En olisi ikinä uskonut, että sussa on noin paljon introverttia. Vaikutat niin super sosiaaliselta ihmiseltä, etten olisi nähnyt tätä mahdolliseksi. Voisitko kertoa tästä puolesta sussa enemmän? 

Tottakai, odotas kun mietin hetken. Ymmärrettävästi me laitetaan toisemme helposti tietynlaisiin lokeroihin vaikka todellisuus olisi aivan toisenlainen. Miten en ollut tajunnut yhtään, että tämä puoli itsestäni on jäänyt niin varjoon. No, harvoin kai introvertti itsestään huutelee kovaan ääneen. Mieluummin on hiljaa ja antaa tilaa sille, joka kokee tärkeämmäksi tulla esiin muille.

Samaan pieneen lokeroon pistin itseni minäkin vielä vuosia sitten. Introvertti minä on vasta aikuisiällä nostanut oman äänensä kuuluviin ja saanut huomion jonka se oikeasti itselleen ansaitsee. Se osa minua on saanut kehuja ja ymmärrystä, eikä vain sysäämistä nurkkaan häpeämään. Aika on opettanut, että ihmiseen mahtuu monenlaisia piirteitä ja puolia, ei vain yhtä hallitsevaa ominaisuutta. Aika on myös opettanut, että ei tarvitse kokea häpeää siitä, että sosiaalinen Marissa kaipaa parikseen vetäytyvää Marissaa. Sitä, joka osaa pysähtyä hetkeksi ja antaa kaiken olla. Lataa akut, jotta sosiaalisella Marissalla on energiaa käytettäväksi ja muille jaettavaksi.

Ei se johdu itsestäni, eikä se johdu teistä, että se etäisempi ja hiljaisempi minä ei välttämättä näy teille. Introvertti osa minua ei vain ole halunnut tulla julkisesti esiin. Se puoli itsestäni on jäänyt piilottelemaan siksi aikaa kun höpötän innoissani somessa. Se puoli on hoitanut ensin pohdinnat, lopputuloksen teille kertoo ekstrovertti. Se puoli on hiljaa silloinkin, kun kerron teille avoimesti mun ajatuksistani tänne blogiin. Sillä ettehän te häntä silloin näe, kun istun hiljaa yksin kirjoittamassa sanojani tietokoneelle.

Jokaisen sanan tähän blogiin on luonut introvertti osa minua. Se ihminen, joka tarkkailee ympäristöään, tekee havaintoja ja kuuntelee tarkasti. Tahtoo tietää ja nähdä mahdollisimman paljon, jotta voi ymmärtää paremmin. Tunnustelee ja aistii, valokuvaa kauniita hetkiä talteen myöhemmin muisteltavaksi. Viettää aikaansa luonnossa ajatustensa parissa, lenkkeilee ja katselee kaunista maisemaa. Unelmoi huomisesta ja muistelee eilistä. Ja kun aika on oikea ja ajatus on selkeä, on aika iskeä kiinni näppäimistöön. Tässä vaiheessa teksti on mielessä usein jo valmis, on vain löydettävä hiljainen hetki ja aikaa se kirjoittaa talteen.

Sosiaalinen puoli minusta nauttii suuresti vauhdista, äänestä ja naurusta. Se nauttii, kun sää nähdä vastapuolen suun hymyssä ja siksi se kai tykkää vitsailla paljon. Sosiaalinen puoli minussa on vastakohta kaikelle sille, mitä te ette välttämättä koskaan tapaa. Vaikka luulen kyllä, että ehkä te joskus sivusta seuratessa sen huomaisitte. Että en heti puhua pälpätä astuessani vieraaseen tilaan ja vieraiden seuraan. Että yksin luonnossa kävellessäni olen mietteliäs ja rauhallinen. Sivusta seuratessa te ehkä myös huomaisitte, että olen ihmissuhteissa useimmiten kuuntelijan paikalla ensin, vasta sitten puhun itsestäni jos pyydetään.

Kun vietän sosiaalisen minäni kanssa päivän keskellä hälinää ja vilinää, palaan kotiin introvertti puoleni valmiina korottamaan ääntään. Suljen kotioven ja huokaisen, sillä tiedän, että saan palata hiljaisuuteen. Siksi kodilla ja sen kotoisuudella on minulle suuri merkitys. Rauhallinen ympäristö tuo rauhallisemman mielen.

Nykyään täyttä rauhaa ei lasten kanssa ole, mutta joskus onnistun myös saamaan aikaa ihan vain itseni kanssa. Onneksi sekin jo riittää, että saa vain olla kotona lähimpien kanssa ja ladata akkuja. Introvertti minä laittaa valot kotona himmeällä, istuu hämärässä ja halaa lapsiaan. Ja toivoo, ettei ihan koko iltaa tarvitsisi riehua ja huutaa. Sillä hiljaisuus on siihen hetkeen parasta mitä tiedän. Hiljaisuus ja molemmat lapset kainalossani edes hetken.

Tämä teksti sai alkunsa, kun juttelin persoonallisuuksista Instagramin puolella tehtyäni tämän testin: 16 personalities. Olen tehnyt testin nyt useamman kerran ja tulos selkeästi vaihtelee sen mukaan, missä vastailen kysymyksiin. Testin mukaan olen joko aktivisti tai protagonisti. Tunnistan itseäni molemmista hyvin paljon, enkä ihmettele vaikka joskus tulos olisikin osittain erilainen. Olen huono keskittymään hälinässä, joten varmin tulos tulee varmasti silloin, kun saan vastata rauhassa.

Voin joskus jutella aiheesta vielä lisää, mutta nyt mua kiinnostaisi ensin kuulla, että minkä tuloksen sinä saat kun teet testin? Kuulostiko tulos oikealta? Kuinka suuri osa introverttia sinussa pääsee esiin, vai pääseekö ollenkaan?

Terveisin automatkalta Poriin, olemme juuri ohittaneet Forssan ja autossa istuessa olen saanut hiljaa naputella tekstiä kasaan. Täydellinen hetki hiljaisuutta vilkkaan aamun ja valvotun yön jälkeen lasten kanssa. Täydellinen hetki purkaa ajatuksia, jotka nyt pääsette lukemaan.

Persoonnallisuutta pohtivin terveisin,

Marissa

 

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: