Moikka kaikki hauskat tyypit Suomessa ja kaikkialla muualla! Täällä sitä nyt ollaan, Rieviera beachilla Floridassa. Luulin tulevani West Palm beachille, mutta täällähän tämä meidän iso vuokrakoti on ihan eri paikassa. Olisin voinut lukea karttaa jo kotona, mutta en lukenut. Olin varma että Ville tuo meidät perille kuitenkin. Auto valkattiin netistä jo valmiiksi vuokralle ja saatiin monen tunnin jonotuksen jälkeen hyvityksenä vähän isompi auto. Joka muuten on paljon isompi kuin meidän auto kotona ja hyvä kun etupenkiltä näkee takapenkille saakka. Melkein yhtä iso kuin täällä autot muillakin, mutta vain melkein. Jeeppejä ja maastureita koko maa täynnä, jäisi meidän Volkkari kakkoseksi ja hyvä kun sitä tuolla tiellä edes näkisi muiden isojen autojen takaa mitään. Se ois vähän sama kun mopoautolla täällä ajaisi. Jäis varmaan muiden autojen alle. 

Ollaan siis nyt oltu täällä jo melkein kolme viikkoa. Herätty aamuisin neljältä, ihan kuten kotonakin. Leikitty ja kuunneltu musaa aamut, ihan kuten kotonakin. Juotu kahvia (ei kovin hyvää täällä, jos saan varoittaa!) ja ootettu että aurinko nousee. Joku vois jo ajatella, että hei mitäs ihmettä te siellä teette samoja juttuja kuin kotona, tulkaa takas sieltä. No, kohtahan me tullaankin, mutta onhan se nyt kivaa ollut siirtää nää aamuyön valvomiset tänne Floridan aikavyöhykkeelle. Hassua siis, että täällä on ihan yhtä pimeetä aamuyöllä kun sielläkin. Ei se aurinko paista täälläkään yöllä, vaikka ehkä luulitte. Kaikkihan on etelässä aina suomalaisten mielestä paremmin, kaikki paitsi ei melkein mikään lopulta. Ettäkö siis aurinko paistais yöllä? Eikun ainiin, Suomessa se vissiin joskus paistaa? Kesällä. Täällä se paistaa päivällä. Ja on hitsin kuuma. 

Joka aamu me ollaan käyty kävelyllä kaikki kolme. Ensin Ville on syönyt ison annoksen sokerimuroja kun kuulema niitä pitää täällä syödä. Maassa maan tavalla. Me ollaan syöty puuroa Allun kanssa, koska se on meistä mun mielestä parempaa, kun vihreät ja siniset murot. Lenkeillä yksi meistä yleensä istuu rattaissa, mutta johtuu ihan siitä, että ilman niitä rattaita se meidän viiden kilsan lenkki kiertäisi kaikki pusikot ja autotiet ja siihen kuluisi noin seitsemän tuntia. Rattaat on siis ihan kiva pelastus, suosittelen muillekin lapsiperheille. Paitsi yhtenä aamuna ei menty kävelylle kun oli niin kylmä. Kun laittoi jalan ulos ovesta, huomasi että on niin jäätävä tuuli ettei tee mieli olla hetkeäkään siinä ilmassa. Ulkona oli yhtäkkiä +6 astetta. Niin, voitteko kuvitella että illalla oli vielä 20 astetta ja sitten aamulla oli tullut talvi? No ei siinä, nyt alkaa tuntua joululta jo täälläkin. Vaikka en mä kyllä millään totu siihen, että auton radiossa soi Whamin Last Christmas, mutta ympärillä on tiet täynnä palmuja ja taivaalla aurinko huutelee helteestä. Pihoilla jouluvalot, jotka vilkkuu kilpaa. Onkohan näillä täällä koskaan lunta? Ei taida olla. Eipä oo kyllä jouluisin kotonakaan. Allu ei kyllä oo kauheasti välittänyt kylmemmästä ilmasta. Ottaaa kengät ja sukat pois samaan tapaan, oli sitten 28 astetta tai kuusi astetta. Hassu tyyppi.

Jenkit on kyllä aika erikoista porukkaa, erikoisempaa kuin me. Ne puhuu meille ihan ilman syytä, saattaa avata auton ikkunan ja huutaa jotain ja hymyillä. Me ollaan varmaan niiden mielestä vähän outoja kun ei heti puhuta kauheella tahdilla takaisin ja kerrota koko meidän elämänhistoriaa? Meille on näytetty jo monien lasten kuvat lompakosta ja ollaan ihasteltu jokaista seitsemää kuvaa ja kehuttu vuolaasti. Tai siis, ollaankohan me muistettu sanoa mitään? Ehkä ollaankin vaan nyökytelty suomalaiseen kohteliaaseen tapaan. Oltu tuppisuita. Joo ja sitten ne laulaa ja räppää kadulla, vaikka joku vois nähdä. Niitä ei taida nolottaa kauhean helposti yhtään mikään? Paitsi jos niillä ei ole sitä isoa maasturia millä ajaa, sitten niitä varmaan nolottaa vähän. 

Jos ette ole olleet täällä ennen, niin täällä ei juuri kukaan kävele kaduilla. Kaikilla on ne isot maasturit ja loput, eli lapset, kulkee koulubusseilla. Tuolla ne lapset kököttää aamut odottamassa tienvarressa ja bussi noukkii ne kyytiin. Poliisit (vai mitähän ne on?) vartioi niitä ja huutaa autoilijoille, jos ne edes yrittää ajaa liian lujaa tiellä, jossa kulkee lapsia. Niin ja niillä poliisella on ollut toppa-asut päällä kun ne seisoo tuolla ulkona. Vissiin vähän on ollut kylmä, kun alle 20 astetta jo monta päivää aamuisin. Mitenhän ne pärjäisi Suomen talvessa? Pitäisikö niiden Suomeen tullessa pukea päälle kolme toppa-asua? Onkohan täällä nollassa pakkasraja, että saa jäädä kotiin, kun on niin kylmä? Koska kyllähän täällä nyt oli tosi kylmä koko ajan. Meidän lomakuvistakin te sen näette, ihan harmittaa että omat toppa-asut jäi kotiin tällä kertaa! 

Niin ja tiedättekö mikä on erityisen hassua täällä? No katujen ja kaupunkien nimet, joita oon täällä bongannut. Yksi kaupunki on nimeltään Two Egg, eli kaksi kananmunaa ja toisessa on tainnut yksi kirjain unohtua, kun sen nimi on Lorida. No, hassumpaa on vielä yksi katu jota pitkin kuljettiin. Kyltissä komeili hienosti Flying Cow, eli lentävä lehmä. En usko, että kovin monessa maassa lehmät lentelee kaduilla, tai ainakaan ei oo omiin silmiin sattunut. Onko sun?

Kerroinko jo, että täällä ei muut kävele kuin me? Ainakaan niitä ei näy missään. Ei koiran kanssa kävelijöitä, ei ketään. Paitsi tässä meidän suljetulla asuinalueella, jossa ihmiset kävelee edestakaisin 200 metrin matkaa. Yksi nainen käy siinä pari kertaa viikossa myös lenkillä, mietin että kuinkahan pitkän lenkin se aina tekee? Jos kävelee kodin ovelta naapurille ja takaisin kaksikymmentä kertaa, niin tuleehan siitä jo ainakin neljä kilometriä. Sille olis kyllä osuva joululahja, jos ostais virtuaalilasit jotka se vois laittaa aina päähän kun lähtee lenkille. Vois katsella vähän vaihtuvampia maisemia niiden kautta, kuin vain naapurin taloja, jotka kaikki on samanlaisia. Allukin on mennyt monesti ihan väärän oven taakse ja huutaa, kun ei pääse kotiin sisään eikä suostua lähteä oikealle ovelle. Ei ymmärrä, että täällä kaikilla on samanlainen koti, varmaan siksi ettei kukaan tulisi kateelliseksi toiselle. Mietin muuten myös, että eksyyköhän moni humalassa väärään kotiin? Varmaankin. Onneksi sentään avaimet ei käy ihan joka oveen. En kokeillut, mutta en usko että sopii. 

Tuleeko muuten teilläkin Floridasta heti mieleen alligaattorit? Mulla tulee, mutta niitä ei oo nähty tällä reissulla. Kerran tietä pitkin kulkiessa mietin, että hyökkääköhän joku pian tuolta vedestä päälle, mutta kuulema ei hyökkää. Ja jos hyökkää, Ville pelastaa meidät kyllä, se on niin vahva että kyllä se yhden vihreen liskon päihittää. Liskojahan ne on, vähän samanlaisia kuin meidän uima-altaan isot liskot jotka yhtäkkiä ilmestyi aurinkotuolin alle. Ekalla kerralla säikähdin, toisella mietin että pitäisköhän silittää. En uskaltanut sitten kuitenkaan. Yks tyttö otti selfien niiden liskojen kanssa, olin vähän kateellinen. Mulla ei nyt ole näyttää teille hienoa kaverikuvaa niiden kanssa, mutta uskokaa pois, mäkin näin ne. Oltiin me muuten myös eläinpuistossa, siellä oli paljon kaikkia muita eläimiä. Ajettiin autolla ja Allu paineli nappeja ja kiipeili ympäri autoa. Ei sitä ne eläimet kiinnostaneet, lähinnä riehuminen ja mustelmien aiheuttaminen mun reisien päällä hyppien. Oli hauskaa. Sillä siis. En ehkä silti itse menisi heti uudestaan.

Onneksi tullaan jo kotiin, ollaan jo kaikki niin mustia että eihän meitä kohta uskoisi suomalaisiksi. Ollaan myös syöty niin paljon suklaata, että ehkä sekin on jo alkanut tarttua iholle värinä. Paitsi mähän oon syönyt pelkkää valkosuklaata, joten tää teoria ei nyt toimi. Niin ja kiva juttu on se, että pääsee taas nauttimaan kodin lämpösistä neliöistä. Painotus sanoilla lämpimät neliöt, sillä onpa ihanaa olla taas kodissa, jossa on lämmin. Meidän kämpässä täällä piti olla ilmastointi koko ajan päällä ja en tiedä mitä se oikein puuhaili, mutta välillä oli kuin olisi asunut iglussa ja öisin hikoilin niin että teki mieli käydä suihkussa. Ostin lämpimät vaatteetkin Walmartista ja samalla tajusin, että miksi ihmiset täällä käyttävät lämpimiä pyjamia sisätiloissa. No, eikai kukaan halua palella koko ajan, joten pitää olla lämpimästi päällä. Tiedätte nyt siis tekin. Vaikka se ei kyllä selitä miksi ne kulkee ulkona ne pyjamat päällä? Ja vielä koko perhe samoissa kuoseissa?

Nyt me pakataan tavarat ja lähdetään kohti lentokenttää. Kotona taitaa odottaa räntäsade ja kai iso kasa postia eteisen lattialla. Jes, siellä siis pian nähdään! 

Lomaterveisin 

Marissa 

 

***

Kortteja on lähetelty jo vuosia ympäri maailmaa. Lue myös: 

Postikortti New Yorkista 

Postikortti Santorinilta

-Postikortti matkalta

10 kommenttia artikkeliin ”Postikortti Floridasta

 1. Hanna_ sanoo:

  Nää postikortit on aina yhtä ihania! <3 Muutenkin kiva kun oot taas kirjotellu tänne enemmän :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihanaa kuulla Hanna <3

   Tykkää

 2. Sara sanoo:

  Super kiva postikortti! Oonkin näitä odotellut, pitkä aika viimeisestä. Tyyli on taattua sua. 👍🏼

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jee!! ;)

   Tykkää

 3. Hanna sanoo:

  Moi! Mielestäni aiemmin jätin jo kommentin toiseen postaukseen mutta en nyt löydä sitä mistään (liekö edes tullut perille) joten kysyn uudelleen😀 olisko sulla antaa vinkkejä miamiin (mitä tahansa😀) koska itsekin olen sinne menossa tammikuun lopulla 😊 kiitos!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Hanna! Täytyy sanoa, että kaikkien matkaoppaiden lisäksi ja netistä löytyvien ihan perus matkavinkkien lisäksi taidan olla huono antamaan mitään erikoisia vinkkejä sinne reissuun. Ehkä suosittelisin ottamaan auton siellä, ovat tosi edullisia ja totuttautumaan valmiiksi jo ajatukseen että siellä kaikkialle on pitkät välimatkat. Ellei sitten viihdy vain esimerkiksi Miami beachilla ja liiku taksilla, mutta muuten auto on hyvä olla jos tahtoo käväistä katsomassa Evergladset, Key westit, Kennedy Space Centerit ja muut näkemisen arvoiset paikat. :) Koskas teillä olisi matka suunnitteilla?

   Tykkää

 4. Hanna sanoo:

  Hei ja kiitos vastauksesta! Tammikuun lopulla lähtö😊

  Tykkää

 5. Mia sanoo:

  Aivan ihana tämä postikortti! Tästä tuli niin hyvälle mielelle :) Ja kasvatti vain entisestään tätä matkakuumetta! Ihanaa kun oot kirjoitellut vähän enemmän tänne ja liityin viimein instagramiinkin, josta sua seurailen.

  Tykkää

 6. Anu sanoo:

  Hei Marissa! Ihanaa lueskella matkajuttuja, vaikkakin matkakuume iskee taatusti. Olisi mielenkiintoista kuulla miten teillä on lennot menneet lapsen kanssa? Meillä on 13 kuukauden ikäinen poika ja haluaisin niin kovasti matkustella kuten ennen lasta, mutta lentäminen jännittää ja mietityttää… varsinkin kun sattuu olemaan aika vilkas ja omapäinen tapaus tämä meidän poika :) ja onko teillä reissussa nukkumiset sujuneet samalla tavalla kuin kotona?
  Rauhaisaa loppuvuotta!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Anu :) kiitos viestistä, ja ehdottomasti suosittelen matkustamista lapsena kanssa. Mua jännitti myös alussa lentäminen meidän pojan kanssa, kun hän oli jo ihan pienenä tosi vilkas ja ei koskaan viihtynyt paikoillaan. Hän ei ole koskaan nukkunut hyvin, mutta lentomatkoilla kumma kyllä on aina nukkunut paljon paremmin. Olisikohan se hurina, joka siellä on rauhoittanut? Hyvä näin, koska kiva että nukkuu edes jossain :D Meidän jokainen matka (Nyt 16 lentoa takana) on mennyt hyvin ja vaikka hän on vilkas, niin lennoilla voi aina kävellä edestakaisin ja kentällä sama juttu. Itse kävelee perässä, ei koneessa tarvitse vain istua paikoillaan tai lentokentillä. Pitkiä automatkoja ei kannata suunnitella, valitsee kohteet vaikka sen mukaan että matkat on lyhyitä. Meidän poika ei tykkää yhtään istua paikoillaan ja usein huutaakin koneen nousun ajan, mutta se on lyhyt aika.

   Parina vinkkinä sanottava, että kun lähdette matkalla, mukaan mahd vähän tavaraa ja vapaat kädet että voi pitää lasta kiinni ja valvoa missä kulkee. Jos on tuhat kassia tavaraa, ei jaksa juosta lapsen perässä. ;)

   Meillä unet on tosiaan aina olleet haastavia, ja ihan yhtä vaikeaa on ollut nukkuminen myös matkakohteissa. Eli tähän en osaa sanoa mitään, mutta kun lapselle opettaa rutiinit nukkumiseen, ne on ainakin meitä auttaneet näin matkoillakin. Kun lapsi tietää kellonajan koska mennään nukkumaan ja mitä sitten tapahtuu, niin helpommin nukahtaa myös vieraassa paikassa. Ainakin useimmiten näin, mitä nyt kokemuksia on tutuilta kuullut. :)

   Mukavaa loppuvuotta teille myös ja ihanaa tulevaa vuotta! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: