Heippa, jokos teilläkin on pian suunta johonkin juhannuksen viettoon? Meillä on tänään vielä tavallinen arkipäivä, mutta jo aikaisin iltapäivästä suunnataan ruokakaupan kautta kohti Loviisaa. Siellä olisi tarkoitus viettää tiistaille saakka aikaa yhdessä kavereiden kanssa ja juuri tässä pohdin, että mitähän sitä pakkaisi mukaan. Liikaa tavaraa on turha ottaa, eiköhän siellä vietetän uikkareissa lähes kaikki päivät putkeen. Juostaan rannan ja saunan väliä, välillä hypitään hetki trampoliinilla.

Harvemmin pakkaan muuten mihinkään reissuun kovin ajoissa, yleensä teen sen juuri ennen lähtöä. Lasten kanssa toki pitää aloittaa aina tuntia aiemmin, koska yllättäen homma ei suju enää ihan yhtä nopeasti kuin vielä muutama vuosi sitten. Enää ei vartissa heitetä tavaroita laukkuihin kun lapset hääräävät vieressä, vaan helposti menee se tunti ja vartti. Olette varmaan huomennet saman? ;)

Juhannus näyttäisi tänä vuonna todella lämpimältä, joten ainakin pitää pakata tosiaan ne biksut mukaan, aurinkorasvaa ja kaikille kivoja hellevaatteita. Ehkä joku hyvä uusi kirja, nimittäin juuri eilen luin loppuun edellisen. Itikkasuojaa täytyy hakea kaupasta, sillä ainakin viimeksi kun olin Loviisassa, niin sain noin tuhat itikkaa lenkillä heti kimppuuni. Olin jo ehtinyt unohtaa miltä se ininä korvissa tuntuu. Ja ne pistot, auts. Pojat olivat tässä jokin aika sitten mökillä kahdestaan Itä-Suomessa ja poika palasi sieltä selkä täynnä mäkäräisen pistoksia. Niitä on nyt sitten yötä myöten raavittu pian pari viikkoa. Ja ei, tietenkään ei saisi raapia, mutta mitäs teet kun toinen itkee kutinaa öisin. Ei siinä halit auta. Mäkäräisiin ei mitkään myrkyt tai vaatteet auta, joten sille ei voinut mitään. Tällä kertaa kuitenkin hyvät suojat mukaan ötököitä ajatellen, yksikään hyttynen ei meidän lapsiin koske. Piste! ;)

Mutta tosiaan, sain Instagramissa kysymyksen että voisinko kertoa meidän perheen kuulumisia nyt kun olen ollut vähän hiljaisempi somessa. Kiitos toiveesta, kiva että meidän elämä teitä kiinnostaa. <3 Olen keskittynyt enemmän vain oleiluun ja itse tekemiseen, some on jäänyt viime viikkoina aika vähälle. Ehkäpä taas palailen sinne juttelemaan enemmän kun se tuntuu taas luontevalta. Juuri nyt on sellainen olo, että on kivempi olla ihan hiljaa ja keskittyä oman kodin arkeen, jakamatta siitä muille liikaa mitään. <3

TULEVAISUUS MIELESSÄ

Tänään on tosiaan vielä yksi päivä päiväkotia ja sitten alkaa neljän päivän vapaa. Sitten onkin enää ensi viikko ja alkaa lomat, sillä päiväkoti menee kiinni kuukaudeksi. Villellä ei nyt heti lomaa ole, vaan hän nauttii usein juuri heinäkuussa siitä kun on hiljaista ja saa tehdä rauhassa töitä. Ymmärrän häntä hyvin, sillä tiedän sen tunteen kun saa naputtaa hommia rauhassa hiljaisessa toimistossa. Ilman keskeytyksiä. Tehden niitä ”oikeita töitä” ja ilman palaverien täyttämää kalenteria. Tiedätkö sinäkin ehkä saman fiiliksen, vai ollaanko me ainoat jotka nauttii hiljaisuudesta kesäisin toimistolla, kun saa keskittyä itse tekemiseen? :)

Viime aikoina on vain tullut pohdittua tulevia vuosia ja sitä, että mitenhän sitä sitten jatkossa tehdään aina kesäisin. Moni kaveri (lapseton) on ihmetellyt, että onko tosiaan päiväkoditkin kiinni, mutta juu, niin ne ovat. Päiväkodissa on kyllä aina sijaispaikat joihin lapsen saisi viedä, mutta ei ole kivaa laittaa ihan pientä lasta toiselle puolen kaupunkia ja vielä vieraaseen paikkaan. Viemiseenkin menisi aina niin pitkä aika, joten ollaan päätetty lomailla. Olen kuitenkin itse lomalla tytön kanssa joten kiva viettää heinäkuisia helteitä yhdessä.

Tulevaisuudessa en tiedä miten aina tehdään, kun oletettavasti ensi kesänä olen jo töissä. Oma ajatukseni on tällä hetkellä se, että työ saisi joustaa sen verran, että olisin kesät aina mahdollisimman paljon kotona lasten kanssa. Koulun alkaessa toki on kaikenlaisia kesäleirejä joista saa helpostusta kiireiseen alkukesään ja itsekin olen sellaisilla aikoinaan ollut. Jos samoilla hoodeilla asutaan vielä vuosia, niin nämä leirit ovat onneksi ihan meidän kodin lähellä urheilukentillä. Matka on lyhyt, kuten vähän kaikkialle on meidän kotoa. Noin kilometrin päästä löytyy kaikki tarpeellinen.

Eipä olisi ennen lapsia tullut miettineeksi sitä, minkälainen sumpliminen on joillain vanhemmilla kesälomien suhteen. Ei se varmasti aina ole helppoa, kun ei jokaisen työpaikka jousta pyyntöjen suhteen. Me ollaan Villen kanssa super onnekkaassa asemassa, kun ollaan sellaisissa työpaikoissa joissa tuetaan perhe-elämää ja lomat saa oikeastaan täysin itse valita. Meillä ei varmasti tule olemaan ongelmaa kesien suhteen, että kuka lapset hoitaa. Vapaat järjestyvät varmasti erittäin joustavasti ja etänä voi tehdä töitä oikein hyvin. Ville saattaa vaan joutua joskus luopumaan heinäkuun työskentelystä, vaikka aina on halunnut juuri silloin ahertaa pitkät päivät. Välttämättä nimittäin joka vuosi ei enää onnistu, että me lomaillaan kolmisteen lasten kanssa, ehkäpä hänkin haluaa osallistua juttuihin paremmin meidän kanssa? Näin ainakin uskon. :)

Voin muuten joskus kirjoittaa enemmän työelämästä ja siitä, miten toivoisin työnantajien tukevan perheen arkea. Kiinnostaisiko sellainen teitä?

Sellaisia juttuja tässä on tullut pohdittua viime aikoina, kun aina aamuisin kävelen viemään poikaa päiväkodille urheilukentän ja lasten tulevan koulun ohi. Meidän poikakin on ollut jo nyt muuten kiinnostunut siitä koulusta, kertoo monta kertaa viikossa että pian menee kouluun. Heh, mistähän lie keksinyt tämän. Ehkä päiväkodissa on siitä puhuttu? Hetken saa vielä odottaa sinne pääsyä, vaikka tällä hetkellä kovasti opetteleekin jo laskemaan ja on innostunut nyt kirjoista. ”Hetken” saa odottaa. :D

Ulkona on ollut muuten aina jo aamuisin tosi lämmintä, täällä meidän suunnalla on lähes joka aamu paistanut myös aurinko. Lämpötila pyörii meillä siinä 20-25 välillä päivittäin, eli oikein on ihanan lämmin ollut tämä toukokuun ja kesäkuu. Mukava ja hikinen, voisi sanoa. Hikoilen nimittäin koko ajan kuin pieni possu, viskon paitoja pesuun monta päivässä.

Lapsilla vähän sama juttu ja on ollut hauska huomata, että myös tämä meidän pieni 7kk tyttö on aivan samanlainen kuin muu perhe. Eilen hän valitti aamulla kovastikin ulkona ja vasta kun otin vaatteet kokonaan pois, niin hän nauroi iloisesti ja heilutteli jalkojaan tuulessa kohti taivasta. Ilman vaatteita on paras, siinä meidän perheen motto. Hah! :D

Sellaisia kuulumisia nyt ainakin tuli ensimmäisenä mieleen tästä hetkestä. Todella paljon ollaan oltu ulkona lasten kanssa, yritetty vähän kulkea varjoissa ja kierretty lähipuistoja. On leikitty ja laulettu, möllötetty myös sohvalla tuulettimen viileydessä.

Rannalla on käyty tasan kerran, sillä en tiedä onko kyse hormooneista vai mistä, mutta en tunnu kestävän kuumaa senkään vertaa mitä aiempina kesinä. Aina olen ollut samanlainen, mutta nyt se on oikein korostunut miten en kestä liikaa kuumuutta. Pitää olla pieni tuuli jatkuvasti, niin on hyvä olla nassu vasten aurinkoa. Nyt kuitenkin tuntuu että uuvahdan jo pienestä lämmöstä (raudanpuutos toki myös voi vaikuttaa tähän?) ja tästä syystä ollaan oltu sisälläkin paljon. Tuulettimet laulavat meillä kotona, niiden läheisyydessa on paras olla. Täällä kun ei juurikaan tuule vaikka meren äärellä asutaan. Ihmeellinen pätsi tämä meidän Matinkylä, aika ihanan lämmin on koko ajan. Ei voi valittaa. <3

HEINÄ- ja ELOKUUN SUUNNITELMAT

Tulevalle heinäkuun lomalle meillä ei ole suunnitelmia juurikaan, aiotaan mennä fiiliksen mukana. Rehellisesti sanoen olen aika poikki kaikesta valvomisesta viimeisten vuosien aikana ja nyt tuntuu, etten jaksa mitään ylimääräistä. On pakko kerätä vähän voimia, olla vaan. Eräille ystäville jouduinkin sanomaan, että en millään jaksa lähteä yhteisiin menoihin mukaan tällä kertaa ja tuli ehkä vähän olo ettei sitä ymmärretty täysin. Empatia oli karannut johonkin ja vastassa oli vain hiljaisuus. Mutta toisaalta, jos ei ole kokenut tällaista arkea, eikä tiedä mitä on valvoa öitä kuukausikaupalla, niin mitenpä sitä voisikaan ymmärtää. Pitää minunkin ymmärtää se.

Se voi tuntua tekosyyltä toisen korvaan, joka on hyvä jos pari yötä valvonut joskus. Ei silloin ehkä ymmärrä, että yöunilla todella on merkitystä ja niistä yön viidestä nukutusta tunnista on vaikea vaihtaa kolmeen nukuttuun tuntiin vieraassa paikassa jos ei ole edes kunnollista sänkyä. No, ehkäpä he joskus ymmärtävät mistä johtui tämä meidän tällainen päätös olla omissa oloissamme ja keskittyä hyviin yöuniin. <3

Niin ja juu, se on muuten yksi kesän suunnitelma. Yrittää nukkua mahdollisimman hyvin ja pitää rutiinit yllä niin, että lapset saisivat rauhan nukkua. Mitä enemmän nimittäin on reissuja kotoa muualle lyhyinä pyrähdyksinä, niin eihän siitä tule mitään. Ensin opetellaan kunnon unet ja sitten reissataan enemmän. :)

Heinäkuun suunnitelma on siis toisinsanoen pysyä pääosin täällä Pk -seudulla, Ville tekee päivät töitä ja illat ja viikonloput on varattuna yhteiselle ajalle. Toivon, että saadaan nähdä myös ystäviä, heitä jotka eivät suuntaa johonkin mökin varjoon itsekin lomailemaan. Minulla on myös synttärit parin viikon päästä ja katsotaan keksinkö jotain pientä juhlaa siihen. Olisi kiva lähteä vaikka lasilliselle jollain kivalla pienellä porukalla tai syödä piknik puistossa viltillä. Niin ja synttärilahjaksi pyysin Villeltä vapaata päivää kotona. Niin, että saisin ensin siivota kodin puhtaaksi ja sitten viettää täällä aikaa vapaasti vaikka kokonaisen päivän. Yksin. En tiedä mitä tekisin, luultavasti vain nauttisin siitä ettei joku heti sotke kaikkia paikkoja ja kuuntelisin hyvää musaa terassilla. Mahdollisesti skumppalasi kädessä ja hyvä kirja nenän edessä. Ah, ihana suunnilma. Katsotaan miten tätä toteutuu! ;)

LOMA ITALIASSA

Elokuussa sitten onkin taas paluu päiväkotiin, mutta ei pitkäksi aikaa. En ole kertonut tätä vielä missään, mutta meillä onkin syksyn eka reissu jo elokuussa. Vai onkos se vielä kesää? No, ainakin Italiassa on! ;)

Alkujaan meidän ei pitänyt lähteä mihinkään matkalle ennen marraskuuta (kerron tästä matkasuunnitelmasta toisella kertaa tänne blogiin lisää) mutta sitten saatiin puhelua äidiltäni joka oli suunnitellut yhteisen perheloman Italiaan. Ollaan oltu aiemminkin tällä samaisella viinitilalla, johon muut olivat nyt ottaneet matkat. No, hetken asiaa pohdittuani ja nähtyäni mielessäni meidät siellä paistamassa porukalla kiviuunissa pizzaa, otettiin liput meillekin. Tosin siinä missä muut ovat matkassa viikon, otettiin meille pariksi viikoksi liput. Ajattelin, että kivempi olla samantien vähän pidempään matkalla eikä turhaan lentää viikoksi. Sillä vaikka matkustamisen koenkin helppona lasten kanssa, vie se aikaa ja siksi on parempi olla pitkään.

Elokuussa onkin siis suuntaan ensin viikko Rooman lähiseuduilla ja körötellään siinä rannikolla läpi kauniita pieniä kaupunkeja. Sieltä suunnataan viikoksi sitten Arezzon lähelle viinitilalle. Ville lähtee myös mukaan, luultavasti tekee vähän töitä reissusta mutta osittain on myös lomalla. Jee!

Nämä kuvat on muuten Italiasta vuodelta 2014. Ihana muisto meistä kahdesta. <3

Eli siis, heinäkuussa ihana kotoisa Suomi, elokuussa (yleensä siihen aikaan) super helteinen Italia. Yksi syy kieltäytyä reissusta oli juurikin se kuumuus siellä päin Eurooppaa, mutta koska sinne lähtee tosi monta kivaa tyyppiä, niin pitihän se naputella sitten lentoliput meillekin. Ja se viinitila on todella ihana, johon mennään. Tuttu paikka ja lapsille varmasti myös ihana reissu. Ehkä myös meille vähän hoitoapua lasten kanssa, niin päästään johonkin treffeille siellä kaksin? Vink vinkin Noora, äiti ja muut matkakaverit jotka tätä luette. Päästättekö meidät kanssa kaksin käymään Firenzessä päiväksi? Se olisi parasta! <3 ;)

Ja nämä kuvat ovat meistä kahdesta vuodelta 2016 Firenzestä. Masussa oli salamatkustaja tuolloin mukana, mutta oltiin yhä kaksin. <3

Teksti alkaa olla jo aika hehtaarin mittainen, jokos tämä alkaisi olla nyt tässä. Istun yläkerran makuuhuoneessa, ikkuna on auki ja huone on mukavan viileä. Meillä on sisällä on melkeinpä kuumempi kuin ulkona, joten ikkuna pitää olla koko ajan auki tai tuuletin päällä. Tässä oli mukava nyt lintujen laulaessa ikkunan takana oksalla kirjoitella tämä teksti ja pian siirtyä alas aamiaiselle. Ville on viemässä poikaa hoitoon ja otti myös meidän tytön mukaan, joten sain tällaisen harvinaisen aamun hiljaisen hetken. Meillä ei edelleenkään nukuta päivunia kuin pienissä pätkissä, joten siksi en juuri koskaan ota konetta esiin tai tekstit jäävät aina kesken. Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa, jos tyttökin nukkuu edes sitä tuntia putkeen, niin voi keskittyä johonkin vähän paremmin. Nyt sain kuitenkin nautiskella pitkät pätkät kirjoittamista tänne ja tulipa hyvä mieli. Toivottavasti myös sinä nautit tästä lukuhetkestä ja ehkäpä jaksat myös jotain kommentoida alle?

Mitä kuuluu sinun kesäsuunnitelmiin? Miten teillä ratkaistaan kesälomat, kun lapsilla on vapaata koulusta tai päiväkodista? Joustaako työpaikka? Mitä muuta kuuluu, oletko sinä yhtä hikinen kesäisin kuin minä? :D

No mutta, nyt suunta aamiaiselle ja sen jälkeen täytyy kysellä naapurilta voisiko hän ehkä kastella meidän ihania kukkasia kun ollaan poissa pari päivää. Kauniit ystävämme ruukuissa eivät tunnu pärjäävän edes yhtä päivää ilman vettä, niin lämmin on ollut koko ajan. Jospa siis saisi sieltä apua ja kukat ilahduttavat meitä sitten vielä myöhemminkin. :)

Oikein ihanaa ja rentoa juhannuksen viettoa kaikille ja kiitos kun jaksoit lukea tämän ajatuksista pitkän virran tälle aamulle. Palataan taas pian juttujen kanssa! :)

Aamun iloisin ajatuksin,

Marissa

6 kommenttia artikkeliin ”JUHANNUSVALMISTELUT JA ALKUKESÄN KUULUMISIA

 1. Heljä sanoo:

  Kivoja suunnitelmia, meillä myös Italiaan suunta syyskuussa!

  Työelämän aiheet kiinnostavat! Kirjoita niistä lisää. Hauskaa juhannusta ja kiitos kun ajoittain edelleen kirjoitat tänne !

  Heli

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana kuulla, pitää pistää tämä siis pohdinnan alle! ihan varmasti kirjoitan aiheesta lisää ja jos en tänne, niin tuonne toiseen blogiini jossa kirjoittelen työaiheita. Linkki löytyy oikealta sivupalkista! :)

   Tykkää

 2. Katariina sanoo:

  Ihana postaus! Kiitos kun jaat teidän elämästä ja arjesta meille seuraajille <3 tännekin kuuluu erittäin hikistä, kyllä hikipisarat valuu ihan koko ajan :D mutta ei tosiaan voi valittaa, kyllä tämä kesä ja valoisuus on aivan ihanaa! Samaistun hyvin tuohon, että ei jaksa mitään ylimääräistä ja on väsynyt olo.. mulla ei tosin ole pieniä lapsia mutta muuten elämässä kaikenlaista meneillään mikä vie voimia ja siksi kesäloma pyhitetty ihan vain levolle eikä mitään ihmeempiä suunnitelmia ole. Heinäkuussa olen kyllä menossa käymään siskoni luona pariksi päiväksi ja siitä jatkan vielä reissua Kuopioon missä on serkkupojan rippijuhlat. Ihana nähdä tärkeitä ihmisiä, mutta on se kyllä niinkin että myös kivat jutut on joskus tosi kuluttavia. Ja siksi oon varannut koko kesän suurimmaksi osaksi vain levolle kotona. <3 Ihanaa juhannusta sinne!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kuulostaa ihan super fiksulta, vaikka nyt näin itse sanonkin kun meillä on ihan sama pläni kun sulla. Lepoa kiitos :D En kaipaa kesälle sen kummempia, yhdessä perheen kanssa ja mahd paljon lepoa. <3 :)

   Tykkää

 3. Jonna sanoo:

  Olipa ihana teksti! Hikistä kuuluu kyllä, olen aina ollut kova hikoilemaan. Minulla ensimmäinen Italian reissu tulossa nyt heinäkuussa kun vähän extempore otettiin viikon matka Livignoon. Epäilin aluksi tuota viikkoa sen lyhyyden takia ja Italiassa olisi niin paljon nähtävää, mutta ehkä aluksi tuo viikko riittää ja jos tykätään, niin palataan uudestaan pidemmäksi aikaa. Vinkkejä Italian reissulle saa antaa :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihanaa, että teilläkin on suunta Italiaan!! Siellä on niin kauniita paikkoja mutta kieltämättä kyllä tosi kuuma. Vähän jännittää että mitenhän me selvitään siellä elokuun helteistä :D En olekaan Livingnossa käynyt mutta sillä suunnalla ehkä suosittelen käymään myös Sveitsin puolella jos ajelette. Ah, varmasti ihana reissu teille tulossa!! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: