Luin tällä viikolla vanhoja kirjoituksiani vuosilta 2009-2012. Omia päiväkirjojani, joista löytyy sivukaupalla tunteita kahlattavaksi läpi. Kun kirjoitan itselleni jotain muistiin, en koskaan käytä nimiä tai kerro tapahtumia sen tarkemmin. Näissä vanhoissa päiväkirjoissa käydään enemmänkin läpi tunnetiloja ja niistä syntyneitä ajatuksia. Niissä puretaan huonoa oloa, pohditaan ääneen sellaisia asioita joita ei ehkä muuten uskaltaisi sanoa ja ne ajatukset sanotaan jopa liiankin suoraan. Ne ovat ajatuksenvirtaa, jota olen suoltanut mielestäni tietokoneen näppäimille.

Näissä (tunne)päiväkirjoissa on niin paljon synkkiä sävyjä, että tulee tosi paha olla kun niitä lukee. Mietin siinä lukiessani, että onko mun elämä todella ollut niin ikävää tuohon aikaan? Tiedostan, että elämä oli varmasti aika ikävää ajoittain, mutta oli siinä paljon iloakin. Siksi nämä mun päiväkirjat myös vähän vääristävät kuvaa, jos niitä joku muu keksisi lukea. Helpompihan se on nimittäin kirjoittaa silloin, kun tunteissa kuohuu ja on kunnolla sanottavaa. Ainakin itselleni. Ei niitä iloisia sanoja ja tapahtumia löydy näistä kirjoista. Se ei kai ole myöskään niiden tarkoitus?

No, se niistä kirjoista, voin joskus toiste kertoa tarkemmin mitä tunne -kirjoittaminen on ja miksi sitä suosittelen kaikille. Se on silti kylmä ja todellinen fakta, että tuohon aikaan elämäni ei ollut sitä mitä se on nyt. Juuri nyt elämä on parasta koskaan, en olisi koskaan edes osannut haaveilla tällaisesta arjesta. En usko, että olisin millään tavalla voinut uskoa että juuri perhearki toisi mulle näin suuren onnen. Ajattelin tänään jakaa tältä viikolta muutaman ajatuksen sellaisista hetkistä jotka ovat herätelleet vahvasti positiivisia tunnetiloja. Voin sitten myöhemmin palata näihin ja iloita siitä, miten kivoja juttuja meidän arjesta löytyy. :)

Muutama hetki iloa ja hyvää oloa tältä viikolta:

  • Tämä on oikeastaan useampi hetki, päivittäin asia, mutta tällä hetkellä selkeästi huomaa miten suuri ilo meillä lapsista on toisilleen. Pieni sisko kaipaa veljeään heti jos tämä on poissa ja myös toisinpäin. Muistan joskus mulle jonkun sanoneen, että vilkas lapsi usein rauhoittuu, jos on sisarus vierellä. Ja kyllä, tämä näkyy meillä hyvin. Pikkuinen sisko on aivan levoton jos olemme kaksin, mutta kun veli juoksee ympäri kotia ja esittelee kaikki kaksikymmentä pikkuautoaan siskolle lattialla, niin ei ole mitään hätää. Hän on yhtä hymyä ja kiinnostusta täynnä. <3
  • Kotona vallitseva hyvä energiataso. Tällä viikolla on tuntunut usein siltä, että meillä on tosi hyvä meininki kotona. Onkohan se tämä lisääntynyt valo vai parin viikon loma jossa yhdessä oltiin? En tiedä, mutta on ollut selkeästi vähän parempi boogi täällä meillä kotona. En sano, etteikö olisi muutenkin kiva olla kotona, tottakai on, mutta nyt vain on ollut erityisen hyvä henki. Meillä on poika sairastanut tämän viikon ja valvomista on ollut normaaliakin enemmän, mutta se ei ole onnistunut vaikuttamaan kodin tunnelmaan. Ollaan Villen kanssa halailtu enemmän, tanssittu hyvän musiikin tahtiin ja juteltu paljon. Hymyjä on näkynyt kaikkien kasvoilla enemmän.
  • Katsaus kalenteriin herätti todella positiivisen fiiliksen toissapäivänä. Paljon kivoja ihmisiä tuleville viikoille ja loppukuulle paljon kivaa tiedossa. Ystäviä, pääsiäistä, synttäreitä, risteily Tukholmaan ja vaikka mitä. Ei ihme jos aika kuluu nopeasti, kun on niin paljon kivaa puuhaa!
  • Joo ja hei, yksi super ihana juttu on ollut se, että meidän pieni tyttö on aloittanut reippaana maistelut. Kaikki mitä hänelle antaa, menee suusta alas ja suurella intohimolla. Parskalaalia, porkkanaa, puuroa ja mitä ikinä ollaankin annettu. Reipas pieni vauva varustettuna hyvällä ruokahalulla!

  • Ystävän puhelu, jossa hän kertoi heille suodusta suuresta onnesta loppuvuoteen. Mun silmiini syntyi samalla hetkellä kyyneleet, iho värisi ja annoin suukon sylissäni olevalle pienelle tytölle. Sillä hetkellä tuntui, että olen maailman onnellisin. Muu maailma unohtui, tuntui vain kokonaisvaltaisesti hyvältä. Yhä iholleni syntyy pientä värinää tästä uutisesta ja siitä, miten paljon onnea tiedän sen tuovan tälle perheelle. <3
  • Hammaslääkärikäynti, jossa sain kuulla ettei suusta löydy yhden yhtä reikää eikä yhtäkään reiän alkua. Oh, mikä ihmeellinen tunne. Koskaan aiemmin ei ole käynyt näin hyvä tuuri. Kävelin takaisin kotiin pää pilvissä ja kevyin askelin. Vitsit miten kivaa, oon kerrankin onnistunut hoitamaan hampaitani hyvin!
  • Alkuviikosta sain ystävältäni apua, jotta pääsin itse äitiysfyssarille. Hän haki meidät autolla ja jäi tyttäreni kanssa odotustilaan tunniksi jotta pääsin rauhassa tekemään harjoitteita lantionpohjalleni. Tämä oli ihan super upea ele ja se teki mut todella onnelliseksi. Tämän jälkeen me jatkettiin vielä lounaalle yhdessä ja vietettiin rauhallinen iltapäivä. Ihana päivä, kaikin puolin.
  • Pakko vielä kehua Villeä tähän loppuun, hän nimittäin teki eilen ihan sairaan hyvää lasagnea meille viikonlopulle ruoaksi. Pitkä työviikko takana, paljon valvomista kuumeisen pojan vuoksi ja illalla hän vielä jaksoi ryhtyä hommiin keittiössä. Viihdytin samalla lapsia olohuoneen puolella ja Ville vispasi valkokastiketta kasaan. Uunista levisi kotiin upea tuoksu ja kun poika oli nukahtanut unille, nautittiin me yhdessä isot lautaset lasagnea. Otin vielä lisääkin. Nam, kiitos kulta!

Siinähän niitä oli jo pitkä lista, löytyisi taskusta vielä monia kerrottavaksi jos uskoisin, että jaksaisitte lukea. Ehkä löytäisit sinäkin omalta viikoltasi, jos alkaisit listata paperille ylös? :)

Tänään tämä postaus muuten syntyi siitä ilosta, että sain hetken viettää aamukahvini kanssa tietokoneella istuen. Tyttö jäi vetämään sikeitä sänkyyn, mikä on harvinaista. Yleensä hän herää aina, vaikka yrittäisin millä hokkuspokkus tempuilla saada hänet vielä kuuden jälkeen nukkumaan. No, tänään kävi kiva tuuri ja pääsin alas pojan kanssa kaksin. Hänen katsellessa sohvalta (kuumeessa) telkkaria, nostin jalat uuden nojatuolimme rahille ja rupesin kirjoittamaan. Pieni hetki ajatusten vaihtoa blogialustan kanssa.

Kiva kun vietit hetken sanojeni parissa, nähdään taas pian!

Iloa ja onnellisuutta pohtivin ajatuksin,

Marissa

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: