No heippa sinä siellä! Et ehkä arvannut, että vielä palaisin? Omalla nimelläni, uusille sivuille?

Oon yllättänyt itsekin, että myös sinä oot täällä. Miten kiva. On vähän syyllinen olo, kun niin vain katosin. Mitään sanomatta, en muistanut sua edes varoittaa. Se kun vain tapahtui, ajan kanssa ja huomaamatta. Ainakin minulle. Tai, siis. Kyllä sitä joskus tuli pohdittua ja myös siitä puhumista. Että oltaisiin käyty läpi yhdessä sitä miksi kävi näin. Mutta en sitten sen suuremmin viitsinyt aivosoluja niihin ajatuksiin tuhlata. Säästin muuhun, oleellisempaan. Ja siinä se syy miksi mua ei täällä nähty. Oli niin paljon muuta. Lastenhoitoa, töitä, vaimona oloa ja sellaista. Aika vain katosi.

Samalla tunsin olevani riittämätön.

En ehtinyt tehdä mitään kunnolla ja halusin enemmän läsnäoloa. Oikeassa elämässä siis, en koneen ruudulla.

Ja vähän myös pelotti se, miten paljon mun sanojani luetaan. Vai olenko koskaan kertonut tästä ajatuksesta sulle? Että mun on niin kovin vaikea olla näkyvä. Tietyllä tasolla ne luvut on olleet ihan okei, siis ne mitkä näkee tuolta sivuston vierailumäärissä. Tai Instagramin seuraajissa. Ei se ole tarkka luku, tarkentuu aina tietyllä hetkellä. Ja viime vuonna se luku tuntui täällä blogissa liian suurelta. Sama kävi jo silloin, kun kirjoitin Fitfashionin alla. Muistat senkin ehkä vielä? Olin ekojen kirjoittajien joukossa mukana sen sivuston tarinaa, juttua riitti ja lukijoita. Luvut kasvoivat nopeasti. Samalla kasvoi mun ahdistus. Pelotti se miten moni silmäpari mut tuntee ja miten usein aloin huomata kadulla, että joku osasi yhdistää mun kasvot tähän blogiin. Enkä pitänyt niistä katseista.

Halusin olla ihan vain minä, tuntematon ja harmaa. Sellainen ihan tavallinen kaduntallaaja. Kaikille ei sovi olla niin näkyvä, ei vaikka se varmaan monen unelma onkin.

No, ei se ollut vain kasvavat lukijamäärät tai se että koin olevani riittämätön. Koin, ettei mun sanoissani enää ollut sisältöä.

Mun blogini on aina ollut se paikka, jossa saan nautiskella sanoilla. Sain herätä uuteen aamuun, istahtaa kahvikupin kanssa alas ja kirjoittaa kauniita sanoja peräkkäin. Sain maistella sitä miltä ne tuntuvat ja mitä ajatuksia yö on tuonut tullessaan. Aamuisin ajatukset on aina kaikista raikkaimmat. Selkeimmät. Kai siinä on plussana syntynyt sekin, että oon saanut ajatuksiini kommenttien kautta vastakaikua. Koska en usko, että ilman teidän sanoja kaikuna omilleni olisi tätäkään blogia ollut näin monia vuosia.

Ja hei, kyllähän mä rakastan myös kuvia. Sitä, että voin jakaa teille jotain kaunista, mitä mun linssin eteen on lentänyt. Joskus kuvia, joskus kyyneliä ilosta tai surusta. Niistä saa aikaan niitä kauniita sanoja. Niitä mitä olette jo vuosia lukeneet.

Toivottavasti en nyt ole sekava näissä sanoissani. Selittely on joskus turhaa, mutta juuri nyt näin pitkän tauon jälkeen koen sun sitä ehkä kaipaavan. Se on mun velvollisuus. Siksi kirjoitan näitä sanoja minulta sinulle.

Vuonna 2012 se alkoi, tänään jatkuu. Mun tarina näillä sivuilla, oman nimen alla ja sun luettavana. Ole hyvä ja etsi vanhoja tekstejä sivupalkista tai esitä toive aiheista joista haluaisit lukea. Instagram pysyy jatkossa ykköskanavana vaikuttaa ajatusten ja sanojen kautta, tänne syntyy ne sanat jotka haluan ehdottomasti tuoda tekstin muotoon. Jossain asioissa se tuntuu tärkeältä. Että ne saa kirjoittaa pysyvästi teidän luettavaksi. Itsellenikin talteen.

Kiva, jos eksyit tänne vielä. Jätä kommenttia loppuun jos olet iloinen että blogi palaa nyt tauolta. Kerro mitä kuuluu ja jos viitsit, niin jakaisitko meille muille mistä asioista olet nauttinut tämän blogin sivuillla? Niiden sanojen lukeminen voisi juuri nyt tuntua todella hyvältä. <3

Sairaan kaunis maailma on nyt historiaa, pistä talteen marissaknuuttila.com. <3

Sydämellä, 

Marissa

23 kommenttia artikkeliin ”Minulta sinulle

 1. Iida sanoo:

  Ihanaa! Tätä oon odottanut. Sun jutut on mun lemppareita, ihan kaikki aiheet ja juuri se monipuolisuus :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana kuulla Iida <3

   Tykkää

 2. Mia sanoo:

  Täällä myös yksi, joka on erittäin iloinen että palasit takaisin! Kirjoitat niin hyvin ja sellaisia arkisia ja tavallisia asioita monipuolisesti niin niitä on ilo lukea! Ja usein moni kirjoituksesi herättää itsellenni monenlaisia ajatuksia!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Tosi hienoa kuulla, kiva kun löysit itsesi taas tänne lukemaan. <3 :)

   Tykkää

 3. Laura sanoo:

  Jesjesjes!!!! Ihanaa, että kirjotat blogia taas <3 sulla on niin ihana tyyli kirjottaa :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Laura. :) <3

   Tykkää

 4. Riitta sanoo:

  Voi miten mukavaa, että kirjoitat blogia taas. Löysin onneksi instagram tilisi, kun blogisi hiljentyi. On ollut mukavaa, mieltä avartavaa ja antoisaa seurata sinua ja luen jatkossa täältäkin ajatuksiasi 💗 ihanaa, kun on positiivisia ihmisiä, joista saa itsekin positiivista energiaa.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihanaa Riitta! :) <3

   Tykkää

 5. Paula sanoo:

  Olin melko tuore blogisi lukija siinä vaiheessa kun se katosi. Tykkään kovasti sun tavasta kirjoittaa ja tuoda ajatuksia esille niin täällä blogissa kuin instassakin. Positiivinen asenteesi niin mukavina kuin vaikeampinakin hetkinä on super inspiroivaa, hymyilyä ei voi koskaan olla liikaa!

  Hassulta se tuntuu seuraajan näkökulmastakin tietää käytännössä tuntemattomasta ihmisestä ja sen ajatuksista niin paljon! Mutta elämässä on paljon hassuja asioita ja niistä voi seurata paljon hyviä asioita :) Luulen että lukuisat tuntemattoma seuraajat saa sun jutuista voimaa, toivottavasti saat sitä itsekin! Ja itse ainakin pyrin pistämään hyvän kiertämään, aina kun saan jostain hymyn mun sydämeen, pyrin jakamaan sitä myös eteenpäin :)

  Iloista blogin kirjoittelua ja ihanaa päivää sulle! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos, aivan ihania sanoja kirjoitit. Kiitos kun sinä(kin) käytit hetken aikaasi ja kerroit tämän. Tuli lämmin olo. <3

   Tykkää

 6. Kati-Laura sanoo:

  Kiva kun oot palannut. Hetken mietin kuka on Marissa Knuuttila, mitä se on mulle lähettänyt sähköpostiin 🙈🤔😂 Onneksi uskalsin avata. Sun positiivinen asenne on ihana ja herätät ajattelemaan asioita. Olis joskus hauska tavata kasvotusten kun me asutaan Mankkaalla.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, ihme tyyppi kun alkaa vaan häiriköidä meileillä :D Kiva, että meili oli mieluisa. ;)

   Tykkää

 7. Annika sanoo:

  Ihanaa Marissa, kivaa päästä kuulemaan sun ajatuksiasi myös näin kirjoituksen muodossa instagramin lisäksi. Taisin silloin alkuaikoina sun juttujasi joskus lueskellakin, ja niistä on jäänyt lämmin muisto.

  Tykkää

 8. Johanna sanoo:

  Tiedätkö, löysin sun instan aivan sattumalta noin viikko sitten, en tajua mitä kautta, varmaan joku kuvaehdotus johdatti mut tutkimaan enemmän :) Aivan upeaa! Olet inspiroiva, luonnollinen, positiivinen, hymyilevä, aito, pirteä, avoin.. Se mitä kirjoitat ja puhut koskettaa, herättää ajatuksia ja inspiroi! Tulin pari päivää sitten tännekkin katsomaan josko täältä löytyisi lisää ja havaitsin että tätä ei niin ahkerasti päivitetä. Mutta tosiaan, se miksi käännyin itsekin blogin puoleen on se, että kaipasin tapaa löytää ajatuksiasi koottuna otsikon alla. Instassahan ne häviää, tai hyvin olet kyllä koonnut ne tallennetuiksi tarinajonoiksi joihin ajattelin tutustua paremmin.. mutta niitä on hieman hankala seurata.. tai palata johonkin tiettyyn teemaan, ajatukseen tai sanomaasi :) niitä saattaa kenties jatkossa löytyä täältä. Hyvä Marissa! Jatka olemasta juuri sitä mitä olet koska onnistut auttamaan meitä kaikkia olemaan parempia yhdessä <3
  Terveisin yksi varmasti uusimmista seuraajistasi, Johanna

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana kommentti ja nämä sun sanat, huh. Kiitos <3 Vaikka sitä itse kokee tekevänsä usein tärkeää "työtä" kun inspiroi ihmisiä parempaan arkeen ja jakaa positiivisuutta eri kanavien kautta, niin musta te seuraajat teette ihan yhtä samaa työtä. Ainakin mun hyvinvoinnin eteen. On niin upeeta kuulla näin hienoja kehuja ja aina tuntuu, etten ole niitä ansainnut. Kiitos silti suuresti, tuntuu tosi hyvältä nämä sanat. :) <3

   Tykkää

 9. Outi Karita sanoo:

  Ihana ystäväni, aamujen piristys. Onpa ihana taas aamuisin päivittää tämä sivu selaimesta ja kurkata onko uutta luettavaa ❤

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Puspus muru <3

   Tykkää

 10. Saara sanoo:

  Huippua, että kirjoittelet taas. Ikävä ollut sinun kirjoituksia :) Todellakin seuraan myös blogiasi!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana kuulla Saara! <3

   Tykkää

 11. Miia sanoo:

  Moi! Ihana saada lukea ajatuksiasi, koska niitä on niin superihana kuunnella instan kautta! Moni asia on jäänyt mieleen, mitä olet jutellut somessa, ja olen saanut niistä ajateltavaa itselle ja siten olen pohdiskellut omaa itseäni, ja oppinut itsestäni vielä enemmän. Sun jutut on ihanan tavallisia, mut silti niin koukuttavia, että aion varmasti seurata sinua jatkossakin.
  Lämmintä syksyä teille! ❤

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana kuulla Miia, niin kiva lukea täältä näitä teidän rohkaisevia kommentteja. <3

   Tykkää

 12. Hanna sanoo:

  Heippa! Olen hurjan iloinen, että olet palannut blogin pariin. Ajatuksiasi on aina mukava lukea. 😊

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: