Moikka! Onpa ihanaa, kun nyt on löytynyt hieman useammin aikaa kirjoitella tänne blogiin. Jos lasken yks plus yks yhteen, niin johtuu luultavasti alkaneesta keväästä ja lisääntyneestä liikunnasta arjessa. Itselläni nimittäin blogitekstit saavat lähes aina synnyn liikunnan parissa (juoksulenkillä syntyi aina ennen parhaat tekstit!) ja inspiraatio alkaa kukkia. Käytetään siis tämä suuri määrä inspiraatiota hyödyksi ja naputellaan vähän juttua taas tälle aamulle kasaan.

Instagramin puolella on tullut juteltua paljon matkustamisesta ja nyt olisi vuorossa toivepostaus aiheella matkakulut ja meidän tuleva noin kahden viikon Espanjan reissu. Vielähän en voi tietää mitä tulevalla matkalla menee rahaa ruokiin tai muihin hankintoihin, mutta kaikki muut kulut voin teille hyvin ynnätä kasaan. Tässäpä siis listauksena kulut, joita meidän reissu lompakosta syö:

 

MATKAKULUT ESPANJASSA:

-Hotelli, Sevilla 3 pv (sisältää aamiaiset) / 330 e

-Airbnb vuokra-asunto Marbella, 10 pv  / 790 e

-Vuokra-auto (lastenistuimella + vakuutuksella) / 240 e

-Lennot Malagaan (3 lippua + vauvan verot lipusta) / 640 e

Yht. 2000 e

Sellainen summa se, varmasti voisi olla myös paljon vähemmän jos olisi tarkkaa saada kuluja alemmas. Tällä kertaa reissu maksaa tämän verran, joskus se voi maksaa vähemmän tai enemmän. Mitään budjettia meillä ei ole reissuihin, mutta pyritään toki pitämään kulut alhaalla. Hyvä ei tarkoita aina kallista, vaan etsimällä voi löytää esimerkiksi tosi kivan kämpän halvalla. Emme ole mitään luksuslomailijoita, eli kunhan on kivat olot missä asustella ja ei tarvitse esimerkiksi torakoita katsella lattioilla, niin me varmasti pärjätään. :D

Meillä on matkassa mukana veljeni perhe, eli jaamme asunnon heidän kanssaan. Tämä tekee jo ison säästön, kun on yhteinen kämppä jossa asustella. Tuo 790 euroa on siis meidän osuutemme asunnosta.

Sevillaan otettiin vähän parempi hotelli, sillä haluttiin aloittaa loma nautiskellen hienosta huoneesta ja hyvästä aamiaisesta katettuna suoraan pöytään. Siellä meillä on omat hotellihuoneet, sillä se tuli halvemmaksi. Loppureissu ollaan sitten tässä omassa kämpässä, jossa tehdään itse enemmän. Talossa on uima-allas, terassi ja grilli. Tarkoitus siis ei ole syödä jatkuvasti ravintoloissa, vaan itseasiassa odotan tosi innolla että pääsen herkuttelemaan veljeni kokkailuista. Hän on tosi taitava tekemään ruokaa ja toki mekin tykätään olla keittiössä. Voidaan sitten kokkailla yhdessä, jos vaan meidät päästetään mukaan häärimään keittiöön. ;)

Matkavakutukset meillä on kunnossa entuudestaan, mutta autolle otettiin oma vakuutus. Otettiin muuten myös omat autot vuokralle, sillä se tuli paaaljon halvemmaksi kuin ottaa jättimäinen auto koko porukalle. Veljeni lähtee myös aiemmin takaisin Suomeen, joten he voivat itse lähteä kohti lentokenttää lähtöaamuna. Eikä sitten tarvitse miettiä liikkumisia muutoinkaan, vaan voidaan jakautua eri suuntii jos joskus siltä tuntuu. Meillä on mukana tytölle oma istuin autoon, sillä se menee suoraan kiinni meidän rattaiden runkoon. Pojan istuin otettin  autovuokraamolta.

Suosimme yleensä matkustaessa vuokrakämppiä, sillä eläminen omaan rytmiin on silloin helpompaa ja tulee myös todella paljon halvemmaksi kun voi tehdä ruokaa itsekin. Lasten kanssa on myös kiva olla jossain, missä on kodinomainen ympäristö ja voi touhuta helpommin yhdessä. Pienessä hotellihuoneessa lomailu on sitten vähän erilaisia lomia varten.

Tuli muuten mieleen, että aiemmin oli vielä halvempaa matkustaa, kun poika oli vielä alle 2 vuotias. Hän onkin ollut mukana jo yli 10 reissua mukana viime vuosina. Tytön lipusta pitää maksaa vain verot, sillä hän menee vielä sylissä matkustaen. Parin vuoden päästä meidän reissut maksavat taas jo paljon enemmän, joten pitää nyt nauttia. Halpamatkustus on pian vain kaunis muisto. ;)

Kun itse kasaa matkan ja ottaa erikseen sekä lennot että majoitukset, tulee se yleensä aina paljon halvemmaksi. Tällä hetkellä on etsinnässä loppuvuoden reissulle lentoliput, tosin kohdekin on vielä vähän auki. Marraskuussa pitäisi johonkin lämpöön lähteä ja jopa useaksi viikoksi, jos vain Villen työn kannalta isyyslomien pito silloin onnistuu. Katsotaan mihin keksitään mennä. Toissavuonna oltiin Miamissa siihen aikaan, joten nyt voisi vähän vaihtaa suuntaa tällä kertaa. :)

Olisiko sulla jotain muita matkustamiseen liittyviä toiveita joista kuulla?

Tässä alla muutama vanhempi postaus, jotka voisivat ehkä kiinnostaa:

Masuasukin postikortti maailmalta

Lapsen ensimmäinen matka varattu, marraskuussa Meksikoon!

Vastasyntyneen kanssa matkustaminen ja lentäminen

Ensimmäinen ulkomaanmatka yhdessä

Postikortti Shanghaista

Matkakuumeisin terveisin, 

Marissa

5 kommenttia artikkeliin ”Kaksi viikkoa Espanjassa, mitä maksaa?

 1. Stiina sanoo:

  Meilläkin olis tarkoitus syksyllä lähteä 2viikoksi ehkä Kroatiaan, silloin 2 v 7kk ja 5kk ikäisen vauvan kanssa. Ollaan myös mietitty tuota huvila vaihtoehtoa kun on 2 lasta, että oisko käytännöllisempi. 2 ulkomaanmatkaa ollaan pojan kanssa tehty hotellissa, ja hyvin on mennyt, ja kun rakastetaan sitä valmista aamupalaa niin saa nähdä tuleeko sittenkin otettua hotelli, vaikka se kalliimpi vaihtoehto onkin.

  Tykkää

 2. Mia sanoo:

  Ootte kyllä edullisesti saaneet lennot kun mä kesäksi katselin meille lentoja Alicanteen niin pelkät lennot tuli kalliimmaksi kuin Kreikan hotelli lomamatka mikä lopulta sitten viimein varattiin. Tutullani on loma-asunto Torremolinoksessa niin sinne olisi ollut kiva myös päästä mutta tosiaan lennot olivat niin hintavia että Kreikka vei lopulta voitan. Ihanaa lomaa teille! :)

  Tykkää

 3. Mia B lomalla sanoo:

  Oli tosi kätevä katsaus Espanjan loman suunnitteluun, kiitos!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: