Usein kysytään, että miksi teen niin paljon somea ja miksi tahdon olla äänessä? Mikä on edes somevaikuttaja? Oon kirjoittanut tähän liittyen tekstin joskus toiseen (työelämän aiheita) käsittelevään blogiini: Intohimoinen somevaikuttaja joten jos tahdot näihin ajatuksiin vastauksen niin kurkkaappa tuo linkki.

Ei mennä tarkemmin tässä tekstissä niihin kysymyksiin, mutta pohjustan aihetta silti vähän. Yksi vahva syy somessa näkymiselle on itselläni se, että haluan lisätä avoimuutta ja keskustelua ihmisten välille, sekä näyttää, että vakavistakin aiheista voi puhua. Meillä kaikilla on kuitenkin lopulta elämässä niitä ihan samoja haasteita, vaikkei niitä ehkä ulospäin aina näytettäisi. Haluan olla elävä esimerkki siitä, että keskustelemalla ja elämänsä muiden kanssa jakaen voi arjesta tulla helpompaa meille kaikille. Keskustelu yhdessä lisää aina tietoisuutta ja kenties sitä kautta me ymmärretään toisiamme paremmin. Uskon, että kun kohtaan teitä ruudun kautta päivittäin ja kuulen teiltä ajatuksia erilaisiin aiheisiin, opin samalla myös teiltä todella paljon. Ja tämä viimeinen on se, josta haluaisin tänään puhua. Se, mitä kaikkea koen itse oppineeni teiltä muilta siellä ruudun toisella puolen!

Asioiden ei tarvitse aina olla suuria ja mullistavia joita me opitaan. Usein ne isoimmat asiat joita olen esimerkiksi teiltä oppinut ovat tosi vaikeita kertoa. Saatan saada vaikutteita monelta ihmiseltä ennen kuin koen oppineeni jotain uutta. Suuremmat muutokset mielessä vaativat usein enemmän aikaa. Kirjoitin esimerkiksi viimeksi tekstin hoitovapaalla köyhäilystä ja siinäkin on paljon sellaisia ajatuksia joiden muodostuminen mielessä on lähtöisin somesta ja ajatuksista joita te muut vanhemmat olette jakaneet. Tottakai myös oma lähipiiri on vaikuttanut siihen miten ajattelen, mutta koen että myös te siellä olette onnistuneet vaikuttamaan mun ajatuksiini ja hyvä niin.

Tässä postauksessa kerron kuitenkin niitä vähän pienempiä juttuja joita olen oppinut. Niitä, joita on helpompi teille jakaa muutamalla lauseella. Pieniä juttuja jollekkin, mutta sellaisia jotka on tehneet mut tosi iloiseksi, kun joku on keksinyt niitä jakaa somessa. :)

  • KIERRÄTYS. Lähes kaikki mitä tiedän kierrätyksestä, on somesta lähtöisin. Siskoni on vaikuttanut ajatuksiini jo aiemmin ja ollut meidän perheestä se fiksuin kierrättäjä, mutta loppusilaus on lähtöisin somesta. Onneksi asiasta puhutaan paljon, sillä ainakin muhun sillä kaikella on ollut vaikutus. Meillä kierrätetään nykyää lähes kaikki minkä vain pystyy ja se tekee mut iloiseksi.
  • TAULUJEN KIINNITYS seinään tarroilla, joista ei jää siirrettäessä jälkiä. Kyllä, aiemmin olen laittanut seinälle aina naulan tauluja varten. Niitä ei sen jälkeen ole tehnyt mieli siirtää kun naulasta jää aina jälki. Nykyisessä kodissa meillä on kaikki taulut seinällä kiinni tarroilla, joten niitä on jatkossa helpompi siirtää jos haluaa uusia sisustusta. Niin helppoa!
  • SISUSTUS KOTONA. Moneen asiaan meidän kotona olen ihan varmasti saanut vaikutteita somessa instagramin feediä tuijottaessani ja alla olevaan seinämaalaukseen sain idean Instasta viime vuoden tammikuussa. Ihana idea, joka oli helppo ja nopea toteuttaa!
  • ÄITIYSFYSIOTERAPIAN TÄRKEYS. Ah, tämä on mulle ehkä yksi isoimmista asioista jonka takia oon somesta super kiitollinen! Vielä pari vuotta sitten suurin osa puhui siitä, miten jokainen kyllä itse tietää oman kuntonsa ja kun lääkäri jälkitarkastuksessa antaa luvan liikkua kuten ennen niin siitä vaan juoksulenkkarit jalkaan. Ennen ajateltiin, että jokainen voi liikkua normaalisti jos on niin tehnyt ennen synnytystäkin. ”Kyllä jokainen oman kroppansa tuntee parhaiten”. Näin uskoin minäkin muiden mukana. No, onneksi viimeisen parin vuodenaikana tieto on levinnyt ja itsekin jo tiedän, että kukaan kun ei voi itse arvioida oman lantionpohjansa kuntoa ja ammattilainen on aina ammattilainen. Myöskään lääkäri ei tutki näitä asioita, eikä pelkkä erkauman ja tikkien tsekkaus riitä. Harva lääkäri edes tietää mikä on erkauma, eivätkä ainakaan miten sitä kuuluisi tutkia kunnolla. Oon niin iloinen, että päädyin äitiysfysioterapiaan, tästä tuun kirjoittamaan teille laajemmin toisella kertaa. <3 :)
  • SOPIVAT VAUNUT JUURI MEIDÄN ARKEEN. Ennen ensimmäisen lapsen syntymää pohdin vaunuja, enkä tiennyt niistä käytännössä yhtään mitään. Tuntui, että vaihtoehtoja olisi ainakin satoja ja korvista nousi savua, kun mietin miten saisin ikinä valittua ne oikeat. Törmäsin tuolloin keskusteluun, jossa puhuttiin hyvistä vaunuista loska- ja talvikeleillä. Kirjoittaja oli ostanut Stokken vaunut edellisten vaunujensa tilalle, hänellä oli mennyt hermot, kun toiset vaunut eivät sohjossa kulkeneet kunnolla vaan niitä sai väkisin vetää perässä. Nykyään oon itsekin Stokkejen iloinen omistaja (toki moni muukin syy vaikutti valintaan!) ja en voisi olla tyytyväisempi. Koskaan ei ole ollut ongelmaa kulkea.
  • SIIRTONURMIKKO pihalle. Kun ostettiin uusi koti, oli meillä tosi huonokuntoinen piha. Taisin pohtia sitä jollain videolla ääneen ja teistä joku vinkkasi että siirtonurmikko on tosi edullinen. No, mepä pistettiin pienen tutkinnan jälkeen tilaus menemään ja odoteltiin valmista nurtsia saapuvaksi. Rullat tuotiin pihaan lavalla ja koko homma maksoi muistaakseni vain muutaman satkun. Toki työt itse tehtiin päälle ja niitä kyllä riitti. Katsotaan onko nurmikko vielä elossa tänä kesänä, vai osattiinko laittaa se kunnolla paikoilleen. ;)

Listaa voisi jatkaa varmasti loputtomiin, sillä oon oppinut ihan valtavasti erilaisia asioita somen avulla ja inspiroitunut niin moneen. Varsinkin lapsiin ja synnytykseen liittyviä asioita löytyisi varmasti ihana hurja määrä, on ollut upeaa miten paljon apua on saanut kun somessa juttelee jostain aiheesta. Kommentteja tulee joskus jopa satoja, sieltä olen sitten parhaat vinkit napsinut päältä ja soveltanut meidän arkeen. Toki kaikki oppimani ei ole aina sieltä fiksuimmasta päästä. Joku esimerkiksi suositteli katsomaan Greyn Anatomiaa, no minähän istuin seuraavat kolme kuukautta katsoen jokaisen kauden putkeen, kun jäin koukkuun niin pahasti. Joskus siis voisi olla hyvä, ettei ihan jokainen vinkkivitonen iske mun silmille. ;) Haha!

Mites sinä, onko some opettanut ja antanut sulle jotain? Oonko minä tai joku muu somevaikuttaja onnistunut avartamaan sun katsetta jossain asiassa tai ootko esimerkiksi saanut jonkun hyvän niksin arkeen somen kautta? Jaa se ihmeessä kommenttiboksiin, olisi tosi ihana kuulla samanlaisia juttuja teiltä! :)

Somesta ja teistä siellä super iloisena ja kiitollisena, 

Marissa

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: