No hei sinä siellä, mitä sulle kuuluu pitkästä aikaa? Ehditkös jo ihmetellä mihin olen kadonnut? Some laulaa kyllä päivittäin ja muutenkin tuntuu, että olen läsnä useissa eri kanavissa, mutta täällä blogin puolella on entistä vähemmän aikaa istua. Kun ei ole enää aamuisin aikaa istahtaa koneelle naputtamaan yön aikana sulatettuja ajatuksia, niin eipä sisältöä synny. Tunnen siitä hieman syyllisyyttä, mutta toisaalta ajatuksia ei voi pakottaa. Se näkyisi teille heti. Siksi pakottamatta parempi, kuten juuri nyt. Tunteesta kertoa teille jotain. Onko sulla muuten yhtään sama tunne, että juuri aamuisin syntyy parhaat ajatukset? Vai ootko sä iltavirkku? Koska hei mä en tosiaan ole. Illat kuluu Netflixin äärellä tai hölmönä somea tuijotellen. Usein väsyttää niin paljon, että menen tosi aikaisin nukkumaan. Joskus jo kahdeksalta. Kun herää aamuneljältä, on ilta tultava aikaisemmin. 

Onko sulla koskaan sellainen olo, että aika kuluu aivan liian nopeasti? Heräät aamulla ja pian on ilta. Odotat perjantaita ja pian on jo sunnuntai. Uskon, että ikä sen tekee, aika muuttuu asiaksi jota on vaikea käsittää. Se unohtuu. Vaikka joskus kyllä odottavan aika on pitkä, kun on jotain mitä kauheasti kaipaa. Just nyt esim aurinkoa. Uskon, että säkin kaipaat. Onko sulla joku lomareissu tiedossa? Me ollaan lähdössä ihan pian meidän pikkuisella perheellä Miamiin. I h a  n a a ! En malta odottaa. Ootko sä ollut siellä? Tämä on mun kolmas kertani, mutta tällä kertaa matka kestää kolme viikkoa. Ville pitää isyyslomat ja minä lomailen osittain ja osan ajasta teen töitä. Onneksi painotus on lomassa. Ja yhdessäolossa. <3

Oon muuten jättänyt kertomatta mun tarinat työkuvioista. Tai, enhän mä ole tänne mitään käynyt hetkeen kertomassa, joten varmaan monessakin jutussa on iso aukko. Oon ehtinyt olla töissä jo melkein kuukauden ja sen saman ajan poika on ollut hoidossa. Jännittikö teitä muuten ekan kerran viedä lapsi hoitoon? Oi kyllä, mua jännitti myös. Tosin siinä hetkessä, kun poika juoksi leikkimään katsomatta taakseen, huokaisin. Ja sama toistuu joka päivä. Tarha on lapselle paras paikka, seuraa ja mielenkiintoista tekemistä koko ajan. Hän on kuin enkeli tarhassa ja palaute on ollut joka viikko kannustavaa. Uskon, että kehitys on nyt entistä nopeampaa ja hän saa paljon uusia kavereita. Oon niin iloinen. Tämä on super hyvä juttu. 

Niin, siitä työstä on kyselty paljon Instagramin puolella, ehkä kerron sieltä täälläkin joskus lisää. Löysin mun unelmieni työn vanhan työkaverin kautta ja hommat vaikuttavat tähän mennessä täydellisiltä. Tuntuu hurjan hyvältä. Vapauttavalta. Palkitsevalta. Hiljaiselta. Omalta ajalta. Aikuisten jutut hivelee mieltä. On hyvä olla. Kiitos, kun sain palata töihin. Kiitos, kun keksin ryhtyä tekemään asian eteen jotain ja sanoin toiveeni ääneen. Oikeat ihmiset kuulivat toiveeni. 

Mutta hei, sulle sinne tosiaan kuuluu? Ootatko jo joulua kuten minä? Moni ei tykkää joululahjoista tai ruoista, mutta mä odotan molempia. Ei ne herkut, mutta esim smetana ja mäti. Kalat ja laatikot. Whamin Last Christmas. Yhtään lahjaa ei oo ostettu, mutta ehkä sitten Miamista keksitään tuliaisina kivoja lahjoja. Pehmeitä paketteja ja jotain muuta jännää. Itsellekin ajattelin ostaa sieltä uusia vaatteita, viimeisimmät kivat vaatteet on tuotu Nykin reissulta vuonna 2014. Ehkä olisi jo aika uusia kaappien sisältöä? 

Tänään on perjantai ja tiedättekö mikä siinä on parasta? Ehdottomasti se, että pian alkaa viikonoppu. Vaikka työnaloitus on ollut ihanaa, niin nyt on vihdoin taas kirkkaana mielessä se, miksi perjantai on viikon tokaksi paras päivä. (Maanantai tietty paras, heh.) Perjantaisin tuntuu ihanalta istahtaa sohvalle illalla ja aloittaa yhteinen aika. Pari päivää aikaa hengähtää ja vain olla. Tai no, yleensä me juostaan paikasta toiseen ja keksitään ties mitä menoa lapselle, ettei se tylsisty, mutta kuitenkin. Ainakin on aikaa vain olla. Perheen kesken ja joskus vähän erikseen. 

Mutta nyt kohti viikonloppua, huomenna on edessä Juha Tapion keikka ja sunnuntaina reissu Turkuun veljen luo. Ajattelin myös käydä jollain jumppatunnilla, jos ehdin. Mitäs sun viikonloppusi sisältää?

Nähdään taas pian!

Marissa

6 kommenttia artikkeliin ”Kerro hei, mitä kuuluu perjantaina?

 1. Maria sanoo:

  Voi ihanaa kuulla sun kuulumisia! Oon kaipaillut postauksia. :) Onnea uudesta työstä!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Maria :)

   Tykkää

 2. Aada sanoo:

  Mikä ihana tyyli kirjoittaa. <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   kiitos <3

   Tykkää

 3. Mia sanoo:

  Olipas kiva kun palasit pitkästä aikaa taas kirjoittamaan. Minäkin oon postauksiasi kaipaillut :) Edelleen tosin mietin liittymistä instagramiin niin voisin siellä seurailla sitten suakin aktiivisemmin. Ihanaa että olet löytänyt unelmien työsi ja Allu viihtyy niin hyvin päiväkodissa! Teetkö osa-aikaista työtä nyt? Vitsit teidän Miamin matka kuulostaa ihanalle! Itsellä on valtava matkakuume ja loma tulisi tosiaankin tarpeeseen. Meidän neiti aloittaa päiväkodin 8.1 ja jännittää valtavasti! Meillä tuo neiti on edelleen niin kiinni vanhemmissa että saa nähdä kuinka itkuista meidän päivähoidon aloitus on. Tänään neiti oli mukana omassa päiväkodissani kun oli ”ota lapsi mukaan töihin” – päivä. Ensimmäisen kerran sai neiti kosketusta päiväkotiin. Sielläkin neiti oli hyvin kiinni mussa ja tuli iso itku jos vähänkin katosin näkyvistä. Alkoi siksi tuo päivähoidon aloitus jännittämään entistä enemmän. Joko teillä muuten nukutaan paremmin? Meillä on sellainen vaihe menossa ettei nukkumaan malteta millään. Päikkäreitähän meillä ei koskaan ole juurikaan nukuttu mutta nyt yöunille käyminen kestää ikuisuuden ja usein itkun kanssa saa toisen sitten nukkumaan laittaa. Itse odotan innolla myös joulua. Olen aivan jouluihminen! :) Odotan jo jouluruokia, rentoa oleskelua, yhdessäoloa perheen ja sukulaisten kanssa ja joululauluja. Ja odotan vuoden alkua sen takia että juuri varmistui että sain työkuviot järjestymään niin että alan tekemään nelipäiväistä työviikkoa. Nyt olen siis tehnyt täyttä viikkoa niin tuo yksi lisävapaa kuulostaa niin ihanalle! Muutenkin saattaa tuo päivähoidon aloitus olla hankalaa ja kaikkien rytmien löytäminen kun mies tekee kolmivuorotyötä.. Mutta ehkä nämä asiat tästä järjestyy. Toivottavasti käyt jatkossa tää kirjoittamassa postauksia :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Mia, kiva kuulla sustakin pitkästä aikaa! Tuntunut tosi hassulta olla näin paljon poissa blogin ääreltä, mutta kun aikaa ei enää juurikaan tähän hommaan ole, niin täytyy vierailla täällä juttelemassa teille vähän harvemmin :)

   Aloitin tosiaan osa-aikaisen työn, eli aikaa on pojalle vielä hyvin. Pehmeä lasku työhön ja saa nähdä jos jatkan pidempäänkin näin osa-aikaisena. :) Neljä päivää on myös sellainen, mitä moni tuttu mulla tekee lapsen kanssa. Kiva, että sullakin se nyt onnistuu!

   Teillähän alkaakin jo ihan pian päikky, uskon että tulee menemään tosi tosi hyvin! Tulee paljon kivoja kavereita ja mukavat hoitotädit. Ainakin miellä on kovasti tykätty ja poika on niiiin onnellisen oloinen. Varmaan se alussa kirpaisee, mutta siihen tottuu nopeasti. <3

   Aivan varmasti teidän arki järjestyy hyvin ja saatte kaiken rullaamaan. Ja vaikka alkuun kaikki tuntuisi kiireiseltä, niin kyllä se ihan varmasti sujuu hyvin kun antaa itselleen aikaa ja lapselle myös, että hän tottuu uuteen arkeen. Ihanaa joulun odotusta sinne. :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: