Tänään voisin kertoa teille pitkästä aikaa pienen tarinan. Se tuli mieleeni, kun katselin eilen ikkunasta rankkasadetta ja mietin, että tällä reissulla ei muuten ole vielä kertaakaan tullut taivaalta pisaran pisaraa. Jo 16 päivää vietetty Floridan auringon alla, siis kirjaimellisesti, ja ensimmäinen sadepäivä. No, sitä vettä onkin tullut koko taivaan täydeltä, mutta aika ihmeellistä tosiaan, että näinkin pitkään kului ilman sadetta. Edellisillä viidellä reissulle näille suunnille on satanut ja paljon. Aurinkoakin on ollut, mutta on ollut myös vettä.

Mutta, mennään siihen pieneen tarinaan.

Joskus kauan sitten, kun minä ja Ville lähdettiin ekaa kertaa yhdessä meidän ensimmäiselle ulkomaan reissulle, oli Suomessa alkukesä. Olisikohan se ollut kesäkuun ensimmäinen päivä, kun me suunnattiin kohti Barcelonaa. Meillä oli silmät ja ajatukset täynnä rakkautta, kumpikaan meistä ei kai niinä aikoina juuri nähnyt muuta kuin toisemme. Elämä oli suloisen siirappista ja me oltiin päätetty viettää kuuden päivän reissu Espanjassa. Romanttisesti ihan vain kahdestaan jossain Cava lasin äärellä istuskellen ja auringosta nauttien. 

Kun me saavuttiin Barcelonaan, tuli nopeasti selväksi, että taivaalta tulee aikamoisella koneistolla vettä. Hypättiin nopeasti taksiin ja suhattiin meidän hotellille keskustaan. Koska ilma oli mitä oli, haettiin ruokaa lähikuppilasta mukaamme ja nautittiin iltapalaa sängyssä ja katseltiin muistaakseni leffaa. Tai toistemme silmiin me varmaan tuijoteltiin, en mä tiedä, mutta ulos ei juurikaan lähdetty.

Seuraavina päivinä tuli nopeasti selväksi se, että sade ei ihan heti lopu. Aamut alkoivat kovalla sateella, illat päättyivät siihen. Välillä saattoi olla pikaisia hetkiä poutaa ja ne hetket me tottakai käytettiin hyödyksi ja lähdettiin lenkille tai nopeasti käymään jossain. Muutoin me napattiin hotellin respasta lainavarjot matkaan ja juostiin kauheella vauhdilla kadun väleistä toiseen. Kierrettiin me paikkoja se mitä kaatosateessa jaksettiin, mutta aikalailla se reissu kului sisätiloissa. Ravintolasta toiseen liikkuen ja shoppaillen. 

Ainiin, välikertomus tähän kohtaan. Oon myös viettänyt yhden reissun Barcelonassa äitini kanssa ja koska satoi niin monta päivää putkeen, oli meidän ostettava kotiin palatessa uusi matkalaukku. Me fiksut tytöt nimittäin vietettiin jokainen sadehetki ostoskeskuksissa ja siitä tulikin sitten vähän kalliimpi loma. Tästä on tosin aikaa jo yli 15 vuotta. Hassua muuten, että  sitä muistaa yhtä niinkin vanhasta reissusta niin paljon? No, ainakin sen sateen muistan. Se oli loputon.

Meidän ensimmäinen reissu yhdessä oli siis täynnä kaatosadetta. Onneksi viimeisenä päivänä, kun oli kotiinlähdön aika, ilmestyi kirkas aurinko taivaalle. Me viettiin silloin koko päivä, aamusta koneen lähtöön saakka, ulkona. Tuijotettiin taivaalle ja lämmiteltiin kunnolla, ihmeteltiin että eikö tosiaan sada yhtään vettä? Kotona Suomessa oli koko viikko ollut helteistä joten kyllä meitä nauratti, kun oltiin päästy etelän lomalle viileään sateeseen. Päätettiin myös silloin, että tullaan joku kerta uudestaan, jos vaikka saataisiin vähän paremmat ilmat. No, niinhän me tehtiin, mutta se on sitten ihan toinen tarina. Siitä matkasta kerron teille joku toinen kerta. :)

Se miksi tämä tarina tuli mieleen, johtuu tämän reissun lähtökohdista. Kun me joskus puolisen vuotta sitten alettiin tätä matkaa suunnitella, oli tosiaan tarkoitus lähteä viettämään tänne Villen isyysvapaita. Päätettiin, että oltaisiin täällä pitkä reissu, jotta varmasti saataisiin nauttia kunnolla auringosta eikä haittaisi jos olisi välissä huonompia ilmoja. Matkatkin on pitkät, joten kiva sitten viettää vähän pidempi aika kerrallaan ja jos on paljon sateita, keksitään sitten jotain muuta tekemistä kuin ulkoilua.

Heh, nyt mua vähän naurattaa tämä meidän ajatus. Täällä ei ole ollut mitään muuta kuin aurinkoa koko tämän reissun ajan ja jopa paikalliset on täällä sanoneet meille, että tosi harvinaisen hyvät ja lämpimät ilmat. Meillä kävi siis todella hyvä tuuri. Ekaa kertaa on siis lomalla jäänyt (lähes) käyttämättä pitkähihaiset paidat ja pitkälahkeiset housut. Flip flopeissa ja shortseissa on menty ja varmaan tullaan menemään taas tästä päivästä eteenpäin.

Aikamoisen vastakohdat nämä kaksi reissua, joista teille nyt kerroin. Koskaan ei voi tietää mitä säätä sitä odottaa, ei edes täällä missä usein ajatellaan että aina on pelkkää aurinkoa. No, tällä kertaa onneksi on ollut todella kauniit ilmat ja ollaan siitä tyytyväisiä. Sopivasti on ollut myös pilviä, sillä ilman niitä oleminen olisi todella helteistä. Kuusi päivää vielä matkaa edessä ja ainakin säätiedotus näyttää pelkkää keltaista palloa taivaalle. Jes, nyt nautitaan!

Tyytyväisenä teille tarinoiden,

Marissa

Yksi kommentti artikkeliin ”Ensimmäinen ulkomaanmatka yhdessä

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: