En ole tehnyt tätä koskaan aiemmin. Tavallaan toivoisin, etten olisi tehnyt nytkään, mutta meni jo. Heh, kukapa nyt suuria kulujaan haluaisi muistella, mutta joskus niitäkin on hyvä kai laskeskella yhteen. Ja arvelen, että joku nokkela siellä saattaa kommentoida tämän tekstin luettuaan, että ehkä kannattaisi laskea ennemmin niitä matkakuluja kuin ruokakuluja, joista jokin aika sitten kirjoitin. Niin, ehkä kannattaisi! ;)

Nyt on tosiaan koko vuoden matkakulut laskettu yhteen (matkat, kuljetukset, asuminen, lennot) ja tiedän liiankin hyvin miten paljon on köyhdytty yhdessä elämyksiä metsästäessä pitkin maita ja mantuja. Ja se summa ei ole mikään ihan pieni.

Se summa on noin 6500 euroa.

VUODEN AIKANA KAKSI KUUKAUTTA ULKOMAILLA

En tiedä miltä tuo summa omaan korvaasi kuulostaa, paljolta ehkä? Itse kun ollaan nämä roposet onnistunut tuhlaamaan, niin sanoisin ettei summa ole kovin suuri. Vuoden aikana tällä summalla on matkattu kahdeksi viikoksi Espanjaan, käyty risteillen Ruotsissa, vietetty pari viikkoa elokuun lopussa täällä Roomassa ja marraskuussa on tarkoitus olla päivää vaille kuukausi (!!) Teneriffalla.

Vuoden viimeiselle reissulle (vuoden synkimpään aikaan) lähdetään viettämään Villen isyyslomakuukausia, joita jää vielä tämänkin reissun jälkeen jäljelle myöhempää käyttöä varten. Onnekkaina suomalaisina isyyslomia tuetaan hyvin ja on ihana voida tehdä tällainen pidempi loma yhdessä. Itse teen osittain reissusta töitä, mutta osan ajasta aion myös lomailla yhdessä perheen kanssa. Ei tarvitse koko lomaa nököttää nenukki tietokoneessa kiinni. Vaikka ehkä vähän haluaisinkin, niin innoissani töiden teosta juuri nyt olen… ;)

Tänä vuonna ollaan yhteensä ulkomailla noin 2 kuukautta ja siitä lystistä maksetaan siis noin 6500 euroa. En ole koskaan ennen laskenut miten paljon matkoihin on kulunut rahaa, vaikka sinänsä tarkka rahasta olenkin ja haluan olla perillä mihin kulutan. Jostain syystä olen kai aina nähnyt matkat niin suurena osana omaa hyvinvointiani, että olen halunnut ne jokatapauksessa tehdä. Tiedän myös tekeväni edullisia valintoja ja osaan löytää helposti parhaat hinnat. Pakettimatkoja en tästä syystä tee, sillä a) ne ovat usein huomattavasti kalliimpia ja b) niissä ei ole oikeastaan yhtään joustoa. Itse valikoiden löytää juuri itselleen sopivat kohteet, matkatavat, päivät ja edullisimmat hinnat.

Yksi reissu meidän vuodelta muuten puuttuu, sillä se jäi väliin, kun meidän tyttäremme sairastui vauvarokkoon. Ville oli yllätyksenä ostanut matkan Wieniin kesäkuun alussa, mutta koska ei päästy lähtemään, korvasi vakuutus meidän kaikki kulut matkasta. Onni oli siis hyvä vakuutus siinä tilanteessa. Tässä ikävässä tilanteessa olisi palanut lähes 700 euroa taivaan tuuliin, jos ei olisi ollut vakuutus kunnossa.

Jos hieman avaan näitä 6500 euron vuosikuluja, niin tässä pieni listaus mihin eurot on huvenneet:

-Lennot 2200e

-Muu matkustaminen 200e

-Majoitukset 3300e

-Autovuokrat 800e

Ruokakuluja en lähde laskemaan erikseen, sillä se olisi todella vaikeaa ja kuluuhan kotonakin rahaa ruokaan. Me kokkaillaan paljon myös reissatessa, joten sama se on missä sitä ruokaa itse tekee. Reissussa ollessa me ei syödä mitenkään erikoisesti ja esimerkiksi täällä Italiassa meidän ruokailut ulkona ravintolassa on maksaneet noin 10-30 euroa kerralta. Lähes samoja summia kuluu kotona, kun käydään lounaalla töissä monta kertaa viikossa. Ruoka on täällä todella edullista ravintoloissa ja tämä toistuu myös Espanjassa, jossa ollaan paljon matkustettu. Kulutus on ruoan osalla mahdollisesti vähän suurempi kuin kotona, mutta en usko että paljon. Ehkä nämäkin voisi joskus laskea, niin näkee miten tulee kulutettua reissussa.

Kiinnostaisiko teitä, jos laskisin meidän perheen ruokakulut matkalta Teneriffalle? Mitähän maksaa elää Teneriffalla kuukausi? ;)

JOSKUS HOTELLI, JOSKUS AIRBNB -ASUNTO

Meidän mielestä kaikista kivoin tapa matkustaa on valkata kaunis Airbnb -asunto ja elää joltain lainatussa kodissa hetki uudessa maassa. Olemme perheenä aamuvirkkuja, joten on huomattavasti helpompaa asua omassa kämpässä, niin saa määrittää itse koska keittää aamukahvit tai jos lapsi herää nälkäisenä ennen viittä, on kivempi laittaa heti puurot tulille kuin odottaa kello kahdeksaan. Ei ole nimittäin kamalampaa kuin odotella hotellin aamiaista kolme tuntia lasten kanssa aamulla, kun koko talo vielä nukkuu ja itse olette hereillä ihan liian aikaisin. :D

Niin ja sama homma myös iltaisin. On kiva kokkailla hyvää ruokaa omilla kämpillä, kun ainakaan meidän lapset eivät suostu juurikaan ravintolan pöydässä paikoillaan istumaan. Ei siis ole mikään suuri elämys istuskella hienoissa ravintoloissa näin pienten lasten kanssa ja tuhlata siihen jopa satoja euroja, kun hotkit ruoat ja samalla yrität pitää kiinni yhdestä juoksentelevasta lapsesta ja toisesta joka kiljuu korvaasi, että hän haluaa lähteä kotiin. Näin karkeasti kuvailtuna ravintolameiningit meidän lasten kanssa, heh. Aina ei tietenkään ole tällaista, joskus käy tuuri ja kumpikin saadaan istumaan pöydässä ihan rauhassa paikoillaan. Siltikin, me tykätään eniten asua omissa huoneistossa niin voi sitten kokkailla ihan milloin tykkää ja välillä käydä ravintolassa maistelemassa uusia makuja.

Ulkomailla on muuten tosi kiva käydä ruokakaupassa, sillä valikoima on aina suuri ja raaka-aineet paljon tuoreempia kuin Suomessa. Hinnat ovat myös edullisempia. Suuri syy siis ottaa oma kämppä jossa saa kokkailla, sillä ruoanlaitosta voi myös nauttia reissatessa paljon enemmän. Varsinkin me nautitaan, jotka tykätään tehdä ruokaa ja jopa rentoudutaan sitä tehdessämme.

Tällä Italian reissulla ollaan tämä ensimmäinen viikko hotelleissa, toinen viikko majoitutaan perheeni kanssa omalla asunnolla kauniissa maisemissa viinitilalla. Päästään sinne lomailemaan yhdessä perheeni kanssa. :)

Matkustaminen varmasti hakee muotoaan meidän perheessä, kun lapset tästä kasvavat ja mahdollistuu vähän erilaiset asiat matkatessa. Tällä hetkellä kuljetaan aika paljon lasten ehdoilla ja tehdään sellaisia juttuja joista me tiedetään, että vähän jokainen tykkää. Näin pienten lasten kanssa reissaaminen ei ole mitään tutkimusmatkailua, vaan enemmänkin on lähdetty viettämään aina mukavaa arkea uudenlaisiin kauniisiin maisemiin. Ilman kelloa ja ilman turhia aikatauluja.

Jatkossa ei aiota miettiä matkakuluja sen tarkemmin, sillä luotan kykyyni tehdä edullisia valintoja. Ensi vuonna ajatus on tehdä vähän vähemmän matkoja, joten varmasti meidän kulut tästä laskevat ja paljonkin.

Lasten kanssa matkustaminen on kalliimpaa kuin mitä se oli kaksin, mutta kyllä edelleen voi katsoa hintoja ja olla tarkka valinnoissaan. Meidän matkat eivät ole mitään kovin kalliita, ei käydä päivittäin satojen eurojen retkillä tai syödä ravintolassa satasilla. Matkoilla me liikutaan paljon, ulkoillaan, nautitaan herkuista, ajetaan autolla/kävellään katsomaan nähtävyyksiä, uidaan ja mitä nyt missäkin maassa tykätään tehdä. Aika halvalla sitä voi myös matkustaa, jos ei ole todella tarkka eikä kaipaa aina viiden tähden hotellia tai tuttua ja turvallista pakettimatkaa.

Sellainen pieni matkakertomus meidän matkakuluista tältä vuodelta. Joku heitti instassa arvauksena, että meidän matkakulut olisivat olleet tämän vuoden aikana 22 000 ja repesin nauramaan. Jos ois sellainen summa, niin loppuisi kyllä meidän matkustaminen nyt ja heti. Niin suuria rahoja en olisi koskaan valmis laittamaan matkustamiseen, vaikka tuhansia ollaankin tuhlattu. Tuolle summalle keksisin jotain ihan muuta käyttöä, ostaisin vaikka kesäasunnon Espanjasta jos en muuta keksisi. :D

Mitähän teidän vuoden matkakulut ovat tänä vuonna, vai oletko sinäkään koskaan laskenut? :)

-Marissa

13 kommenttia artikkeliin ”MEIDÄN PERHEEN MATKAKULUT VUODELTA 2019

 1. Maria sanoo:

  Ootteko maksaneet noi matkakulut puoliksi miehesi kanssa nyt kun olet ollut lasten kanssa kotona?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ei olla mitenkään laskettu, kumpikin on maksanut jotain. Aika puoliksi varmaan menisi jos laskisi. :)

   Tykkää

 2. Mia sanoo:

  Musta toi summa ei sillein kuulosta hirveän suurelta kun ajattelee, että teitä matkustaa neljä ja kuitenkin suht paljon matkustatte :) Olisipa itsellänikin taitoa löytyy edullisia matkoja! Itse matkustan sen verran vähän (keskimäärin kerran vuodessa ulkomaille) niin olen yleensä vaan jonkun pakettimatkan ottanut. Itse nautin niin paljon siitä että pääsen ravintolaan valmiiseen pöytään ja koska meidän lapset nyt on hieman erilaisia niin meillä se onnistuu tuon neidinkin kanssa hyvin :) Ymmärrän kyllä hyvin että teillä se ei ole niin suuri nautinto! Olisi kyllä myös kiva, että innostuisin kokkailemaan reissussa itse niin säästäisin varmasti ison summan. Toisaalta jos kerran vuodessa pääsen viikoksi ulkomaille niin otan siitä kyllä yleensä silloin kaiken irti :) Ihanaa ja rentoa loman jatkoa teille! Tää oli kiinnostava postaus!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No kuulostaa mun korvaan tosi fiksulta, että kun kerran matkustaa, niin tekee se juuri niin kuin itseltä parhaalta tuntuu ja että loma todella tuntuu lomalta. Ei ole väärää tapaa valita reissuja ja veikkaan, että saattaisin tehdä itse samaa jos tosiaan olisi se yksi reissu vuodessa ja haluaisi päästä helpolla järjestelyiden suhteen. Varmaan lasten kanssa myös helppoja pakettimatkat, sillä usein hotelleissa paljon lapsille toimintaa/helpot ruokailut tms. :) Ja kiitos Mia!! :)

   Tykkää

 3. Essi sanoo:

  Ei kuulosta mustakaan toi summa kovin isolta, kun kuitenkin monia reissuja pystynyt tekemään. Ei oo koskaan tullut laskettua matkakuluja vuodelta, olisi kyllä mielenkiintoista vähän laskeskella. Me suositaan myös omatoimimatkoja, toki ollaan pakettimatkojakin välillä otettu. Reissaaminen tuo itsessään kuitenkin ihania muistoja ja elämyksiä, joten ei oo omasta mielestäni ainakaan turhaa laittaa rahaa siihen. Odotan jo innolla, mihin sitä päästäänkään matkaamaan, kun lokakuussa esikoinen tulossa. :) Ainakin toivon, että voisin opettaa jo pienestä pitäen reissaamisintoa ja yleisesti rohkeasti ottaa pientä mukaan matkoille! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Samaa mieltä, ei oikein voi kutsua tuhlaamiseksi reissuja, kun niistä saa niin paljon irti. Vaikka omasta arjestakin nautin suuresti, niin kyllä ne matkat yhdessä perheenä antaa tosi paljon lisämakua siihen arkeen. Tuovat vaihtelua ja uusia kokemuksia. :)

   Ihania matkahaaveiluja sinne teille esikoisen kanssa, rohkeasti matkasaappaat vaan hänen kanssaan jalkaan. <3 :)

   Tykkää

 4. Sonja sanoo:

  Meillä kahden aikuisen tämän vuoden matkakulut on suunnilleen 4000e ja sillä ollaan saatu vain yksi ulkomaanmatka, joten tuo teidän 6500e ei kuulosta minusta ollenkaan pahalta! :D Toki meillä oli ja tulee varmasti tulevaisuudessakin pääsääntöisesti olemaan mahdollisuus vain yhteen ulkomaanreissuun vuodessa ja siksi satsataan siihen enemmän kerralla. Tänä vuonna oli vuorossa Malediivit, 10 päivän all inclusive matka, jolta kotiuduttiin juuri tällä viikolla :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, no mutta ymmärrän kuule oikein hyvin että jos sen yhden reissun tekee niin siihen voi sitten panostaa ihan kunnolla! Ja vau mikä kohde, ei muuten ole se halvin paikka matkustaa. Varmasti upea ja ikimuistoinen reissu! :)

   Tykkää

 5. Stiina sanoo:

  Pieni summa siihen nähden kuinka paljon matkustatte, me halutaan lomailla aina kunnon hotellissa vähintään 4 tähteä, sekä mahd hyvät ja suorat lennot, aamupalat jne niin meidän 12pv kroatian matka maksoi jo 5500e ☀️ mut se on just niin, että kaikki haluaa eri asioita lomalta ja kaikki tyylillään 👌

  Tykkää

  1. niina sanoo:

   Meillä ihan sama, mutta silti lomat tosi edullisia. Matkustetaan perheenä aina 4-5 tähteä hotelleihin, aamiaiset, lennot suorana (säästyy aikaa ja rahaakin kun ei lentele pysätyksillä) ja valitaan kivat kohteet. Mutta kun matkasuunnitelmia tekee ajoissa ja osaa valita, saa matkat halvalla. Viimeksi Kroatiassa merinäköala hotelli, 4 tähteä ja puolihoito, kaksi viikko 2000 euroa neljältä hengeltä 👌🏼☺️

   -Niina

   Tykkää

   1. Marissa sanoo:

    Vähän samanlaisia ajatuksia heräsi myös, eli hyvällä suunnitelulla saa kyllä todella hyvät hotellit ja edulliset matkat yms tehtyä eikä tarvitse tuhalta tuhansia euroja. Meilläkin usein ollut tosi hyviä hotelleja ja hinnat silti edullisia, lennot myös aina suorana jos vain mahdollista kohteeseen lentää niin. Tykätään hyvästä tasosta, mutta ei haluta maksaa siitä liikaa, heh. :D

    Tykkää

    1. Stiina sanoo:

     Jep, meillä vähän vaikuttaa kun ei asuta Helsingissä niin ei suoria kovinkaan lennä meiltä Oulusta päin tai sit ne lentäis tyyliin yöllä niin sit ottaa mielummin kalliimman ja paremmat lentoajat. Toinen, että mies ei voi kovin etuajassa vapaita suunnitella yrittäjänä niin nytkin piti lähteä sesonkiaikana, kun taas syyskuulle ois ollut halvempia. Tälle reissulle otettiin mukaan myös hoitaja, eli 3 aikuista sekä kaksi lasta reissussa. Vaikutti heti hintaan kun oli yks aikuinen lisää. Mutta se on mahdollistanut paljon kaikkea täällä reissussa, joten sen arvoista 😊 jos voitas hyvissä ajoin suunnitella/varata ja päästäis suorilla lennoilla niin varmasti saatas Mekin halvemmalla

     Tykkää

  2. Marissa sanoo:

   Juuri näin, ihan samaa mieltä. Kaikki omalla tyylillä ja ainoastaan jos on toiveena samalla summalla tehdä useampi matka niin jossain se pitää säästää. :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: