesti upeita ja tärkeitä ajatuksia.<3 Ihanaa alkavaa kesäkuuta sinulle! Pus<3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi kiitos <3 Sinulle myös, ihanaa kesää! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: