IMG_6638

Kesäkuun kolmastoista, ulkona on pilvinen taivas ja asteita plus kolmetoista. Tänään on ruotsalaisen kalenterin mukaan mun toisen nimeni nimipäivä. Ekalla nimellä mulla ei ole edes nimipäivää, niin eikös sitä toista nimeä voi sitten juhlia pariinkin kertaan vuodessa? Kesäkuussa ja joulukuussa. Tai no, juhlista puhuminen on ehkä vähän väärin lausuttu. Kunhan huomasin lehteä lukiessa, että siellä se nimi pällisteli listalla ja ylpeenä kerroin Villelle, että nyt vois onnitella. No, onnea nyt sitten!

Nuorempana en muuten yhtään pitänyt mun nimestäni. Se oli erikoinen jo silloin ja muistan, kun sitä ihmeteltiin aina todella paljon. Kun tutustuin uusiin ihmisiin oli kysymys aina sama, oonko mä suomalainen vai jostain muualta kotoisin. Silloin sitä ei vielä ymmärtänyt, että sehän on hienoa, jos on vähän jotain erilaista. Myöhemmin huomasin, että on oikeastaan aika kiva olla sellainen nimi, joka erottuu. Aika nopeasti tiedetään kenestä puhutaan, kun on kyse Marissasta. Ai, joo! Kyllä mä Marissan tiedän! 

Erikoisinta on ollut se, kun yhtäkkiä kuvioihin tuli toinen Marissa. Ystäväni Outi on jo reippaan vuosikymmenen (vaiko enemmän?) tuntenut hyvän ystävänsä, joka hänkin on Marissa. Joka kerta, kun se nimi lausutaan ja kyse ei olekaan musta, tuntuu omituiselta. Katse kääntyy ja mun on pakko kuunnella. En oo tottunut siihen, että joku muukin kantaa sen nimen ääntä ja kuuntelee, kun sillä nimellä kutsutaan. Vau, onko olemassa joku toinen saman niminen? Ja sekin on ihan suomalainen? Voisinko mä joskus tavata sen Marissan?

Kuulin myös, että nimi on enne. Se toinen Marissa on kuulemma myös kova järjestelemään asioita ja on esimerkiksi innokas järkkäämään juhlia. Hauskaa, sellainenhan oon minäkin! Touhutäti isolla teellä ja vaikka en kovin monessa asiassa ole hyvä, niin ainakin asioita saan tapahtumaan tuplasti sen mitä moni muu ja juhlien ja tapahtumien järkkääminen on suuri intohimo. Ehkä nimi tosiaan on enne. Mitähän kaikkea muuta nimi kertoo, mikä muu meitä Marissoita yhdistää? 

Tänä kesänä ei juhlita mun nimeäni, mutta juhlitaan syntymäpäiviä. Parin viikon päästä täytän 29 vuotta ja tuntuupa se ajatuksena hienolta. Jokainen eletty vuosi on nimittäin tuonut mua lähemmäs itseäni ja opettanut, että omasta itsestään pitää pitää enemmän huolta. Läheisistä myös, tottakai. Lähes kolmekymppinen Marissa myös pitää nimestään joka vuosi aina vain enemmän. Samalla kun oppii pitämään itsestään, kai oma nimikin sointuu ajatuksissa kauniimmin yksiin. Se jopa ihan oikeasti kuulostaa kauniilta. Ei yhtään liian erikoiselta tai erilaiselta. Vai kauniilta.

Tänään olen kiitollinen omasta nimestäni ja juhlin innolla myös toista nimeäni. Kumpikin nimi on juuri mulle rakkaudella valittu. Kiitos isälle ja äidille niistä molemmista.

Mitä ajatuksia sun nimi sussa herättää? Ihanaa kesäkuuta ystävät! <3

12 kommenttia artikkeliin ”Tämän kesän Marissa

 1. Kati-Laura sanoo:

  Mun nimi Kati-Laura on myös ollu joskus vaikee. Voit sanoo vaan Katiksi mut sukunimen kanssa aina Kati-Laura. Kati-Laura väliviivalla. Joskus on kysytty missä se Laura on 🙈 Mutta tykkään mun nimestä. Meitä ei montaa oo. Tosi yleiset nimet mut yhdessä harvinainen 😊

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hei totta! Enpä oo tullut ajatelleeksi tätä, kun oon sun nimesi nähnyt. Nätti nimi :)

   Tykkää

 2. Marhe sanoo:

  Olen seuraillu siun blogia ja videoklippejä jo jonkin aikaa. Piristää kummasti omaa päivää, kun siulla on niin positiivinen asenne! :) Ja on kiva kun olet kuvaillu teidän normaalia arkea. Täällä on reilu 4kk poika, ja yöt ovat hyvin katkonaisia ja lyhyitä edelleen meillä. Ilmeisesti teilläkin mennään melko lyhyillä yöunilla? Minkälaisia unipätkiä teidän yöt sisältää?
  Terv. Yks väsyny äippä :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Marhe! <3 Uskon, että teillä alkaa pikkuhiljaa helpottua, meilläkin siinä 7-8 kuukauden iässä taisi unikoulun kautta löytyä vähän pidempiä pätkiä unta. Se helpottaa jo nopeasti oloa, että väliin tulee pitkiä yöunia. Meillä nukuttaan silloin tällöin kunnolla ja siksipä nyt jaksaakin taas ihan hyvin. Jos on monta viikkoa katkonaisia unia tai vain 5 tuntia unta, niin alkaa se vähän olossa tuntua, eli tiedän sun fiilikset todella hyvin. Nyt meillä nukuttiin toissayönä enkkana 7 tuntia putkeen yöllä, normaalisti heräillään enää pariin kertaan yössä. Viime yönä esimerkiksi heräsin kymmeneltä, yhdeltä ja kolmelta ja sitten noustiin viideltä ylös. :)

   Paljon tsemppiä sinne <3

   Tykkää

 3. Sanna sanoo:

  Mun mielestä Marissa on just tosi kaunis nimi. :) Ihania kuvia tässä(kin) postauksessa! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi kiitos Sanna <3

   Tykkää

 4. Anniina sanoo:

  Mulla tulee Marissa nimestä mieleen TV-sarja O.C. kun siinä se (nais)päähahmo oli Marissa! :D

  Omasta nimestäni olen kyllä aina tykännyt. Saattoi jossain vaiheessa olla aikoja, kun olisin halunnut olla toisen niminen, mutta ne menivät ohi aikojaan. Veikkaan, että suurin osa meistä on joskus sovitellut itselleen jotain muuta nimeä kuin omaansa :)

  Pidän nimestäni, koska se on mielestäni kaunis ja sointuu suussa mukavasti :) Lisäksi se ei ole ihan perinteisimpiä nimiä eli ei ole ollut sitä vaaraa, että samalla luokalla olisi ollut kolmea Anniinaa.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, joo monella taitaa tulla Oc mieleen siitä nimestä :D

   Totta, ei oo kaikista yleisin sunkaan nimi. Mulla sattui olemaan luokalla kerran kaksi Anniinaa, mutta sen lisäksi en muita sen nimisiä olekaan tuntenut. Kaunis nimi :)

   Tykkää

 5. Sirpa sanoo:

  Hymm…en oo ikinä oikein ajatellut mitään mun nimestä. Kerran olin töissä pk-ryhmässä,missä oli mun lisäksi toinen Sirpa-ope ja kun olin ollut tovin talossa, tuli meidän ryhmään kolmas Sirpa. :D Miten on mahdollista? Lapset ristivät meidät sitten pikku-Sirpaksi(minä), vanhaksi-Sirpaksi (noin 55v lto) ja isoksi-Sirpaksi ( noh, vähän pulskempi Sirpa-täti). 😁 Marissasta tulee myös mulle mieleen the OC sarja. 😀

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, joo toi Oc juttu oli yhessä vaiheessa vähän rasittava kun jokainen huomautti siitä :D Baarissa kun kertoi jollekkin miehelle nimensä, niin johan lensi läppää Oc Marissasta ja siitä, että oon kuulema vähän lyhkäsempi kuin telkkarissa näyttää.. ;D ;D

   Sirpa on nätti nimi <3

   Tykkää

 6. Outi Karita sanoo:

  Aivan varmasti tuutte tapaamaan, koska te Marissat ootte mulle hirmu rakkaita ja tärkeitä 😘

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: