Hiljaisuutta,  mä pyydän. Ihan hetki vain. Tahdon pysähtyä ja vain kuunnella. Hengityksen ääntä, sateen ropinaa ikkunaan. Lehden rapinaa. Mun sormien kiellettyä oleilua suussa, jonkun mielestä ärsyttävää maiskutusta, kun puren kynsinauhaa. Tahdon kuunnella lintujen laulua puussa, tuulta joka aukoo ikkunaa edestakaisin. Kodin hurinaa mun ympärillä, mun omaa hengitystäni. Auringon ilmestymistä varjojen takaa. Kyllä, tiesitkö että siitäkin kuuluu ääni? Tai sitten kuvittelin sen äänen. Johtuu sekin hiljaisuudesta, ehtii ajatella asioita ja syntyy mielikuvituksen tuotteita. Ei äänessä ehdi niin miettiä, ei mun mieleni laula, kun sen ympäröi turha häly ja hälinä. Tai siis, eikai sekään ole niin selkeää, että mikä sen melun aiheuttaa ja missä mieli laulaa. Joskus vauhdissa mä keksin kaikkein eniten, tarinoin ja muistelen, synnytän ja pohdin. Joskus taas liika häly saa aikaan vain mielen apaattista muminaa, joka ei synnytä kuin porua ja haljut säryt. Ei, en mun päätäni siis korkaan särje, vaan mun mieltä. Se on joskus rikki ja ujeltaa, että hei pliis, saisko nyt ihan vaan hetken hiljaa. Ihan hetken vain. Ollaan vain ja kuunnellaan. 

DSC01624DSC01631

Usein taidan yhdistää hiljaisuuden kahviin ja siihen, että voin hetken istua juomassa omassa pienessä kuplassani ja kuunnella omaa ääntäni. Hiljaisuus on mulle aamuja ja sitä, että saan olla rauhassa ja yksin. Tai siis sitä se oli ennen, ei ole enää. Siksi kai juuri nyt onkin niin vaikea saada tavoitettua omia ajatuksiani ja huomaan, että tännekin on vaikea tuottaa materiaalia. Ei ole ääntä joka kertoisi mitä sanoa, kun oma ajatus on hiljentynyt niin vaimeaksi. Viime aikoina ei ole ollut montaa hiljaista hetkeä ja huomaan, että se tekee mun mieleeni suuren loven. En kuule itseäni, en saa kiinni niistä sanoista joita kyllä olisi siellä, mutta en vain yksinkertaisesti kuule niiden kaikua.

Kesä on jo pitkällä ja paljon ihanaa on ehtinyt tapahtua ja varmasti tulee tapahtumaan vielä paljon enemmän. Tänään juhlitaan mun vikaa päivääni 28 vuotiaana, huomenna hienoon kakskytysiin, joka kuulostaa ainakin mun omasta mielestäni tosi hienolta. Melkein voisi sanoa, että se kuulostaa siltä, että oon aikuinen nainen. En enää pieni tyttö, vaan nainen isolla ännällä.

Hiljaisuutta teidän päiviinne ja samalle tottakai toivon sitä myös omiin päiviini. Edes pieninä hetkinä. <3

.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Hetken hiljaisuus

  1. Mia sanoo:

    Ihania kesäkuvia ja ihanaa että Allukin on päässyt rannalle leikkimään :) Meidän neiti (joka täyttää muuten pian jo 1-vuotta, mihin tää vuosi katosi) kävi pari viikkoa sitten ensi kertaa rannalla ja meressä. Ensi viikolla lähdemme Pärnuun niin toivottavasti siellä säät suosii ja pääsisimme taas rannalle kun neiti siitä niin kovasti tykkäsi :) Toivottavasti saisit itsellesi pieniä hiljaisia hetkiä! Ymmärrän hyvinkin kuinka tärkeitä ne on ja auttavat jaksamaan taas arjessa. Olin juhannuksena torstaista sunnuntaihin ystävien kanssa mökillä ilman neitiä. Ja vaikka se olikin aika tuskaa olla noin monta päivää erossa neidistä niin teki äärimmäisen hyvää kun sai syödä aamupalansa rauhassa ja makaa laiturilla ottamassa aurinkoa :) Ihan heti en noin pitkäksi aikaa uudestaan lähtisi pois neidin luota, mutta kyllä sitä jaksaa taas olla vaan niin paljon parempi äiti! Mukavaa viikonloppua teille!

    Tykkää

  2. Kati-Laura sanoo:

    Mulle illat/yöt on niitä tärkeitä oman hetken aikoja. Kello on 23.07, syön iltapalaa, kuuntelen kellon raksutusta ja ääniä avoimesta keittiön ikkunasta. Mies ja meiän tyttö on jo nukkumassa. Mies toivoo että tulisin pian nukkumaan. Sanoo että on tärkee nukkua. Mut mä haluisin vielä istua sohvalle ja virkata peittoa tytölle. Usein katon myös telkkaria/leffoja ja yhtäkkiä kello on 2 yöllä ja tyttö haluu ekan kerran maitoo.

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: