Siinä mä sitä kävellessä mietin, raittiissa  ilmassa, hiekan rahistessa jalkojen alla ja pimeän tien päässä näkyvän valon katsoessa mua kohti. Mietin, että osaanko mä sitä millään selittää sanoilla. Jos siis siitä haluaisin vaikka kirjoittaa, tunteesta joka syntyy kun saa hetken hengittää kylmää talvi-ilmaa. Pienen pakkasen raikastamaa joulukuista kosteutta. Aamua ja sen energiaa.

Sitten mä päätin, että osaanhan mä siitä teille kertoa. Kohmeisin sormin nostin koneen esiin heti sisälle tullessa, aloin kirjoittamaan. Koska juuri tämä on se hetki, joka pitää saada painettua talteen muistoihin, sanoiksi juuri tänään. Se, kun huomasin mitä se pieni hetki sai aikaan. Pieni hetki taukoa ihan kaikesta.

Juuri nyt olen äiti, olen vaimo ja olen sitä kaikkea mitä multa ikinä vaaditaan. Olen tyyny johon painaa pää turvaan, olen lohduttaja pimeän illan väsymyksessä. Olen se, jolle huudetaan, mutta olen myös se jonka kanssa nauretaan vedet silmissä. Olen kokki, leipuri ja kauppakassien kantaja. Olen talonmies ja kodinhengetär. Olen se joka pitää langat kerässä koossa, olen myös se joka neuloo niistä langoista uuden paidan, kun sille on tarve. Olen pienen lapsen tuki ja turva, mieheni vastapala. Olen rakastaja, olen ystävä. Olen aikuinen ja äiti, mutta myös jonkun tytär. Olen se, joka jaksaa väsyneenäkin hymyillä, olen se joka ottaa kaiken huomioon. Olen kävelevä kalenteri ja juokseva monitoimikone jossa on loputon akku. Olen kaikkea sitä mitä multa ikinä vaaditaan.

Juuri nyt mä olen kuitenkin myös minä itse, nuori nainen, jolla on omat halut ja tunteet. Eikä mun akkuni oikeasti kestä kestä loputtomiin, se on vale jolla me itseämme usein huijataan. Pitää sitä myös joskus ladata. Älkää käsittäkö väärin, mä rakastan olla äiti. Se on parasta mitä elämässäni on tapahtunut, se on juuri se mitä piti tapahtua. Se teki musta onnellisemman kuin koskaan, se täydensi mua. Mua ja mun elämää.

Samoin upean parisuhteen löytäminen. Musta tuli enemmän, musta tuli parempi. Elämästä tuli parempaa.

Mutta olen silti vielä minä, nuori nainen jolla on omat halut ja tunteet. Joskus pitää päästä raittiiseen ulkoilmaan, ihan yksin ja ihan hiljaa. Että ehtii taas tuntea oman itsensä, erillisenä ihmisenä. Niin, ettei kukaan vaadi siinä hetkessä mitään, eikä kukaan pidä kiinni. Ei roiku hihassa, ei edes pussaa poskelle. Saan hetken pitää itseäni itse kiinni, katsoa kohti valoa pimeällä kadulla ja vain hengittää. Kuunnella rohinaa jalkojen alla ja miettiä ilman, että kukaan on siinä. Niin, että kukaan ei vaadi mitään.

Siinä hetkessä mä sen tajusin, kun kävelin valoa kohti. Pieni hetki usein riittää, vain vartin hiljaisuus. Pieni liike jalkojen alla, joka herättää eloon. Vapaus olla vain minä. Sen jälkeen olen taas valmis. Valmis olemaan sitä mitä multa ikinä vaaditaan.

 

 

Kuva on aiemmalta syksyltä, mutta luonnollisesti talven pimeinä aamuina ei kuvia ulkona oteta. ;)

Lenkin tuoman hyvän olon tunteen tuomin terveisin,

Marissa

8 kommenttia artikkeliin ”Olen ihan kaikkea mitä vaaditaan

 1. Katariina sanoo:

  Ihania ajatuksia!<3

  Tykkää

 2. Milla M. sanoo:

  Olipas ihana kirjoitus! Osaat pukea kaiken elämässä niin kauniisti sanoiksi, ihailen sitä todella paljon.
  Arki tuntuu paljon paremmalta kun sitä osais ajatella ns. runollisemmin ja pukea pienetkin asiat kiitollisuus silmissä sanoiksi. Olet upe persoona ja toivon todella että osaisin itsekin sitten aikanaan olla yhtä rakastava äiti lapsilleni, vaimp miehelleni ja ystävä ystävilleni kuin sinä (näytät olevan) olet! Mahtavaa päivää sulle Marissa :) kiitos että jaat elämääsi!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi miten kauniisti kirjoitit. <3 Toivon olevani kaikille läheiselleni hyvä ihminen, tuskin siinä aina onnistun mutta yritän parhaani. :)

   Ihanaa Joulua Milla <3

   Tykkää

 3. Iida sanoo:

  Samat sanat täältä kuin edellisellä, tulee hyvä olo lukiessa sun blogia.

  Kiitos kun taas kirjoitat! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos te ihanat <3

   Tykkää

 4. Johanna sanoo:

  Huh! Kirjoitit sen mitä itse en osaa kirjoittaa saatika ääneen sanoa!
  Kiitos.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: