Heippa, terkut Espanjasta!

Eilen herättiin vielä kotoa, nyt ollaan viettämässä aamua Sevillassa. Kaksi pientä herätyskelloa herätti meidät tänään 4:30, toinen päristeli innoissaan silmät iloa täynnä ja toinen pyysi heti ensimmäisenä Pipsa Possua. Kertoi, että on jo aamu ja nyt ei saa enää nukkua. Lapset meillä selkeästi aina varmistaa sen, ettei turhan pitkään lorvita aamuisin. Hah! ;)

Ehdittiin odottaa aika pitkään aamiaista, mutta nyt vihdoin on kello seiska ja aamiaista tarjolla. Edessäni on vasta kuppi kahvia ja ajattelin, että voisin näin loman alun kunniaksi ryövätä itselleni yhden vapaan hetken koneella istuen. Yhden lapsen kanssa on ehditty matkustaa jo vaikka kuinka monet kerrat, mutta nyt oli mukana jo toinen pieni, joten käsiä oli vapaana puolet vähemmän.

Miten meillä meni ensimmäinen reissu lentäen neljän hengen perheenä? Entäpä automatka?

LENTOMATKA JA AUTOLLA PERILLE

No, heti voin paljastaa, että että eka matka tällä porukalla meni juuri niin hyvin kuin olin ajatellutkin. Eli siis todella hyvin! Aamulla me herättiin neljän jälkeen aamulla ja lähdettiin kohti lentokenttää. Vauva nukkui matkan kentälle, poika oli kärppänä hereillä ja odotti selkeästi lentokoneeseen pääsyä. Lentokentällä kaikki meni todella hyvin, samoin itse lennolla. Oon tainnut joskus aiemminkin kertoa, mutta meidän poika on ollut aina matkustaessa ihan ekstra kiltti. Tottakai jatkuvasti pitää keksiä virikkeitä ja viihdyttää, mutta se nyt on ihan normaalia kotonakin. Nyt tosin huomasi, että hän alkaa olla iso tyyppi, sillä hän malttoi jo istua myös vähän paikoillaan. Riehumista riitti tottakai myös, mutta sentään vähän malttoi jo mielensä kun antoi tarrakirjan eteen ja jutusteli mukavia. Ihan mahtavaa!

Arvatenkin kaikkia väsytti, kun oltiin noustu tosi aikaisin, mutta päiväunia ei eilen juurikaan nukuttu. Vauva nukkui lennolla kaksi unipätkää, me muut lähinnä ihmeteltiin sitä miten nopeasti lento kului. Se varmaan jo kertoo, että lento sujui hyvin, kun ei jouduttu koko ajan vilkuilla kelloa, että koskas me ollaan perillä? :D

Kun laskeuduttiin, nappasin tytön taas tulaan (jossa hän kulki koko eilisen päivän) ja lähdettiin hakemaan laukkuja ja autoa. Tällä kertaa auto oli jostain syystä vähän kauempana ja meidät vietiin minibussilla autovuokraamolle. Onneksi tässä ei kulunut kuin puolisen tuntia aikaa ja päästiin nopeasti liikkeelle kohti hotellia. En muista ollaanko koskaan oltu noin nopeasti valmiita kentältä.

Kun auto lähti liikkeelle, nukahti poika vihdoin unille ja nukkui lähes tunnin. Välillä vähän heräili ja itki, mutta jatkoi onneksi unia. Automatkat on muuten meille aina se vaikein pätkä, niin oli eilenkin. Radion sijaan saatiin kuunnella tuttuun tapaan huutosinfoniaa, mutta onneksi ajomatka oli vain pari tuntia kentältä hotellille. Tuntuu aina tosi pahalta, kun kumpikin lapsista itkee autossa, mutta nyt ei tarvitsekaan hetkeen istua pitkiä aikoja paikoillaan. Päästään liikkumaan just niin paljon kun halutaan tulevina päivinä. :)

Matka kesti yhteensä kotiovelta perille saakka vähän vajaat 10 tuntia ja kun saavuttiin perille, otettiin pieni lepohetki. Kaikkia väsytti, eikä oltu edes syöty kunnolla mitään. Asettauduttiin huoneisiin, nostettiin hetkeksi jalat ylös. Tämän jälkeen lähdettiin koko porukka kiertämään kaupunkia ja syömään myöhäistä lounasta. Oli kiva ihmetellä lasten kanssa miten nopeasti ehdittiin ihan uusiin maisemiin. Lämpöä ja kauniita katuja täällä riittää, niin ihanaa.

 

 

Aiemmin oon muuten kirjoittanut tekstin Vastasyntyneen kanssa matkustaminen ja lentäminen ja nyt ajattelin lyhyesti teitä muistuttaa siitä, miten kannattaa lasten kanssa pakata tavaraa matkalle mukaan. Mahdollisimman vähän tavaraa on tottakai aina paras, sillä mitä vähemmän on kannettavaa ympäriinsä, niin olo on kaikilla helpompi. Siltikään ei kannata tiivistää ihan liikaa, ettei vai tärkeimmät unohdu matkasta. ;)

Mulla on elämäni aikana sattunut monet kerrat niin, että laukku ei ole tullut perille kohteeseen. Suosittelen siis, että pakkaat aina käsimatkatavaroihin kunnolla kaikkea ensimmäisten päivien varalle, sillä koskaan ei tiedä miten matkalaukut löytävät perille. Vakuutus on tottakai aina itselleni korvannut myöhästyneen laukun ja jos on tullut ostoksia sillä välillä, mutta eipä ole kiva lähteä lasten kanssa etsimään vaippoja tai hammasharjaa keskellä yötä ties mistä. Yllättävän moni kauppa on nimittäin kiinni juuri silloin, kun niitä eniten tarvitsee. Muutenkin usein väsyttää lentomatkojen päälle, joten parempi varautua hyvin. :)

Mitä kannattaa pakata käsimatkatavaroihin?

  • Ensimmäisten päivien vaatteet
  • Vaippoja parin päivän vara!
  • Eväitä kaikille. Hedelmiä ainakin, jos ei muuta. Mikään ei ole turhempaa kuin se, että matkassa on kiukkupusseja pilaamassa muiden matkan. Kiukut kun välttää useimmiten sillä, että jokainen syö hyvin. Muistakaas siis hyvät eväät.
  • Lääkkeet, buranaa yms
  • Lapsille puuhaa, tarrakirjoja/piirroslehtiö tms.
  • Laturit
  • Passit
  • Hygieniatarvikkeita pienissä pakkauksissa

Unohdinko sun mielestä listalta jotain? Tässä nyt ainakin oli ne tärkeimmät joita meidän käsimatkatavarat eilen sisälsi. Laukut löysivät onneksi kylläkin perille tällä kertaa.

 

 

Mutta, tällä kertaa en jatka tätä tekstiä tämän pidemmin. Kerro, jos on jotain aiheita joista toivoisit kuulla matkustamisen suhteen, niin minäpä kerron. Me ollaan ehditty matkustaa jo niin monet kerrat yhden lapsen kanssa, ettei välttämättä tule mieleen sellaiset asiat jotka voivat mietityttää silloin, kun sitä ekaa matkaa suunnittelee. Kahden lapsen kanssa tekemistä on toki paljon enemmän kuin yhden, mutta muutoin matkustaminen tuntuu aivan samalta. Kunhan matkustaa ilman kiirettä ja yrittää pysyä mahdollisimman rentona, niin kaikki menee hyvin. Aivan kuten meillä meni eilen. :)

Hauskaa lomailua meille, nyt on kahvi juotu joten eikun aamiaisen kimppuun!

Rentoutunein lomaterveisin, 

Marissa 

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: