Joo, kai siellä pitää olla paikalla itsekin, kun naimisiin menee. Seistä alttarilla sanomassa kyllä, sokaistua riiseistä kasvoilla kirkon portailla, ottaa vieraiden kättelyt vastaan juhlissa, tanssia skumppalasi kädessä ystävien kanssa, valvoa myöhään yöhön ja nukahtaa ensimmäisiin uniinsa vihkisormus sormessa. Kai sitä pitää olla siinä kaikessa mukana itsekin. Vai voisko joku muu hoitaa sen osuuden mun puolesta? Jos meen vaan kirkkoon ja karkaan siitä sitten häämatkalle? Niin, ei Ville siis sinne tuu mukaan, yksin meen. Sopisko sellainen?

Jep, mulla on pieni jännitys nyt päällä häiden suhteen. Ei siis itse naimisiin menon kanssa, vaan siis sen juhlahumun takia. Taisin jo vähän ohimennen mainita teille aiemmin, että mulle se itse juhla on vähän pelottava osuus ja en oikein tiedä miten suhtautuisin tulevaan. En oo koskaan nauttinut suurista tilaisuuksista, joissa huomio kohdistetaan muhun ja yritän nyt jatkuvasti miettiä miten sen huomion saisi johonkin ihan muualle. Millaiset juhlat järkkäisi, että tyyli olisi rento ja enemmänkin vain yksi juhla muiden joukossa, kuitenkin kaikista hienoin juhla koskaan.

Muistan, että joskus teini-iässä ja siitä vähän vanhempana tuli pidettyä kaikenlaisia puheita kavereiden isoissa juhlissa ja kun oli vähän maistellut lonkeroa, oli helppo kilistellä lasia ja puhua joku pätkä jopa sadan hengen edessä. Silloinkin kuitenkin vain silloin, jos kaikki olivat mun kavereitani ja olin juonut jotain. Yritin samaa oman äidin juhlissa nyt vähän vanhempana ja mä käytännössä jäädyin aivan täysin, kun piti alkaa puhumaan yli 70 ihmisen edessä. Apua, mitä mun piti sanoa? Miksi kaikki kattoo mua? Miksi mä hikoilen näin paljon?

Ja se puhe ei sitten mennyt kovin hyvin. Mulla oli ollut mielessä vaikka mitä ihania sanoja mun äidistä ja meidän elämästä, mutta sitten kaikki meni pieleen. No, en mä tiedä ajatteliko lopulta kukaan muu niin, mutta mä itse olisin halunnut nauttia siitä tilanteesta. Varmaan jos oisin tyhjentänyt sitä ennen yhden skumppapullon, ois puheen pitäminen ollut helpompaa. No, ei ollut selvinpäin.

Tiedän, että monelle tulee vähän yllätyksenä, että mua jännittää mun omat häät ja se, että olen siellä se jota juhlitaan. Mä nimittäin olen aina aika paljon äänessä ja osallistun kaikkeen aina innolla. Siksi se ehkä yllättää monet, että omia juhlia en sitten samalla tapaa osaa ajatella rentoina, en varsinkaan nyt näitä häitä. Mulla oli vauvajuhlat viime kesänä ja mun ystävät oli järkänneet ihanan pienet ja rennot juhlat. Se oli ihan täydellinen päivä ja olin super kiitollinen miten kaikki oli tehty. Jos juhlat olisivat olleet isommat tai yhtään erityyppiset, olisin saattanut olla paljon jännittyneempi. Nyt kuitenkin tilanne oli aivan ihana ja siitä jäi ihania muistoja. <3

Meillä on suunnitteilla tosi rennot häät ja ennen kuin kysytte, niin ne pidetään jo tänä vuonna. Syksyllä on tarkoitus astua alttarille ja juhlia yhdessä lähimmäistä kanssa. Oon järkkäillyt niitä nyt tosi innoissani, tai siis selvitellyt tiloja ja kirkkoa, mutta vasta viime viikolla mulla iski todellisuus vasten kasvoja. Silloin mä kävin mielessäni tuon saman keskustelun, joka on tämän tekstin ihan alussa. Siis mitä, pitääkö mun todella olla itsekin siellä juhlassa paikalla? Miten en aiemmin jotenkin tajunnut tätä?

Niin että joo, jotenkin kummassa mä intouduin niistä juhlista super paljon ja yhtäkkiä heräsin tajuamaan, etten ollut tiedostanut ihan täysin, että mun pitää itsekin juhlia niitä häitä. Musta on ihana järkätä tilaisuuksia ja oon aika taitava pitämään langat käsissäni isoissakin kokonaisuuksissa, mutta en silloin, kun itse oon siellä se juhlittava.

En nyt tiedä pystyykö moni ymmärtämään mistä puhun, mutta uskoisin että monella on samoja fiiliksiä. Jos joku muu osaisi nyt tuoda nämä ajatukset sanoiksi asti? Ymmärtäisi mun tuntemukseni siitä, millaista on kokea itsensä jännittyneeksi tästä kaikesta?

Jokatapauksessa, kyllä mä odotan tosi innolla tulevia häitä ja sitä, että siellä on kaikki tärkeimmät ihmiset niitä juhlimassa meidän kanssa. Ja hei, eiköhän siitä tulee mun tähänastisen elämäni toiseksi paras päivä, aivan varmasti. Paras päivä oli tottakai se, kun Allu syntyi. Siitä ei pääse ylitse kovin helpolla mikään kokemus. Häät tulee kyllä aivan varmasti kakkosena, jos nyt kokemuksia mihinkään järjestykseen kannattaa edes laittaa. Tavallaanhan mun oma syntymä varmaan ois ykkönen, kun ilman sitä ei ois ees tätä elämää. Hehe. ;)

Löytyykö teiltä jotain vinkkejä tai vaikka omia kokemuksia kerrottavaksi? <3

10 kommenttia artikkeliin ”Pitääkö omissa häissä olla paikalla?

 1. Saana sanoo:

  Ymmärrän täysin, mitä puhut! Neuvona oikeastaan se, että pitäkää kiinni niistä asioista, jotka on teille tärkeitä. Suunnitelkaa ja toteuttakaa juuri sellaiset häät kuin te haluatte. Ei sellaista juttuja, jotka ei tunnu omilta mutta ”olis pakko olla vieraiden takia”. Jos tunnelma on teille kiusallinen, stressaava, ahdistava niin se näkyy ja tuntuu aivan varmasti. Samoin näkyy se, kun tunnelma on teille sopiva ja te nautitte. Mitään ehdottomia pakkoja ja sääntöjä ei varmaan ole. No, paitsi se että sun on pakko olla paikalla :D Mutta noin niinkuin muuten.
  Musta häissä on kaikista tärkeintä hääpari ja heidän toiveet. Kun hääparilla on hyvä olla, niin vieraat viihtyy kyllä. Ja te ootte just täydellistä juuri tuollaisina kuin olette <3 Ihania suunnittelu hetkiä!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Just niin Saana, puhuitpa täyttä asiaa. <3 Halit!

   Tykkää

 2. Sus sanoo:

  Mulla oli ihan samanlaisia fiiliksiä ennen omia häitä! Tykkään järjestää juhlia, mutta häärin mielummin keittiössä tai jossain taustalla, enkä missään nimessä halua olla esillä tai huomion keskipisteenä. Kuitenkin nautin omista häistäni täysin, eikä mitään ongelmaa ollut. Varmaan tärkeimpinä asioina oli se että vieraina oli vaan ne jotka todella sinne haluttiin, ohjelma sellaista ettei itse tarvinnut esim puhua tai muuten osallistua liikaa, eikä annettu kaasoille ja bestmanille lupaa mihinkään yllätysohjelmanumeroihin, olisin stressannut ihan liikaa niistä. Järjestäkää siis teidän näköiset häät, varmasti sitten nautit itsekin juhlasta! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Teillä oli selvästi juuri oikeanlaiset häät ja mietitty asiat niin, että sun on hyvä olla. Vieraiden valinta onkin tärkeä juttu, että tuntee olonsa kotoisaksi. Me täällä vielä vieraslitaa väsätään, saas nähdä kuinka isot häät tulee. Tuskin kovin suuret :)

   Tykkää

 3. Mia sanoo:

  Ihana kuulla että menette jo syksyllä naimisiin! Kokemusta ei itsellä ole, mutta uskon että saatte hyvät juhlat kun kutsutte vain ne, jotka haluatte ja joiden kanssa tunnette olonne rennoksi ja mukavaksi :) Ja järjestätte juuri sellaiset juhlat kun haluette!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Juuri näin :)

   Tykkää

 4. Anni sanoo:

  Jos jännitys käy kovaksi niin propral auttaa siinä että ei syke nouse korkeaksi.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos vinkistä Anni :)

   Tykkää

 5. Tuulia sanoo:

  Pystyn samaistumaan! Mulla itellä on paljon samansuuntasia fiiliksiä naimisiinmenosta ja miehellä vielä enemmän! Ja kun molemmat tosi paljon haluttais naimisiin, mut se hääjuhla… :D toki vois mennä maistraatissa kahdestaan tai karata ulkomaille tms, mut sit kuitenkin halutaan se ihana rakkauspäivä viettää meidän läheisimpien kanssa! Sitä odotellessa että löydetään just se oikee, rento tapa pitää meidän häät :) teiltä varmaan saa vinkkejä siihen ;) niin ja hei onnea kihloista ja tsemppiä hääsuunnitteluun!! Täällä yks lukija, joka ei ikinä kommentoi :D niin ja puheenpitämisestä piti sanoa, että pidin kaverin häissä puheen kun olin kaaso, ja jännitti niin paljon, etten muista sirä edeltävästä ruokailusta mitään :D tuntuu että puhuin ihan mitä sattuu jne.. no näin sitten jälkeenpäin puheen videolta ja se olikin mennyt ihan hyvin, huh!! Mut mua on kyllä aina jännittäny esitelmien yms pito, vaikka kaveriporukassa oonkin usein äänessä jne!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos tsempistä ja ihanasta viestistä. Mulle on muutamat ihmiset laittaneet aiheesta myös yksityisviestiä ja monella on selvästi samat fiilikset. Eiköhän meille kaikille löydy omat tapamme juhlia häitä, kunhan sille antaa tilaa ja aikaa, että ehtii suunnitella. Eikä liikaa tee asioita vain muiden mieliksi. :) <3

   Ja tuo on jännä, miten puheen pitäminen voi jännittää, vaikka muka on äänekäs ja sanavalmis. Voi se silti olla jännä juttu,eikä se edes aina näy ulospäin. Kuten tuskin näkyi sunkaan puheesta. :)

   Ihanaa kesää sulle! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: