Joskus ovesta ulos astuessa sitä ei voi tietää, että niskaan iskee pian kylmä sade. Ei sulla silloin ole mukana sateenvarjoa, ei edes takkia joka pitäisi vettä. Kävelet loskassa, sukat on hetkessä märät. Samassa hetkessä voi kuitenkin puhelin soida, sut yllätettään puhelulla joka vie ajatukset heti pois ikävästä säästä. Ystäväsi pitää seuraa sen sateisen hetken, juttelee ja kuuntelee sun huolet ja murheet.

Seuraavana päivänä ei ehkä enää sada ja yllätyksenä aurinkokin jo paistaa, mutta niskaan voi heittäytyä jonkun puolesta ihan toisenlainen myrsky. Elämä yllättää vihan kipinöillä, saat osaksesi lieskoja joita et osannut odottaa. Joku loukkaantui, tai ehkä sä vaan satuit väärän tyypin tielle just väärään aikaan. Samapa se, yllätys on kuitenkin jo saatu aikaan. Hyvä fiilis viety lyhyessä hetkessä, ja vain elämän eteen sysäämillä ilkeillä sanoilla.

No, onneksi aina on uusi päivä. Ehkä silloin elämä yllättää uudella työpaikalla tai vaikka uudella parilla kivoja kenkiä jotka löydät alesta. Ehkä tapaat jonkun uuden kivan tyypin, ehkä yllätät itsesi olemalla rohkea ja pyydät sitä tyyppiä ulos. Saattaa se tosin myös yllättää kaatuneella kahvikupilla valkoiselle paidalle juuri ennen treffejä ja mahdollisesti finnillä nenän päässä juuri kun olet lähdössä ovesta ulos. Koskaan ei tiedä, yllätyksiä kun aina riittää.

Niin, ehkä jo sen hoksasit. Paljon tekevälle niitä yllätyksiä sattuu vähän enemmän. Joskus elämä tahtoo yllättää murtuneella reisiluulla laskettelurinteessä, joskus taas pääsee helpommalla ja murtuukin vain etusormi. Joskus se elämä kuitenkin myös yllättää vähän positiivisemmin ja saat vaikkapa tietää että susta tulee täti. Joskus sä saat ehkä itse kertomassa toiselle niitä samoja isoja uutisia, ehkä sua on juuri kosittu? Elämä on yllättänyt tuomalla sun elämään joskus tosi spesiaalin tyypin, antanut sulle jonkun jonka kanssa niitä ikäviäkin yllätyksiä on vähän helpompi ottaa vastaan.

Meidän elämä yllätti vuosi sitten, kun sain tietää olevani raskaana. Viimeinen kuukausi oli ollut raskas, yritin hoitaa sellaisia asioita kuntoon joista kukaan muu ei tuntunut ottavan vastuuta. Silloin tuntui usein, että mikään ei oikein suju. Onneksi elämä päätti antaa mulle vähän uutta virtaa ja vinkkasi, että ehkä kannattaisi hakea jo se raskaustesti. Sen illan muistan ikuisesti. Tikun, jossa oli yllätyksenä kaksi viivaa ja sen hetken, kun me sitä yhdessä Villen kanssa ihasteltiin. Vau, aikamoinen (ihana) yllätys tähän alkuvuoteen! 

Joskus sulla on haaveissa jotain, ja saatkin jotain muuta. Niin, oikeastaan sitä mä tahdoin teille vain tällä sanoa, että elämä yllättää meitä lopulta aika usein, vaikkei se aina itsekään ymmärrä, että ne yllätykset on joskus myös vähän ikäviä. Toisaalta, voisko olla että se ajattelee että kaikessa pitäisi olla tasapaino? Niin myös näissä elämän yllätyksissäkin. Sopivasti ikäviä juttuja, niin nauttii enemmän niistä hyvistä jutuista. Näin mä ainakin uskon.

Kiittäen elämää ja sen yllätyksiä

Marissa

Yksi kommentti artikkeliin ”Elämä yllättää

  1. Amtsi sanoo:

    Amen! Viisaita sanoja. Itselläni meni ensimmäisen lapsen jälkeen jotenkin pahimmaksi tämä kaloreiden kyttäys ja nyt raskauden tuomat muutokset on taas vaikea hyväksyä. Huomaan kuitenkin päivä päivältä olevani itselleni lempeämpi kun Beibin potkut alkaa tuntumaan ja kaikki taas konkretisoituu. Uskon, että ajatusmaailma muuttuu taas parempaan kun tajuaa juurikin mitä oma vartalo saa aikaiseksi. 😊

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: